Οταν η Ολύμπια έγινε σταθμός για την καριέρα του Γ. Πρίντεζη

Γ. ΜΑΛΑΚΟΣ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2022 21:10

Η είδηση του τέλους της καριέρας του Γιώργου Πρίντεζη ως παίκτης του μπάσκετ έγινε ταυτόσημη προχθές της είδησης της επιστροφής του Ολυμπιακού στους τίτλους.

Άλλωστε ο Γιώργος Πρίντεζης ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη λαμπρή μπασκετική καριέρα του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό, σήκωσε την κούπα κι αποσύρθηκε από τη δράση.
Για να φθάσει ο Πρίντεζης στη λαμπρή καριέρα των τεσσάρων πρωταθλημάτων, δύο Κυπέλλων, δύο Ευρωλίγκων και ενός διηπειρωτικού χρειάζονταν και …λαρισινή βοήθεια.
Το 2006 ο Πρίντεζης μετά από μια πενταετία στον Ολυμπιακό οι διοικούντες του αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό.
Πρώτη επιλογή για την Πειραιώτικη ομάδα ήταν ο Άρης και τότε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που πίστευε στον Πρίντεζη από την αρχή της καριέρας του ειδοποίησε τον Γιώργο Μαλάκο που ήταν για επαγγελματικό ταξίδι στην Καλαμάτα ότι θέλει τον παίκτη.
Ο Γιώργος Μαλάκος τηλεφώνησε στον Παναγιώτη Αγγελόπουλο και συμφώνησε ο Ολυμπιακός να έρθει στη Λάρισα, αλλά έπρεπε να πεισθεί και ο ίδιος, αφού η Ολύμπια δεν είχε στο ξεκίνημα της περιόδου τις προδιαγραφές του Άρη. Τότε ανέλαβε ρόλο και μάνατζερ του Ολυμπιακού ο Σταύρος Ελληνιάδης να πείσει τον καλαθοσφαιριστή να παίξει στην Ολύμπια.
Μας λέει ο Γιώργος Μαλάκος… «Αντί για τον Άρη ήρθε στην Ολύμπια που ήταν για μένα ο βασικός του σταθμός του στο ξεκίνημα της καριέρας του, αφού η δικιά μας ομάδα τού πρόσφερε αυτοπεποίθηση μιας και ανέλαβε ηγετικό ρόλο. Μας βοήθησε και τον βοηθήσαμε. Δεν θα ξεχάσω τα λόγια που είπε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας μας… Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό, γιατί είναι η ομάδα μου, αλλά αν δεν παίξω εκεί, η μοναδική ελληνική ομάδα που θα παίξω είναι η Ολύμπια».
Η Ολύμπια τη χρονιά εκείνη τερμάτισε στην 7η θέση που ήταν η καλύτερη όλων των εποχών για λαρισινή ομάδα πριν σπάσει το ρεκόρ φέτος η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ με την εκπληκτική πορεία που διέγραψε.
Ο Γιώργος Πρίντεζης, το 2006-2007, που αγωνίστηκε ως δανεικός στους «πορτοκαλί» από τον Ολυμπιακό, αναδείχθηκε, στην ετήσια ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ για τους κορυφαίους της Α1, καλύτερος παίκτης κάτω των 22 ετών.
O Πρίντεζης έλαβε 39 ψήφους στη διαδικασία, όπου συμμετείχαν 52 εκπρόσωποι των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που συγκέντρωσε επτά ψήφους.
Η χρονιά του Πρίντεζη στην Ολύμπια συνδυάστηκε με την εντυπωσιακή πορεία που έκανε η Ολύμπια, η οποία κατετάγη για πρώτη φορά στην έβδομη θέση, καταγράφοντας ρεκόρ νικών (13) στην ιστορία της στην Α1.
Ο Γώργος Πρίντεζης στην πρώτη ουσιαστικά «γεμάτη» του σεζόν στην Α1 και στην «παρθενική» του εμφάνιση ως βασικός σε ομάδα, είχε 11,5 πόντους μέσο όρο, 37/52 βολές (71%), 90/152 δίποντα (59%), 20/51 τρίποντα (39%) και επίσης 4,1 ριμπάουντ (65-30), 0,9 ασίστ, 1,3 λάθη και 0,5 κλεψίματα, με συνολικό συντελεστή tendex 0.539.
Ολοκλήρωσε την κανονική σεζόν ως ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος στην ευστοχία σε σουτ δύο πόντων.

 

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
Ο Λαρισαίος Βασίλης Σπανούλης δεν φημίζεται για τον ...συναισθηματισμό του ή πιο σωστά για άνεση στην έκφραση των συναισθημάτων του. Το «αντίο», όμως, του Γιώργου Πρίντεζη στα παρκέ έκανε ακόμη και τον «Kill-Bill» να βγάλει συναίσθημα, στην ανάρτηση αποχαιρετισμού προς τον πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό και την Εθνική.
Εξάλλου, ούτε χρόνος δεν έχει συμπληρωθεί από τότε που ήταν αυτός στη θέση του Πρίντεζη. Ως αρχηγός του Ολυμπιακού «κρέμασε τα παπούτσια του» ο Σπανούλης, ως αρχηγός των «ερυθρόλευκων» και ο Γιώργος Πρίντεζης.
Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε συγκεκριμένα στο προφίλ του στο Instagram προς τον Γιώργο Πρίντεζη: «Φιλαράκι μου, ό,τι και να πω ή να γράψω για εσένα είναι πολύ λίγο να εκφράσει αυτό που νιώθω για εσένα σαν φίλο πρώτα και σαν συμπαίκτη μετά! Οι στιγμές που περάσαμε μαζί, οι ατελείωτες συζητήσεις μας, οι χαρές και οι στενοχώριες που περάσαμε δημιούργησαν μια σχέση ζωής και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό!!! Συγχαρητήρια για τη θρυλική καριέρα σου! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις αυτά που με τόσο κόπο κατέκτησες! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις την πανέμορφη οικογένειά σου».
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε το δικό του ξεχωριστό «αντίο» στον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ υπογράμμισε ότι «η ομάδα αυτή έχει μεγάλη βάση για να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο», σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας από τους «ερυθρόλευκους».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass