Φουλ για την 3η θέση η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Κέρδισε προχθές στην Πάτρα τον Προμηθέα με 89-78 - Ψάχνει «συμπαίκτες» για τη νέα χρονιά ο Θόδωρος Ριζούλης

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2022 20:15

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της και έβαλε πλώρη για την 3η θέση του φετινού πρωταθλήματος, καθώς κέρδισε προχθές στον πρώτο αγώνα στην Πάτρα τον Προμηθέα με 89-78 και έκανε το 1-0 σε μια σειρά αγώνων που θα κριθεί στις τρεις νίκες.


Και αν η ομάδα έχει καλούς παίκτες στη διοίκηση, ο μεγαλομέτοχος Θόδωρος Ριζούλης ψάχνει συμμετόχους για τη νέα χρονιά, ώστε η ομάδα να γίνει ακόμα πιο δυνατή και να χαρίσει εκ νέου πολύ μεγάλες στιγμές σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την κατάθεση της εγγυητικής, αλλά αναμένεται να υπάρξει νέα παράταση, κάτι που έχουν ζητήσει πολλές ομάδες αφού δεν τους έχουν καταβληθεί μέχρι τώρα τηλεοπτικά και ποσά από το στοίχημα.
Την Κυριακή το βράδυ η λαρισινή ομάδα ήταν απολαυστική, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, και το μοναδικό στατιστικό που χρειάζεται να ξέρει κάποιος είναι τα οκτώ λάθη του Προμηθέα στα πρώτα επτά λεπτά της αναμέτρησης (!), τα περισσότερα εκ των οποίων οδήγησαν σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό για τους φιλοξενούμενους.
Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν... 26-4 και το ματς έμοιαζε να έχει κριθεί πριν καλά-καλά «ζεσταθεί», με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της (47-22), τρία λεπτά πριν τελειώσει το ημίχρονο.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ομάδα του Προμηθέα Πατρών αντέδρασε με επικεφαλής τους: Δημήτρη Αγραβάνη, Μάρκους Φόστερ και κατάφερε να μειώσει στο -7 (49-56 στο 29’), με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάθε ένα από τα έντεκα λάθη που έκανε η λαρισινή ομάδα στο τρίτο δεκάλεπτο.
Η ομάδα του Φώτη Τακιανού έκλεισε το δεκάλεπτο με σερί 7-0, με πρωτοβουλία του Μπέρζινς άνοιξε τη διαφορά στους 14 πόντους (63-49) και από κει κι έπειτα δεν απειλήθηκε φτάνοντας εύκολα στο τελικό 89-78.
Όσο κι αν πάλεψε, ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο. Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα η Λάρισα πέτυχε επτά αναπάντητους πόντους, οι οποίοι αποδείχτηκαν αρκετοί για να ολοκληρώσουν την πατρινή αντεπίθεση. Ο Γιάνις Μπέρζινς έβαλε τα σουτ που πήρε, η αμυντική συνέπεια επανήλθε στα επίπεδα του πρώτου μέρους και κάπως έτσι η ομάδα του Φώτη Τακιανού καθάρισε το παιχνίδι.
Από τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κορυφαίος ήταν ο Ζώης Καράμπελας που έκανε σπουδαίο παιχνίδι και αν οι 8 ασίστ είναι φυσιολογικό τα 6 ριμπάουντ είναι κάτι που δεν συνηθίζεται από βραχύσωμο παίκτη.
Ακολούθησε ο Τζέιλεν Χάντσον, ο οποίος ηγήθηκε σε επίπεδο παραγωγικότητας για τους νικητές (17 πόντοι με 5/9 σουτ και 7/8 βολές), ενώ ο Λετονός Μπέρζινς έδωσε πολλές εναλλακτικές λύσεις.
Η κόπωση του Μούντι αρχίζει και φαίνεται, ενώ ο Μάριτς κυριάρχησε στα ριμπάουντ.
Από τον Προμηθέα Πατρών, ο Δημήτρης Αγραβάνης (26 πόντοι, 11 ριμπάουντ) ήταν ο μοναδικός παίκτης που παρουσιάστηκε αξιόπιστος μέχρι το φινάλε, με τον Νίκο Γκίκα να γεμίζει τη στατιστική του μεν (11 ασίστ, 5 κλεψίματα), αλλά να είναι άστοχος (5 πόντοι με 2/10 σουτ). Ιδιαίτερα εξελίξιμος ο νεαρός Τανούλης και μπράβο στον Γιατρά που τον εμπιστεύτηκε.
Πολύ καλή η διαιτησία των: Φούφη, Τσολάκου, Κατραχούρα.
Τα δεκάλεπτα: 10-32, 27-48, 49-63, 78-89.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Χαντ 2, Δ. Αγραβάνης 26 (8/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/10 βολές, 11 ριμπάουντ), Γκίκας 5 (2/10 σουτ, 11 ασίστ, 3 λάθη, 5 κλεψίματα), Άντριτς 7 (1), Φόστερ 13 (1 τρίποντο, 4 λάθη, 2 κλεψίματα), Ρέι 5 (1 τρίποντο, 5 ασίστ, 3 λάθη), Γ. Αγραβάνης 7 (1), Σίμπσον 2 (1/6 σουτ), Λάγιος, Μπαζίνας, Τανούλης 11.
ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ (Τακιανός): Χάντσον 17 (4 ριμπάουντ, 4 λάθη), Κρουμπάλι 4, Καράμπελας 13 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 λάθη), Μάριτς 13 (8 ριμπάουντ, 3 λάθη), Μούντι 10 (2/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 7 λάθη, 3 κλεψίματα), Τσαϊρέλης 9, Βησσαρίου, Ζάρας 6 (2/8 τρίποντα), Παπαντωνίου 5 (1), Μπέρζινς 12 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ).
Ομαδικά στατιστικά - Προμηθέας Πάτρας: 22/41 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 19/29 βολές, 26 ριμπάουντ (18 αμυντικά + 8 επιθετικά), 21 ασίστ, 18 λάθη, 12 κλεψίματα, 2 λάθη.
Ομαδικά στατιστικά - Λάρισα: 21/33 δίποντα, 9/30 τρίποντα, 20/28 βολές, 43 ριμπάουντ (29 αμυντικά + 14 επιθετικά), 20 ασίστ, 22 λάθη, 11 κλεψίματα, 1 μπλοκ.

 

ΑΥΡΙΟ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Αύριο στη Λάρισα στις 19.30 στο Κλειστό της Νεάπολης θα γίνει ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων. Οι διαιτητές και ο κομισάριος του 2ου αγώνα των play offs της Α1 Ανδρών για την τρίτη θέση είναι: Παπαπέτρου-Μάνος-Θεονάς (Σταμάτης).

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ
Για τη λύση στο πρόβλημα του κλιματισμού του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νεάπολης, η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΚΑΕ Λάρισα νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Κώστα Αγοραστό για την ακαριαία λύση του προβλήματος κλιματισμού στο «Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης».
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο κ. Κώστας Αγοραστός έχουν αποδείξει περίτρανα όλα αυτά τα χρόνια πως βρίσκονται δίπλα στον αθλητισμό, αποτελώντας αρωγό κάθε αθλητικής δραστηριότητας της περιοχής, δίνοντας αυτήν τη φορά μία ακόμα λύση, τοποθετώντας στο Κλειστό της Νεάπολης τους απαραίτητους εκείνους μηχανισμούς για τον σωστό κλιματισμό του Κλειστού».

 

Πρόστιμο σε παίκτες και προπονητές….

Η Διοίκηση της ΚΑΕ Προμηθέας αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο σε παίκτες και προπονητές για την εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τη Λάρισα.
Η ήττα του Προμηθέα και η απογοητευτική εικόνα του στο πρώτο μέρος οδήγησαν στο ξέσπασμα του Μάκη Γιατρά στη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, λίγα λεπτά μετά από το φινάλε της αναμέτρησης.
Αντίστοιχος εκνευρισμός υπήρξε στη Διοίκηση του Συλλόγου, η οποία ενημέρωσε παίκτες και προπονητές πως θα τους επιβληθεί πρόστιμο για την εικόνα που είχε η ομάδα στη διάρκεια του πρώτου μέρους με τη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass