ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ-Προμηθέας: Πράξη δεύτερη…

ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ: ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΧΝIΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2022 17:49

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ-Προμηθέας Πατρών: Πράξη δεύτερη σήμερα στις 19.30 (ΕΡΤ3) στο Κλειστό της Νεάπολης, με τη λαρισινή ομάδα να προηγείται με 1-0 στη σειρά των αγώνων για την 3η-4η θέση που θα κριθεί στις τρεις νίκες.


Η λαρισινή ομάδα κέρδισε στον πρώτο αγώνα εύκολα με 89-78 στην Πάτρα και πήρε προβάδισμα, αλλά τώρα θα έχει να αντιμετωπίσει τον εγωισμό των παικτών της πατρινής ομάδας καθώς μετά την ήττα της Κυριακής δέχθηκαν πρόστιμο, ενώ ο προπονητής Μάκης Γιατράς ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την εικόνα της ομάδας. Να υπενθυμίσουμε ότι στην πατρινή ομάδα τεχνικός διευθυντής είναι ο Λαρισαίος Θανάσης Σουφλιάς.
Οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν πόλεις με παράδοση στο άθλημα το σίγουρο είναι ότι έχουν τα εχέγγυα να προσφέρουν θέαμα και να διεκδικήσουν τη νίκη. Πάντα άλλωστε τα παιχνίδια των δύο συγκεκριμένων αντιπάλων είχαν απροσδόκητα αποτελέσματα και όταν κάποιος από τους δύο είχε την εικόνα του φαβορί.
Ο τεχνικός Φώτης Τακιανός για το σημερινό παιχνίδια μας έλεγε ότι δεν θα έχει καμία σχέση με το προηγούμενο και η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ θα πρέπει να έχει συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, ενώ η συμμετοχή στην αναμέτρηση του Νταβόντε Γκριν θα κριθεί στο ζέσταμα των παικτών.
Στο μεταξύ οι παίκτες στη χθεσινή προπόνηση έλεγαν ότι θέλουν τη βοήθεια του κόσμου που πραγματικά ήταν συγκλονιστικός στα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και βοήθησε να πάρει η ομάδα δύο νίκες και να πάει την ημιτελική σειρά των αγώνων σε πέντε παιχνίδια (ως γνωστόν έχασε με 3-2) . Και ο κόσμος άλλωστε είναι ένα μέρος της ιστορίας του σύγχρονου λαρισινού μπάσκετ…

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Ο Νώντας Παπαντωνίου διανύει τη δεύτερη σεζόν του στη Λάρισα και στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στην Πάτρα με τον Προμηθέα έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια στην τριετή ιστορία της θεσσαλικής ομάδας στη Basket League. Ο έμπειρος γκαρντ έφτασε τις 46 εμφανίσεις (26 φέτος και 20 στη σεζόν 2019-20) για να ξεπεράσει τον συμπαίκτη του Τάσο Σπυρόπουλο που δεν αγωνίστηκε στο «Δ.Τόφαλος».
Αυτή ήταν συνολικά η 326η εμφάνιση του Νώντα Παπαντωνίου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα και μέσα από τον χθεσινό αγώνα, «σκαρφάλωσε» μία θέση στη σχετική λίστα. Ανέβηκε στην 39η θέση της αφού ξεπέρασε τον Παναγιώτη Λιαδέλη (325).
*Ο προπονητής της ομάδας Φώτης Τακιανός συμπλήρωσε τους 50 αγώνες στους πάγκους της Basket League. Ο απολογισμός του είναι 19 νίκες και 31 ήττες.
*«50άρης» έγινε και ο Στέφαν Μούντι φτάνοντας τις 50 εμφανίσεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Είχε κάνει ντεμπούτο στις 7 Οκτωβρίου 2017 ως παίκτης του Ρεθύμνου (Κολοσσός-Ρέθυμνο 64-63).
*Ο Θόδωρος Ζάρας «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της Basket League. Με τους έξι πόντους που είχε στον πρώτο μικρό τελικό, έφτασε τους 2.507 και ξεπέρασε τον Ντράγκαν Τάρλατς που είχε 2.503 για να γίνει ο 48ος της λίστας.
*Μία παραγωγική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιάνις  Μπέρζινς αφού πέραν των 12 πόντων του, μάζεψε επτά ριμπάουντ και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοσή του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.
*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έβαλε το όνομά του στη λίστα των παικτών που είχαν 5+ άστοχες βολές σε έναν αγώνα. Ήταν η 10η σχετική επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος, με τον φόργουορντ της Λάρισας να έχει 5/10.

 

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Ο Ζώης Καράμπελας ήταν ο κορυφαίος της Λάρισας στον πρώτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών με τον Προμηθέα. Με βάση το ranking ήταν η καλύτερη από τις 85 εμφανίσεις του 21χρονου γκαρντ στη Basket League. Είχε 23 ranking ξεπερνώντας την επίδοση του 19 που είχε στον τρίτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ως παίκτης του Περιστερίου στο εκτός έδρας ματς με τον Άρη της περσινής σεζόν.
Ο Καράμπελας είχε 13 πόντους, έξι ριμπάουντ και οχτώ ασίστ. Με τα έξι ριμπάουντ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, αφού την ίδια επίδοση είχε στην 5η αγωνιστική κόντρα στον Ηρακλή και άλλες τρεις φορές ως παίκτης του Περιστερίου Vitabiotics στη σεζόν 2018-19.
Ακόμη ο νεαρός διεθνής γκαρντ με οχτώ ασίστ που μοίρασε, ξεπέρασε τις 200 στην 85η εμφάνισή του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

 

48 ΩΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ
Μετά από τη συνεδρίαση της επιτροπής προ-αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ που έγινε χθες έγινε γνωστό πως απορρίφθηκαν οι φάκελοι της ΑΕΚ, του Άρη, της Λάρισας και του Απόλλωνα Πάτρας.
Οι εμπλεκόμενες ομάδες είχαν ήδη λάβει παράταση για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες των εγγράφων και πλέον θα βρεθούν ενώπιον του ΔΣ της λίγκας προκειμένου να ενημερωθούν πως θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο 48 ώρες έτσι ώστε να προσφύγουν στη δευτεροβάθμια επιτροπή και να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.
Αν κάποια εκ των τεσσάρων ομάδων δεν περάσει από τη διαδικασία της προ-αδειοδότησης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, αφού ο φάκελός της δεν θα σταλεί καν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ετοιμάζει τον φάκελο και είναι σχεδόν πλήρης.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass