ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Νίκη και βλέμμα προς τον τελικό

Πανάξια επιτυχία επί του ΠΑΟ με 74-62 που τον μικραίνουν προπονητής και παίκτες...

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2022 19:28 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιουν 2022 19:44

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Απίστευτο και όμως …λαρισινό. Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κέρδισε χθες τον Παναθηναϊκό στο γεμάτο και ...υπερθερμαινόμενο (λόγω έλλειψης κλιματισμού) Κλειστού της Νεάπολης με 74-62, ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων σε 2-2 και τώρα θα παίξει την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς και όποιος κερδίσει προκρίνεται στον τελικό του πρωταθλήματος.
Η λαρισινή ομάδα κέρδισε δίκαια, αφού στο τελευταίο πεντάλεπτο είχε περισσότερη ενέργεια από τον αντίπαλό της και περισσότερες λύσεις, αφού φορτώθηκαν με 5 φάουλ Παπαγιάννης, Γουάιτ και Παπαπέτρου.


Σαν να μην έφθανε αυτό, προπονητής και παίκτες του ΠΑΟ μίκρυναν έναν σύλλογο που έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αδιανόητη η λεκτική επίθεση του Νέντοβιτς στον Καράμπελα, αλλά και του τεχνικού Βόβορα στον Μάριτς (τον συγκράτησε ο Τακιανός).
Ο Παπαπέτρου στις τηλεοπτικές δηλώσεις του άφησε έμμεσα αιχμές για τη διαιτησία, όπου ναι μεν υπάρχει πρόβλημα (ο πρώτος διαιτητής Κορομηλάς λόγω έλλειψης προφανώς ικανών διαιτητών σφύριξε προχθές τον αγώνα Ολυμπιακού-Προμηθέα και χθες ΛΑΡΙΣΑ-Παναθηναϊκού), αλλά δεν νομίζουμε ότι η διαιτησία επηρέασε το αποτέλεσμα.
Η ΛΑΡΙΣΑ κέρδισε πανάξια και δίκαια και όχι λόγω διαιτησίας. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού προηγήθηκαν στο 31.50 με 59-54 και σε έξι λεπτά (34-40) έβαλαν έναν πόντο. Στατιστικά τραγικά... Όπως και το ποσοστό 5/27 στα τρίποντα (!).
Μεγάλο μερίδιο στη νίκη έχει ο Φώτης Τακιανός (δεν είχε τον τραυματία Γκριν) για τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού. Έκανε κίνηση ματ βάζοντας τον Καράμπελα πάνω στον Νέντοβιτς, ενώ με τις αλλαγές παικτών στην επίθεση ο Παπαπέτρου είχε πρόβλημα με τον ψηλότερό του Τσαϊρέλη στο μαρκάρισμα. Τέλος, στα τελευταία λεπτά οι διαγώνιες πάσες του Παναθηναϊκού έγιναν εύκολη λεία για τον Μούντι (4 κλεψίματα).
Ο Μούντι που δεν ήταν πολύ εύστοχος (φάνηκε κουρασμένος) έγινε ηγέτης στην αξιοποίηση παικτών (7 ασίστ), όπως του Κρουμπάλι, ενώ ο Ζάρας ήταν πολύ ζεστός.
Γενικά ο Τακιανός πήρε πόντους απ’ όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε, πίστεψε στη νίκη και το κατάφερε δίκαια, δίνοντας μεγάλη χαρά στους Λαρισαίους που βλέπουν ότι η πρώτη νίκη δεν ήταν τυχερή. Με τη δεύτερη έδειξαν ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως μας έλεγε ο πρόεδρος Νέστορας Κόμματος.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Τακιανός ξεκίνησε με τους Καράμπελα, Μούντι, Μπέρζινς, Κρουμπάλι, Μάριτς πάνω στους: Σίβα, Νέντοβιτς, Παπαπέτρου, Γουάιτ και Παπαγιάννη αντίστοιχα.
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ από την αρχή πήρε προβάδισμα και φάνηκε ότι θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στον νευρικό Παναθηναϊκό, καθώς μόλις στο 2’ ο Παπαπέτρου είχε δύο φάουλ (το ένα τεχνική ποινή).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός, σε έναν αγώνα που ήταν πολύ άσχημος ποιοτικά, βρήκε λύσεις από Μέικον και Κασελάκη και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 30-29 από ένα τρίποντο του Παπαπέτρου. Οι βολές των δύο ομάδων ήταν 8/22 και τα τρίποντα 3/19 ...δείγμα της ποιότητας του αγώνα...
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παπαπέτρου, παρά τον τραυματισμό του στα τέλη του α’ μέρους, έβαλε σουτ για το 29-35, όμως η Λάρισα δεν τα παράτησε. Ισοφάρισε στο 37-37 στο 24’, όμως εκεί έχασε τον Μάριτς που έκανε το τέταρτο φάουλ του, διαμαρτυρήθηκε, δέχθηκε τεχνική ποινή και αποχώρησε. Ο Ζάρας έγινε πρωταγωνιστής και με διαδοχικά τρίποντα έκανε το 49-45 στο 28’, ενώ ο Χάντσον με δύο βολές έκανε το 51-45.
Το δεκάλεπτο τελείωσε με 52-50 και κατόπιν ο Νέντοβιτς πήγε το παιχνίδι σε 54-59. Ο Παπαπέτρου αποχώρησε με πέντε φάουλ στο 33’, ο Ζάρας ισοφάρισε σε 61-61(34.15) και από κει και πέρα στο γήπεδο υπήρχε μόνο η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ που κέρδισε με 74-62, δείχνοντας ότι είχε περισσότερη ενέργεια.
***
Από τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ καλύτερος ο Ζάρας και τον ακολούθησε ο Μούντι που ήταν πολυεργαλείο στο γήπεδο. Ο Κρουμπάλι έκανε σπουδαία εμφάνιση, πολύ καλή άμυνα από τον Καράμπελα και βοήθησε ο Χάντσον.
Από τον Παναθηναϊκό ο προπονητής του Βόβορας μάλλον δεν έχει αξιολογήσει το έμψυχο δυναμικό. Οι παίκτες δεν το σέβονται και οι αλλαγές του αψυχολόγητες. Για παράδειγμα ξέχασε τον Μέικον στον πάγκο που ήταν πολύ καλός, ενώ ο Κασελάκης είχε δικαίωμα να παίξει περισσότερο. Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μπορεί να τον αποκλείσει...
***
Η διαιτησία των Κορομηλά, Ζαχαρή, Κατραχούρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά δεν επηρέασαν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Κακώς διαμαρτύρεται ο Παναθηναϊκός.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-11, 29-30, 52-50, 74-62.
ΛΑΡΙΣΑ (Τακιανός): Κρουμπάλι 12 (4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/12 βολές, 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο), Καράμπελας 1, Μπέρζινς 2, Μάριτς 6 (6 ριμπάουντ), Μούντι 13 (4/9 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα), Χάντσον 10 (2/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα), Ζάρας 17 (2/3 δίποντα, 4/6 βολές, 1/1 βολή), Παπαντωνίου.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Σίβα 2, Παπαγιάννης 3 (1/5 δίποντα, 1/4 βολές, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Παπαπέτρου 11 (3/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/4 βολές), Γουάιτ 4 (2/6 σουτ), Νέντοβιτς 11 (3/10 σουτ), Μέικον 13 (4/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 2/3 βολές), Μποχωρίδης, Κασελάκης 9 (1), Έβανς 5, Σαντ-Ρος 4 (1/5 σουτ).
Τα ομαδικά στατιστικά της Λάρισας: 22/41 δίποντα, 6/19 τρίποντα, 12/26 βολές, 43 ριμπάουντ (31 αμυντικά - 12 επιθετικά), 18 ασίστ, 11 κλεψίματα, 1 μπλοκ, 16 λάθη.

 

NVA_8583.jpg

ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ:
Για την απόλυτη υπέρβαση…

Ο προπονητής της Λάρισας, Φώτης Τακιανός, μετά τη νέα νίκη επί του Παναθηναϊκού και την ισοφάριση της σειράς στο 2-2 δήλωσε τα εξής: «Με τη λογική πως ο Παναθηναϊκός είχε ήδη την ήττα, φανήκαμε ανταγωνιστικοί. Και μην ξεχνάμε πως για μας ήταν να παίξουμε τελικό και για τον Παναθηναϊκό να τελειώσει τη σειρά. Όλα αυτά δίνουν αίγλη στη νίκη μας, την οποία επισφραγίσαμε με κατάθεση ψυχής και συγκέντρωσης στα τελευταία πέντε λεπτά.
Είχα πει πως ακόμη και το 2-1 να κάναμε εμείς, ο Παναθηναϊκός θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Εμείς είμαστε το αουτσάιντερ, ο Παναθηναϊκός λόγω έδρας, ποιότητας είναι το φαβορί, εμείς θα πάμε για την απόλυτη υπέρβαση».

NVA_8654.jpg

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΒΟΡΑΣ:
Αθλιες ήταν οι συνθήκες

Για άθλιες συνθήκες έκανε λόγο ο τεχνικός του ΠΑΟ Γιώργος Βόβορας που δήλωσε τα ακόλουθα: «Έγινε ένα πολύ νευρικό παιχνίδι. Οι συνθήκες ήταν άθλιες και για τις δύο πλευρές. Δεν μπορούσε να παιχτεί αγώνας σε αυτές τις συνθήκες. Η μία ομάδα είχε 50% στις βολές και η άλλη 65%. Υπήρχε πολλή νευρικότητα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν διαβάσαμε το παιχνίδι και είχαμε λάθος επιλογές. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά μας και θα είμαστε έτοιμοι. Όποιος ήταν στο παιχνίδι κατάλαβε τι έγινε στο φινάλε».

NVA_8591.jpg

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ:
Ντρέπομαι...

Ο παίκτης του ΠΑΟ Γιάννης Παπαπέτρου μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Θα πω μερικά πράγματα, δεν θα μιλήσω αγωνιστικά. Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητήρια στον κόουτς Τακιανό, στους παίκτες, στην ομάδα της Λάρισας, τους αξίζουν συγχαρητήρια, κάνουν καλή προσπάθεια, παίζουν ωραίο μπάσκετ, συγχαρητήρια σε αυτόν τον σύλλογο. Θέλω να πω μερικά πράγματα που δεν είναι για τη Λάρισα.
Είμαι εννιά χρόνια επαγγελματίας, έχω παίξει στις δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, εννιά χρόνια, σε ένα γήπεδο στο οποίο ξεκολλάει μια πινακίδα και κάνω ράμματα στο γόνατό μου γιατί δεν υπάρχει ασφάλεια, γιατί από πίσω κρατιέται με σάκους με άμμο, πέφτει η πινακίδα.
Το γήπεδο έχει 50 βαθμούς ζέστη, ο κόσμος δεν μπορεί να ανασάνει, οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν και μιλάμε για ελληνικό μπάσκετ. Δεν με ενδιαφέρει αν χάσαμε ή αν κερδίσαμε. Είμαι 28 ετών, έχω παίξει εννιά χρόνια σε αυτήν τη χώρα και από τις δύο πλευρές και είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει και το λέω ξανά συγχαρητήρια στην ομάδα, στον κόουτς, αλλά μιλάμε για ένα άθλημα, το κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα.
Επίσης όλοι είδαν τι έγινε σήμερα στο παιχνίδι, ο παίκτης που μπαίνει και εκτίθεται δεν μπορεί να πει την άποψή του για το παιχνίδι, δεν θέλω να μιλήσω γιατί θα τιμωρηθώ κιόλας. Αλλά ντρέπομαι που είμαι μέρος αυτού του πράγματος. Ντρέπομαι».

 

 

 

FASEIS7.jpg

Ο Τσαϊρέλης γίνεται νέος σταρ για τη Λάρισα

 

agorastos.jpg

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Λαρισαίος Νίκος Πιτσίλκας τα λέει με τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζανίδη, ενώ ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δίνει ανταπόκριση για τη νέα μεγάλη νίκη της Λάρισας

 

 

NVA_8473.jpg

Η βεντάλια ήταν απαραίτητο αξεσουάρ στο γήπεδο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass