Για το χάλκινο η Εθνική πόλο

ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ (15:30)

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2022 13:30

Το τρίτο της (χάλκινο) μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει σήμερα (15:30) η Εθνική Υδατοσφαίρισης ανδρών, αντιμετωπίζοντας την Κροατία στον «μικρό» τελικό της διοργάνωσης, που ολοκληρώνεται στη Βουδαπέστη.


Για να τα καταφέρει, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάζεται να ξεπεράσει την απογοήτευση που προκάλεσε η ήττα από την Ιταλία στον ημιτελικό, αλλά και την απώλεια δύο βασικών παικτών. Μετά τον Μάνο Ζερδεβά, ο οποίος τέθηκε νοκ-άουτ μετά τον προημιτελικό με τις ΗΠΑ (ρήξη τένοντα στον δικέφαλο του αριστερού χεριού), ο Θοδωρής Βλάχος έχασε και τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που υπέστη κάταγμα στη μύτη μετά από χτύπημα που δέχθηκε στον ημιτελικό. Αυτό σημαίνει ότι ο ομοσπονδιακός προπονητής θα έχει μόλις έντεκα διαθέσιμους παίκτες για τον «μικρό» τελικό και θα χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τα αγωνιστικά πλάνα του. Η Κροατία διεκδικεί σήμερα να διευρύνει το απίθανο ρεκόρ της, καθώς μία νίκη θα της εξασφαλίσει θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για όγδοη συνεχόμενη διοργάνωση!
Ελλάδα και Κροατία αναμετρήθηκαν και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στο Ντέμπρετσεν, και αναδείχθηκαν ισόπαλες 8-8. Συνολικά, μαζί με το φετινό παιχνίδι, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με τη «γαλανόλευκη» να μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία (τη φετινή) και μία οδυνηρή ήττα στα πέναλτι, στον ημιτελικό του 2015 στο Καζάν. Η συνολική προϊστορία, πάντως, είναι σαφώς υπέρ των Κροατών, καθώς σε 58 αγώνες έχουν 40 νίκες, έναντι 9 της ελληνικής ομάδας και 9 ισοπαλιών.
Στις 9 μ.μ. θα γίνει ο τελικός, που για δεύτερη σερί διοργάνωση φέρνει αντιμέτωπες την Ιταλία και την Ισπανία. ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με νίκη 16-7 επί της Γαλλίας ολοκλήρωσε η Εθνική Υδατοσφαίρισης των γυναικών τις προσπάθειές της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε την έβδομη θέση της τελικής κατάταξης, ένα «σκαλί» πιο πάνω σε σχέση με το 2019 στην Γκουανγκζού, χωρίς όμως να καταφέρει να πετύχει την υπέρβαση που επιζητούσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass