Στα προημιτελικά ο Νικ Κύργιος

ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ «WIMBLEDON»

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2022 20:21

Στα προημιτελικά του Wimbledon μετά από 8 χρόνια προκρίθηκε ο Νικ Κύργιος, έπειτα από τη νίκη του με 3-2 σετ επί του Αμερικανού, Μπράντον Νακασίμα.


Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, ο οποίος χρειάστηκε ιατρική φροντίδα στο κεντρικό κορτ λόγω ενοχλήσεων στον ώμο, και παρότι έχασε το πρώτο σετ, επικράτησε τελικά του αντιπάλου με 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2 και πήρε το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του Wimbledon.
Ο Κύργιος, που θεωρείται το «κακό παιδί» του τένις, κατάφερε να πανηγυρίσει ακόμα μια περιπετειώδη νίκη στο πλαίσιο του βρετανικού Γκραν Σλαμ, έπειτα από αυτήν κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά (νίκη 3-1 σετ), για την οποία γίνεται ακόμη μεγάλη συζήτηση.
Την τελευταία φορά που ο Νικ Κύργιος βρέθηκε στους προημιτελικούς του Γουίμπλεντον ήταν το 2014, τη χρονιά που νίκησε τον Ράφαελ Ναδάλ, με τον οποίο είναι πιθανό να συναντηθούν ξανά στη διοργάνωση, στους ημιτελικούς.
Στους «8» του Wimbledon ο Ελληνοαυστραλός θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό Κριστιάν Γκάριν, ο οποίος λίγη ώρα νωρίτερα, μετά από επική ανατροπή κι ενώ βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Αυστραλό, Αλεξ ντε Μινόρ, έφερε τα πάνω-κάτω και πήρε την πρόκριση με 3-2.
ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Η διοργανώτρια Αρχή του Γουίμπλεντον, «All England Lawn Tennis and Croquet Club», επέβαλε πρόστιμο στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον Νικ Κύργιο, για την απρεπή συμπεριφορά που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια του αγώνα τους, για τον τρίτο γύρο του φημισμένου Grand Slam, που έληξε με νίκη 3-1 του δεύτερου.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, τιμωρήθηκε με πρόστιμο 10.000 δολαρίων και ο Ελληνοαυστραλός (Νο 40) με 4.000 δολάρια.
Ο αγώνας του περασμένου Σαββάτου, εξελίχθηκε σε... ξεκαθάρισμα, όταν ο Κύργιος άρχισε να επιτίθεται στον υπεύθυνο γραμμής, ενώ στη συνέχεια, ζήτησε τον αποκλεισμό του αντιπάλου του, ο οποίος εκτόξευσε μία μπάλα στις εξέδρες.
Μόλις έμαθε την απόφαση των διοργανωτών, ο Κύργιος, ανήρτησε στο Twitter, ένα εικονίδιο που ξεκαρδίζεται στα γέλια...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass