MOTOGP

Στην Αραγωνία με την ...αγωνία στο κατακόρυφο

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 13:05

Το MotoGP επισκέπτεται την Ισπανία για τον 15ο γύρο του Πρωταθλήματος, λίγο πριν ξεκινήσει το «ασιατικό» tour.

Τα επόμενα τρία Σαββατοκύριακα προσφέρουν 75 βαθμούς στα MotoGP, με τη διαδικασία να ξεκινά στο Motor Land Aragon. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό της σεζόν και τα πράγματα όσον αφορά τη μάχη του τίτλου έχουν αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Fabio Quartararo εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας (30 βαθμούς από το δεύτερο), ωστόσο έπειτα από τις 4 συνεχόμενες νίκες του Pecco Bagnaia, ο Ιταλός έχει μπει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Πολλά, όπως και στο Πρωτάθλημα των αναβατών, μπορεί να κριθούν από τον Quartararo. Ήταν μια πιο σκληρή πορεία από το Sachsenring, με εξαίρεση την εκπληκτική δεύτερη θέση στην Αυστρία, αλλά αυτή η δεύτερη θέση θα μπορούσε να είναι το πραγματικό κλειδί. Υπήρξε συζήτηση στο τεστ του Misano για τη χρήση κάποιων αναβαθμίσεων.
Το αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά εκείνο που αναμένεται να κυριαρχήσει στην πίστα του Aragon είναι η επιστροφή του Marc Marquez στη σέλα της Repsol Honda του. Ο Ισπανός, έπειτα από το επιτυχημένο τεστ στο Misano πριν από περίπου μία εβδομάδα, αποφάσισε μαζί με την ομάδα και τους γιατρούς του να πάρει μέρος στο αγωνιστικό τριήμερο. Ο Marquez αισθάνθηκε το χέρι του να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έπειτα από την 4η επέμβαση τον περασμένο Ιούνιο και αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών είναι να οδηγεί κάθε τριήμερο τη μοτοσικλέτα του. Στο Aragon, λοιπόν, θα έχουμε τη μεγάλη επιστροφή του Marquez, ο οποίος έχει να αγωνιστεί 110 ημέρες σε κορυφαίο επίπεδο, από το GP της Ιταλίας.
Εκτός από την επιστροφή του Marc Marquez στη δράση, θα έχουμε και την επιστροφή του Joan Mir στη σέλα της Suzuki. Στο Grand Prix της Αραγονίας αναμένουμε για μία ακόμα φορά τους αναβάτες της Ducati να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Pecco Bagnaia, προερχόμενος από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, καθώς εκτός από την εξαιρετική του GP22 κινείται πάντα πολύ γρήγορα στην ισπανική πίστα. Ο Alex Marquez θα θέλει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του και τις καλές αναμνήσεις του από το βάθρο που πέτυχε πέρυσι στη Motor Land για να προχωρήσει μπροστά. Μπορεί ο Bagnaia να φτάσει τις πέντε νίκες; Θα αντεπιτεθεί ο Bastianini; Είναι έτοιμη η Ducati να κατακτήσει το χρυσό νωρίτερα από όσο θα περίμεναν πολλοί; Ή μπορούν οι Quartararo και Aleix Espargaro να αρχίσουν να ανακόπτουν την παλίρροια; Σήμερα στις 15.00 οι απαντήσεις θα δοθούν σε μία σκληρή μάχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass