Δυσεπίλυτος γρίφος η περίπτωση του Αετού Μακρυχωρίου

*Τι γίνεται με το πρόστιμο των 6.000 ευρώ από την ΕΠΟ και τα δελτία των ποδοσφαιριστών *Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, αλλά χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο *Επιβεβλημένο, τονίζουν, να γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2022 21:05


Σε δυσεπίλυτο γρίφο μετατρέπεται η περίπτωση του Αετού Μακρυχωρίου, καθώς το ερώτημα για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα και τι πρόκειται να γίνει τη νέα αγωνιστική σεζόν δεν μπορεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να απαντηθεί.


Ο Αετός αποχώρησε στις αρχές της φετινής περιόδου από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πήρε τον δρόμο του υποβιβασμού στην Α’ τοπική κατηγορία, ωστόσο το αν θα μπει τέλος στην αγωνιστική απραξία και αν η ομάδα θα δηλώσει συμμετοχή τη νέα αγωνιστική σεζόν κανείς δεν το ξέρει. Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, όχι μόνο στους φιλάθλους του Μακρυχωρίου, αλλά και γενικότερα στην ποδοσφαιρική οικογένεια του νομού, καθώς ο Αετός που μόλις μία χρονιά νωρίτερα είχε τερματίσει στην 3η θέση στον Όμιλό του στη Γ’ Εθνική και αποτελούσε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες του νομού με σημαντική ιστορία και προσφορά, βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση.
Ο πρόεδρος της τελευταίας διοίκησης, κ. Τουρλακόπουλος, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει, καθώς όπως δήλωσε έχει μείνει μόνος του χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική βοήθεια. Ο ίδιος προτίθεται να δώσει την ομάδα εάν βρεθεί διάδοχη κατάσταση, ειδάλλως θα περιμένει ένα εύλογο διάστημα και κατόπιν θα καταθέσει τα δελτία και τη σφραγίδα του σωματείου στον Δήμο.
ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ
Ποια είναι αυτήν τη στιγμή η κατάσταση στον Αετό Μακρυχωρίου; Όπως επισήμανε ο κ. Τουρλακόπουλος, η ομάδα για να αγωνιστεί τη νέα σεζόν θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσει ένα πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ περίπου, λόγω της αποχώρησής της από το φετινό πρωτάθλημα, ενώ σχετικά με τα δελτία των ποδοσφαιριστών αυτά είναι ελάχιστα, καθώς σχεδόν όλοι οι παίκτες έφυγαν σε άλλες ομάδες.
Για το πρόστιμο των 6.000 ευρώ ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι αυτό θα επιβαρύνει την απερχόμενη διοίκηση και όχι αυτόν που θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας στη συνέχεια, ενώ για τα δελτία υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει ενδιαφέρον και βρεθεί διάδοχη κατάσταση, αρκετοί παίκτες θα επιστρέψουν στην ομάδα, οπότε δεν θα δυσκολευτεί η νέα διοίκηση να δημιουργήσει εκ νέου το ρόστερ της ομάδας.
ΑΜΕΣΑ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Τις τελευταίες ημέρες συζητείται ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Μακρυχωρίτες να αναλάβουν την ομάδα. Αυτό το επιβεβαίωσε και ο κ. Τουρλακόπουλος, ο οποίος ωστόσο τόνισε πως περιμένει να γίνει επίσημη πρόταση ούτως ώστε να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.
Πολλοί πάντως εκφράζουν την άποψη ότι την παρούσα στιγμή αυτό που είναι επιβεβλημένο να γίνει είναι η Γενική Συνέλευση και μάλιστα άμεσα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι και υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρξει φως στο τούνελ, αλλά δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εάν γίνει άμεσα Γενική Συνέλευση, θα βγει άσπρος καπνός ως προς το διοικητικό και στη συνέχεια με τη στήριξη παλιών παραγόντων θα μπορέσει μία νέα διοίκηση να τρέξει την ομάδα ακόμη και στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας, εάν για παράδειγμα το μπάτζετ για την Α’ κατηγορία δεν καλυφθεί, προκειμένου ο Αετός να επιστρέψει τη νέα σεζόν στην αγωνιστική δράση και σιγά-σιγά να δημιουργήσει ξανά το αγωνιστικό του προφίλ.
Εκείνο που τονίζεται είναι ότι πρέπει να υπάρξει μία γενικότερη και πιο έντονη αφύπνιση, να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και η προσπάθεια να είναι σοβαρή και ουσιαστική με προοπτική για το μέλλον. Να μη γίνει κάτι απλά και μόνο για να γίνει. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες για τον άλλοτε κραταιό Αετό Μακρυχωρίου, ενδεχόμενη απουσία του οποίου από τα τοπικά πρωταθλήματα τη νέα σεζόν θα αποτελέσει αν μη τι άλλο σημαντικό πλήγμα για το ποδόσφαιρο του νομού.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass