ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ:

Είμαστε πάλι στα δύσκολα...

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2022 21:15

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μπαίνει πάλι στα δύσκολα, αυτήν τη φορά με αντίπαλο μια περιφερειακή ομάδα, τον Προμηθέα Πατρών, για τη σειρά των μικρών τελικών και την κατάκτηση της 3ης θέσης που θα κριθεί στις τρεις νίκες.


Ο πρώτος αγώνας θα γίνει αύριο στην Πάτρα, με τη λαρισινή ομάδα να προσπαθεί να πάρει μια εκτός έδρας νίκη που θα της δώσει προβάδισμα στη σειρά των αγώνων.
Πάντως, η σειρά που αρχίζει αύριο ξεκινάει με προβλήματα για την ομάδα του Φώτη Τακιανού, αφού δεν θα αγωνιστεί ο Γκριν, ενώ ο Μούντι δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πριν τον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπέστη ουρολοίμωξη και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βγήκε από τα αποδυτήρια στις αρχές του δευτέρου μέρους.
Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ για τη σειρά των αγώνων του μικρού τελικού του πρωταθλήματος;
Ο Φώτης Τακιανός, τεχνικός της ομάδας, μας λέει: «Είναι μια σειρά δύσκολη, καθώς είμαστε κουρασμένοι από τη μεγάλη σειρά των αγώνων με τον Παναθηναϊκό και παίζουμε με έναν δύσκολο αντίπαλο τον Προμηθέα Πατρών που είναι ξεκούραστος και πρόσθεσε έναν νέο παίκτη στο έμψυχο δυναμικό του.
Μπορεί να κερδίσαμε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, αλλά πάλι είμαστε αουτσάιντερ, καθώς ο Προμηθέας Πατρών τερμάτισε πιο ψηλά από μας.
Στα μειονεκτήματα της σειράς είναι και το δύσκολο ταξίδι στην Πάτρα. Θα δώσουμε τα πάντα για να τερματίσουμε στην τρίτη θέση».


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Η Λάρισα έγινε η πρώτη ομάδα που έμεινε κάτω από τους 50 σε ματς πλέι οφ μετά τις 13 Μαΐου 2014, όταν ο Πανιώνιος σημείωσε επίσης 43 εκτός έδρας ματς τον Ολυμπιακό.
*Το παιχνίδι είχε λιγοστές βολές, με τις δύο ομάδες να έχουν από 3/5 και να ισοφαρίζουν τη μικρότερη επίδοση εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ αφού αυτή σημειώθηκε άλλες τέσσερις φορές στην κανονική περίοδο.
*Ένας από τους τομείς στους οποίους κυριάρχησε ο Παναθηναϊκός ήταν τα ριμπάουντ. Ειδικά στα αμυντικά όπου σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου με το +20 που κατέγραψε σε σχέση με τη Λάρισα, έχοντας 35 έναντι 15 της αντιπάλου τους. Το προηγούμενο ήταν το +18 του Ολυμπιακού έναντι του Ιωνικού για τη 12η αγωνιστική (33-15).
*Ρεκόρ περιόδου συνιστά και το +24 των συνολικών ριμπάουντ αφού ο Παναθηναϊκός τελείωσε το παιχνίδι με 49 και η Λάρισα με 25. Το προηγούμενο ήταν το +23 του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό (45-22).
*Ο Θόδωρος Ζάρας ήταν ένας από τους δύο παίκτες της Λάρισας -ο άλλος ήταν ο Κρουμπάλι- που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Είχε 10 και με αυτούς έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ο πολύπειρος γκαρντ-φόργουορντ έφτασε και ξεπέρασε τους 2.500 πόντους καριέρας στην Basket League μέσα από την 345η εμφάνιση του στην κατηγορία. Ο Ζάρας έγινε ο 48ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έσπασε αυτό το «φράγμα».
*Ο Νώντας Παπαντωνίου μπήκε στην πρώτη 40άδα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Basket League. Κόντρα στον ΠΑΟ ήταν η 325η και με αυτήν ξεπέρασε τον Μάριο Μπατή.
*Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε, ο Ουσμάν Κρουμπάλι μπήκε στην πρώτη πεντάδα των πασέρ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τις 53 και προσπέρασε τον Κώστα Παπαδάκη που είχε 51 στην περσινή σεζόν.
*Ο Ζώης Καράμπελας τελείωσε το παιχνίδι με 0/6 τρίποντα. Ήταν η 17η μηδενική επίδοση τριπόντων του φετινού Πρωταθλήματος, με τουλάχιστον έξι προσπάθειες. Θέση σε αυτήν τη λίστα για τη Λάρισα έχει και ο Τζέι Θριτ που είχε επίσης 0/6 τρίποντα στην πρεμιέρα κόντρα στον Κολοσσό.
*Σε ομαδικό επίπεδο η Λάρισα -πέραν της επίδοσης των 43 πόντων- σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με το ποσοστό με το οποίο εκτέλεσε στα δίποντα. Είχε 11/36 και αυτό το 30,55% ήταν χαμηλότερο από την επίδοση που είχε και πάλι η Λάρισα στο εντός έδρας ματς της 5ης αγωνιστικής με τον Ηρακλή (11/35, 31,42%).
*Οι 43 πόντοι της Λάρισας σε 79 κατοχές (0,54 ανά κατοχή) την οδήγησαν σε ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν οι 0,61 που είχαν η Λάρισα κόντρα στον Ηρακλή και ο Κολοσσός κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική.
*Η θεσσαλική ομάδα «έγραψε» τη μικρότερη επίδοση ranking του φετινού Πρωταθλήματος μένοντας στο 23. Η προηγούμενη χαμηλότερη ήταν εκείνη του 29 που είχε το Λαύριο στο εκτός έδρας ματς της 15ης αγωνιστικής κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass