ΕΠΟ: «Πράσινο» φως για 16 Οκτωβρίου

Η ΑΕΛ ΨΑΧΝΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΠΛΕΓΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ - ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ ΜΠΗΚΕ Ο ΝΙΝΟ - ΘΩΜΑΪΔΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2022 11:07 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Οκτ 2022 12:20

«Πράσινο» φως άναψε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα της Super League 2 στις 16 Οκτωβρίου, αλλά κανένας δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι εφικτό, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση για το θέμα της συμμετοχής του Αγροτικού Αστέρα ή του Πανδραμαϊκού στη Σούπερ Λίγκα 2 τη σεζόν 2022-23.


Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν συζητήθηκε καν το θέμα και αυτή η πολύ σημαντική εκκρεμότητα παραμένει, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά και για το ποιες ομάδες από τη Γ’ Εθνική θα κληθούν ν’ αντικαταστήσουν την Ξάνθη και τον Εργοτέλη, με την Ηλιούπολη πάντως να στέλνει επιστολή στην ΕΕΠ, ζητώντας να παίξει στο Πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας.
Η ενημέρωση της ΕΠΟ έχει ως εξής: «Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις:
* Ενέκρινε με τις παρατηρήσεις που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τον Κανονισμό Αδειοδότησης των Ομάδων της περιόδου 2022-2023. Η απόφαση τελεί και υπό την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
* Ενέκρινε την πρόταση της Super League2 για να ξεκινήσει το νέο Πρωτάθλημα στις 16 Οκτωβρίου 2022».


Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ
Για την ΑΕΛ ο στόχος επιτεύχθηκε για πρόκριση στη ...μεθεπόμενη φάση, αποκλείοντας τον Ναυπακτιακό Αστέρα με νίκη 2-1 μέσα στη Ναύπακτο. Μια νίκη που ήρθε αγχωμένα και είναι φυσιολογικό, αφού ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της λαρισινής ομάδας.
Η ΑΕΛ ήταν σαφώς ανώτερη και κέρδισε δίκαια, ενώ εκτός από την πρόκριση θετικό μήνυμα ήταν η αγωνιστική άνοδος των Νικολιά και Πλέγα. Ο δεύτερος πέτυχε και ένα τέρμα.
Από κει και πέρα ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης δείχνει ότι έχει καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα, όπως και στις αλλαγές.
Ο Νίνο, που δεν ήταν στη διάθεσή του, ήδη άρχισε μετά τον τραυματισμό του να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ σημαντική απώλεια είναι ο τραυματισμός του Κριστιάν Κούστα.
Η λαρισινή ομάδα ψάχνει για έναν αντίπαλο την Κυριακή, ώστε να δώσει φιλικό αγώνα, ενώ χθες οι παίκτες είχαν ρεπό, με εξαίρεση αυτούς που δεν ήταν στην αποστολή, οι οποίοι έκαναν κανονική προπόνηση.

 

Στη Ναύπακτο βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης με καταγωγή από τον Παλαιόπυργο Ναυπακτίας για να παρακολουθήσει τον αγώνα Κυπέλλου Ναυπακτιακός Αστέρας-ΑΕΛ (1-2). Εκεί συνάντησε τον κουμπάρο του, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντόπουλο, μαζί με τον αδερφό του Ανδρέα.

 

ΘΩΜΑΪΔΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα Ναυπακτιακού Αστέρα-ΑΕΛ (1-2) σε συνέντευξη Τύπου (επιτέλους επανήλθαν...) έκανε ο παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Δημήτρης Θωμαΐδης που είπε τα εξής:
«Παίξαμε σ’ έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, προσπαθήσαμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Δεν μπήκαμε καλά, αλλά μετά όταν πέρασε ο χρόνος πήραμε την μπάλα στα πόδια μας και είχαμε ευκαιρίες. Βάλαμε το γκολ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και μετά έφυγε και το άγχος από πάνω μας».
Ο παίκτης του Ναυπακτιακού Νίκος Καφετζής δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στη Λάρισα για την πρόκριση. Ήταν τιμή για μας να παίξουμε κόντρα σε μια ιστορική ομάδα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, αλλά σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Στο πρώτο γκολ δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και όπως ήταν φυσιολογικό στη συνέχεια η Λάρισα πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε. Καταφέραμε να μπούμε στη συνέχεια στο παιχνίδι, αλλά δεν πετύχαμε κάτι άλλο. Παρόλα αυτά είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass