Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2022 20:05

Γαλλία-Ισπανία το ζευγάρι του τελικού

Το τέταρτό της χρυσό μετάλλιο στα τελευταία έξι Ευρωμπάσκετ (2009, 2011, 2015) θα διεκδικήσει στον τελικό του Βερολίνου η «επτάψυχη» Ισπανία.


Οι Ίβηρες επιβεβαίωσαν και στη φετινή διοργάνωση το μπασκετικό DNA τους, παρά τις απουσίες των ηχηρών ονομάτων, έκαμψαν στον ημιτελικό την αντίσταση της «οικοδέσποινας» Γερμανίας με 96-91 και προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό (18/9), όπου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία, στη δεύτερη μεταξύ τους «μάχη-τίτλου» στην Ιστορία των Ευρωμπάσκετ (η πρώτη ήταν το 2011 και είχε αναδείξει νικήτρια την Ισπανία) που κέρδισε την Πολωνία με 95-54.
Στον αντίποδα τα «πάντσερ» θα διεκδικήσουν στον «μικρό τελικό» αύριο απέναντι στην Πολωνία (18/9) το πρώτο τους μετάλλιο, μετά το ασημένιο του 2005.

 

Εκπληκτική εμφάνιση από την Εθνική ανσάμπλ

Η δυναμική επιστροφή του ελληνικού ανσάμπλ στην κορυφαία δεκάδα της διεθνούς ρυθμικής γυμναστικής έγινε πραγματικότητα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σόφιας, όπου η Εθνική ομάδα κατέκτησε τη 10η θέση στον σύνθετο αγώνα, την υψηλότερη που έχει κερδίσει στον θεσμό εδώ και 17 χρόνια, ενώ παράλληλα έφτασε μια ανάσα από μία εξίσου ιστορική πρόκριση για τους τελικούς οργάνων. Ήταν το πρώτο, μεγάλο βήμα στην πορεία για την Ολυμπιακή πρόκριση, που θα συνεχιστεί την ερχόμενη χρονιά με ακόμα περισσότερη δύναμη και αισιοδοξία!

 

Ξεκινά τη Δευτέρα το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

Μεθαύριο Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του για όλες τις Λαρισαίες και όλους τους Λαρισαίους το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.
Το Τμήμα Αθλητισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να ετοιμάσουν τα σκουφάκια και τα μαγιό τους για υδάτινη γυμναστική και ευεξία στη θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Νέας Πολιτείας.
Οι διαθέσιμες ώρες κοινού στη μεγάλη πισίνα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο το κοινό μπορεί να κολυμπά από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στο τηλέφωνο 2410-235.260 ή απευθείας στα γραφεία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο τηλέφωνο 2410-626.071.
Ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Βαγγέλης Μόρας, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ξεκινάμε δυναμικά τη νέα σεζόν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας, όπως αποδείχθηκε και στην πρόσφατη -εξαιρετικά επιτυχημένη- διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο Κορασίδων Κ-16. Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να μας τιμήσουν με την παρουσία τους, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία τους, σε έναν χώρο που θα είναι για πρώτη φορά φέτος ανοιχτός για 11 μήνες τον χρόνο, ενώ η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. επιφυλάσσεται για πολλές ακόμα ευχάριστες αθλητικές εκπλήξεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου».

 

Γεν. Συνέλευση του Γ.Σ. Ολύμπια

Καλούνται, την ερχόμενη Τρίτη 20/9/2022, στις 18.00, στην πάροδο Ηλιοδώρου 10, όλα τα ενεργά μέλη του Γυμναστικού Συλλόγου «Ολύμπια» Λάρισας να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για τη διενέργεια αρχαιρεσιών.

 

Εκλεισε Καραλούλη ο Αχιλλέας Φαρσάλων

Σημαντική μεταγραφική κίνηση έκανε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, ο οποίος ενέταξε στο έμψυχο δυναμικό του τον μεσοεπιθετικό Βασίλη Καραλούλη, που αγωνιζόταν στον Π.Ο. Ελασσόνας. Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:
«Η Διοίκηση της ομάδας μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού Βασίλη Καραλούλη. Ο Καραλούλης μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Π.Ο. Ελασσόνας στο Πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Επίσης, κατά το παρελθόν έχει αγωνιστεί για 4 σεζόν στην Κ-20 της ΠΑΕ ΑΕΛ, όντας και αρχηγός. Μετέπειτα φόρεσε για μία σεζόν τη φανέλα του Ατρόμητου Παλαμά στη Γ’ εθνική κατηγορία και για τρεις σεζόν τη φανέλα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, τόσο στην Α’ ΕΠΣΝΛ με την οποία αναδείχθηκε και πρωταθλητής όσο και στη Γ’ εθνική κατηγορία, ενώ αγωνίστηκε και στην ομάδα του Γ.Σ. Αλμυρού στη Γ’ εθνική κατηγορία.
Σύσσωμη η Διοίκηση της ομάδας μας καλωσορίζει τον Βασίλη στην οικογένεια του Αχιλλέα Φαρσάλων και του εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία και επιτυχίες».

 

Eνας …Γάτος στους Χαλκιάδες

Ποιοτική ενίσχυση σημειώθηκε στη γραμμή κρούσης με τον Νίκο Γάτο που αγωνιζόταν στον Πύρασο Ν. Αγχιάλου για τον Μέγα Αλέξανδρο Χαλκιάδων. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Σε μία ακόμα δυναμική ενίσχυση προχώρησε η ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Χαλκιάδων, καθώς το Δ.Σ. του Συλλόγου ανακοίνωσε τον νεαρό εξτρέμ Νίκο Γάτο.
Ο Γάτος έως πρότινος ανήκε στον Πύρασο Νέας Αγχιάλου έχοντας αγωνιστεί τόσο στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ όσο και στη Γ’ εθνική κατηγορία.
Πρόκειται για έναν δυναμικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναμένεται να δώσει ποιοτικές λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του Βασίλη Τσιανάκα.
Σύσσωμη η Διοίκηση του Συλλόγου καλωσορίζει τον Νίκο στην οικογένεια του Μέγα Αλέξανδρου Χαλκιάδων και του εύχεται καλή αγωνιστική σεζόν με υγεία και επιτυχίες».

 

Τρεις μεταγραφές για τον Σμόλικα Φαλάνης

Την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών (ουσιαστικά επέστρεψαν στην ομάδα) ανακοίνωσε η διοίκηση του Σμόλικα Φαλάνης. Πρόκειται για τους Γιάννη Γραβάνη, Βασίλη Σκούπρα και Κώστα Λιανό. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η διοίκηση του Σμόλικα είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις μεταγραφές - επιστροφές στην ομάδα μας των:
1) Γραβάνη Γιάννη, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στη Δόξα Βλαχογιαννίου.
2) Σκούπρα Βασίλη (προπονητής της ακαδημίας μας), ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στον Δαμασιακό.
3) Λιανό Κωνσταντίνο, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στον Κεραυνό Δρυμού.
Τους ευχόμαστε να είναι υγιείς και να έχουν επιτυχίες με την ομάδα μας!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass