Η ΑΕΛ σήκωσε το τρόπαιο στην Κ-15

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 2-1

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2022 21:32

Βυσσινί χρώμα είχε ο τελευταίος τίτλος της φετινής χρονιάς στα πρωταθλήματα

υποδομής της ΕΠΣΛ. Η ΑΕΛ επικράτησε στον χθεσινό τελικό της Κ-15 που διεξήχθη στο AEL FC Arena του Ηρακλή Λάρισας με 2-1 και στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια.
Σ’ ένα παιχνίδι που παρουσίασε σημαντικό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και το παρακολούθησαν περί τους 500 φιλάθλους, οι «βυσσινί» ξεκίνησαν επιθετικά και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο 5’ ο Μπιώτης με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, για να φτάσουμε στο 8’, όταν μετά από υποδειγματική επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ ο Μπιώτης έβγαλε σε θέση έξω δεξιά τον κορυφαίο του γηπέδου Σαΐτη, ο οποίος ελίχθηκε πολύ ωραία και έβγαλε την παράλληλη σέντρα, με τον Μαλέσκο να στέλνει στη συνέχεια με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Ο Ηρακλής άρχισε να κερδίζει έδαφος και να πιέζει στη συνέχεια, με τον Νταφόπουλο να χάνει πολύ καλή ευκαιρία στο 15’, ενώ ένα λεπτό αργότερα με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη οι «κυανόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής κ. Νίτσας που ήταν πολύ κοντά στη φάση «κιτρίνισε» τον παίκτη του Ηρακλή για θέατρο. Εν τέλει στο 17’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καμέα, ο Μαξακούλης, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα προ του Κουτζαηλία, σημείωσε αυτογκόλ, για να γίνει έτσι το 1-1.
Στο 31’ ο Ηρακλής απείλησε με τον Πατσιατζή, το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 35’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ με τον Μπιώτη, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Στεργιούλης.
Τελικά ένα λεπτό αργότερα ο Μπιώτης που μπήκε στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά με διπλή προσπάθεια στην κλειστή γωνία διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΛ, γράφοντας το 2-1.
Στην επανάληψη η μεν ΑΕΛ επιδίωξε να βρει το τρίτο γκολ για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα, ενώ ο Ηρακλής αναζήτησε την ισοφάριση, αλλά καμία ομάδα δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Η ΑΕΛ θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις στο 71’ με τον Τσαγκάλη και στο 74’ με τον Σαΐτη (οι οποίοι έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες) να είχε πάρει διαφορά ασφαλείας και να «καθαρίσει» το ματς, ενώ στο 80’ ο Ηρακλής άγγιξε την ισοφάριση όταν μετά από κόρνερ του Ράπτη, ο Πριναράκης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα για να απομακρυνθεί σε δεύτερο χρόνο ο κίνδυνος πάνω στη γραμμή. Η φάση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους «κυανόλευκους», οι οποίοι πολιόρκησαν τους διαιτητές μετά το τέλος του αγώνα, υποστηρίζοντας ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το 2-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με την ΑΕΛ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην Κ-15 για τη φετινή σεζόν.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Νίτσας με βοηθούς τους κ. Κοντογιώργο και Ρουπέλα.
Μετά το τέλος του τελικού ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους από τους διοικητικούς της ΕΠΣΛ κ. Γρηγοριάδη, Γκρίμπα και Μερτζανίδη, ενώ στους διαιτητές τα μετάλλια απένειμε το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ κ. Τσακνάκης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος-Δ. Καπετανόπουλος): Στεργιούλης Ι., Κουφοζήσης, Αναγνώστου, Δάσκαλος, Παπαγεωργίου, Πατσιαντζής, Κουτζαηλίας, Στεργιούλης Φ., Μεσσής, Καμέας (48’ Ράπτης), Νταφόπουλος (Μέτσιος, Παπαδήμας, Ζτούπης, Ράμα, Θάνος, Μουρτίκας).
ΑΕΛ (Κ. Γούλας-Ι. Βασιλείου): Πριναράκης, Δαβίδης, Μπαλαμώτης, Νιάμας, Δρόσος, Μπατζιλιώτης, Γκαρλέμος (66’ Τσαγκάλης), Μαξακούλης, Μπιώτης, Σαΐτης, Μαλέσκος (Παπαδημητρίου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Παπανικολάου, Παπαναστασίου).
Α.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass