Οικονομικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 8:20

Εως 5 Ιουλίου η υποβολή αιτήσεων στο Power Pass
ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ

Παράταση πέντε ημερών για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Power Pass δόθηκε εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Έτσι, αντί για αύριο Πέμπτη 30 Ιουνίου, η νέα προθεσμία λήξης για την υποβολή αιτήσεων θα είναι η 5η Ιουλίου.


Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου «λόγω συνεχούς ροής αιτήσεων και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass) στη σχετική πλατφόρμα. Η προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου».

 

Αναστολή καταχωρίσεων στο ΓΕΜΗ από 1η Ιουλίου
ΓΙΑ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ - ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Την προσοχή των μελών του Επιμελητηρίου Λάρισας εφιστά η διοίκηση του επιχειρηματικού φορέα της Λάρισας σχετικά με τις εκκρεμότητες δημοσίευσης πράξεων και στοιχείων στο ΓΕΜΗ.
Όπως επισημαίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν. 4919/2022, άρθρο 29) από την 1/7/2022, όσες επιχειρήσεις δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση δημοσίευσης σημαντικών πράξεων και στοιχείων στο ΓΕΜΗ, τίθενται σε αναστολή καταχώρισης δηλαδή, δεν θα δύνανται να υποβάλουν οποιαδήποτε νέα αίτηση καταχώρισης πράξης ή στοιχείου είτε στο Πληροφοριακό Σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ. είτε στην Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ., έως την ολοκλήρωση της καταχώρισης των πράξεων που εκκρεμούν. Περαιτέρω επισημαίνεται ότι πέραν της αναστολής καταχώρισης, από την 1η Οκτωβρίου 2022, σε περίπτωση μη ανταπόκρισης των υπόχρεων θα επιβληθούν και πρόστιμα.
Οι λόγοι για τους οποίους, εγγεγραμμένο στο Γ.Ε.ΜΗ. Νομικό Πρόσωπο, τίθεται σε αναστολή καταχώρισης είναι οι εξής:
α) Αν αυτό δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα στο Γ.Ε.ΜΗ. τις ετήσιες οικονομικές του καταστάσεις, εφόσον απαιτείται.
β) Αν αυτό παραμένει χωρίς νόμιμη διοίκηση ή χωρίς εκκαθαριστές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 6 μήνες.
γ) Αν σε χρονικό διάστημα 1 έτους μετά τη θέση του, για οποιονδήποτε λόγο, σε διαδικασία εκκαθάρισης, δεν έχει προβεί σε δημοσίευση ισολογισμού έναρξης εκκαθάρισης.
δ) Αν έχει ανασταλεί ή έχει απενεργοποιηθεί ο ΑΦΜ του.
ε) Αν δεν έχει προβεί σε διαδικασία πιστοποίησης του μετοχικού ή του εταιρικού του κεφαλαίου εντός των προθεσμιών που ορίζονται στη νομοθεσία περί εταιρικού δικαίου».
Ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου, καθώς και ένας Οδηγός με σύντομες σχετικές ερωτήσεις-απαντήσεις, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας, (https://www.larcci.gr/prosochi-thesi-epicheiriseon-se-anastoli-katachorisis-sto-gemi/).

 

Στις κάλπες στις 7 Ιουλίουοι έμποροι των Φαρσάλων
ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων προκηρύσσει βάσει του καταστατικού του Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., την Πέμπτη 7 Ιουλίου και ώρες από 1:00 το μεσημέρι έως 9:00 το βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «παρακαλούνται τα μέλη του Συλλόγου που θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για την ανάδειξη νέων οργάνων Διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Ελεγκτική Επιτροπή) καθώς και για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Συλλόγου στις μέρες και ώρες λειτουργίας του γραφείου (Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 π.μ. – 14:00, τηλ. 24910-26511 & 26512). Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν όλα τα ταμειακώς εν τάξει εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου, μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 2 το μεσημέρι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass