Ολη η αλήθεια για τον κλιματισμό

ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΤΙΣ 800.000 ΕΥΡΩ! - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΡΓΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2022 21:07

Δώδεκα περίπου χρόνια είναι χωρίς κλιματισμό το Κλειστό της Νεάπολης και αυτός είναι ο λόγος που κάθε χρόνο σταματάει τη λειτουργία του στα μέσα Μαΐου, ενώ μεγάλες διοργανώσεις δεν υπήρξαν ούτε για δείγμα...


Ο κλιματισμός χάλασε το 2011 όταν οι έξι εξωτερικές μονάδες που αρχικά είχαν τοποθετηθεί σε άλλο σημείο (εκεί που είναι οι λαμαρίνες του Ael Fc Arena) μεταφέρθηκαν λόγω της κατασκευής του νέου γηπέδου στον χώρο που βρίσκονται τώρα. Η αιτία της μη λειτουργίας αποδίδεται στην παλαιότητα, αφού μετά τη μεταφορά τους λειτούργησαν για αρκετό χρονικό διάστημα.
Το Κλειστό της Νεάπολης δεν είναι το μοναδικό που δεν έχει κλιματισμό στη χώρα, αφού εκτός του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ, δύσκολα βρίσκεις σε άλλο όπως μας είπε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Γιάννης Κουρδής.
Μιλήσαμε με τον πρόεδρο του ΕΑΚ και μας είπε τα εξής: «Το σύστημα έχει χαλάσει από το 2011 και έχουμε μπει σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης όπου θα το φτιάξει. Αν το κάναμε μόνοι μας θα χρειαζόμασταν περίπου 240.000 ευρώ για την επισκευή των μονάδων και το σύνολο θα ξεπερνούσε τις 350.000 ευρώ. Δυσβάσταχτο κόστος όταν αυτή τη στιγμή ο τακτικός προϋπολογισμός είναι 780.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ είναι για τη μισθοδοσία.
Θα πω μόνο ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στο ΕΑΚ από την αύξηση της τιμής της ενέργειας που προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε, αφού μόνο το ενεργειακό κόστος, τη φετινή χρονιά, των εγκαταστάσεων αγγίζει τις 800.000 ευρώ και έχουμε κάνει σκέψεις με τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη που έχει ευήκοα ώτα για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής.
Το κλιματιστικό σίγουρα είναι μια προτεραιότητα. Αλλά όχι η πρώτη. Για παράδειγμα, φέτος, αναβαθμίσαμε τον φωτισμό, έχοντας φώτα LED σε όλο το γήπεδο, ενώ δημιουργήθηκε προσβασιμότητα στον αγωνιστικό χώρο για τα ΑμεΑ και γι’ αυτό έγινε ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ με αμαξίδιο. Το πρόβλημα με τον κλιματισμό ήταν γνωστό και στον ΕΣΑΚΕ, αλλά για να μη κρυβόμαστε κανείς δεν περίμενε αυτή την πορεία της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ, αλλά και το γεγονός ότι ο προχθεσινός αγώνας έγινε με τόσο υψηλή θερμοκρασία».
*Ποιες λύσεις έρχονται...
«Έρχονται λύσεις χάρη σε πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που συμφώνησε να έρθει για πρώτη φορά στη Λάρισα η Εθνική ομάδα μπάσκετ για επίσημο παιχνίδι. Στις 30 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή τη στιγμή έχουν αρχίσει έργα στα αποδυτήρια που δεν είναι σε καλή κατάσταση, θα τοποθετηθούν χρονόμετρα των 24 δευτερολέπτων, θα γίνει ο περιβάλλων χώρος, ενώ το θέμα του κλιματισμού θα λυθεί με ντουλάπες όπως έγινε στο παρελθόν σε άλλα παιχνίδια της Εθνικής σε περιφερειακές πόλεις».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass