F1

GP Αυστρίας με πολλές ιδιαιτερότητες

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2022 14:05

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται στην έδρα της Red Bull.

Στις πλαγιές των Στυριακών Άλπεων, το Red Bull Ring πρόκειται να φιλοξενήσει τον 11ο γύρο του πρωταθλήματος. Θα μπορέσει η Ferrari να πετύχει άλλη μία εκτός έδρας νίκη; Οι ομάδες μεταβαίνουν στην Αυστρία για ένα Grand Prix, το οποίο αναμένεται να έχει και έντονο παρασκήνιο, καθώς οι επικεφαλής των ομάδων θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με τον έλεγχο του porpoising από το γαλλικό Grand Prix και μετά.
Όμως, ο αγώνας στο Red Bull Ring θα έχει και άλλες ιδιαιτερότητες. Τα προσπεράσματα είναι αρκετά εύκολα στην Αυστριακή πίστα. Αυτό σε συνδυασμό με τον περιορισμένο χρόνο δοκιμών που θα έχουν οι ομάδες ίσως μας δώσει αρκετές εκπλήξεις. Οι Red Bull και Ferrari αναμένονται κοντά σε απόδοση. Η πρώτη τα πηγαίνει παραδοσιακά περίφημα στον εντός έδρας αγώνα της, ενώ και οι αρκετές ευθείες του σιρκουί θα ευνοήσουν τα χαρακτηριστικά της Rb18. Από την άλλη η F1-75 αναμένεται να βρεθεί στο στοιχείο της από τη στροφή 6 και μέχρι την ολοκλήρωση του γύρου. Συνεπώς, οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα αξιοπιστίας.
Το 4,318 χιλιομέτρων Red Bull Ring βρίσκεται 677 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας βορείως της πόλης Zeltweg. Η πίστα στην αρχική της μορφή των 5,911 χιλιομέτρων φιλοξένησε για πρώτη φορά Grand Prix το 1970 (το 1977 η πρώτη στροφή έγινε σικέιν) μέχρι και το 1987, έπειτα αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα λόγω της επικινδυνότητάς της. Επανήλθε το 2014 και φιλοξενεί το Αυστριακό Grand Prix μέχρι και σήμερα. Αποτελούμενη από 10 στροφές συνδυάζει τους ταχύτατους δύο πρώτους τομείς με τον πιο τεχνικό 3ο, συνθέτοντας έναν γύρο που εκτελείται σε κάτω από 70 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη υψομετρική διαφορά εντός πίστας ανέρχεται στα 65 μέτρα, ενώ η μέγιστη κλίση αγγίζει το 12%. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει πάντα η Ferrari, που δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της, όταν και όπου την έχει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass