ΑΘλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2022 15:30

Πρεμιέρα με «διπλό» για την Εθνική
*ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 1-0

Η Εθνική ομάδα έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο Nations League 2022-23, καθώς στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ σε επίσημο αγώνα στον πάγκο της νίκησε στο «Γουίντσορ Παρκ» του Μπέλφαστ τη Βόρεια Ιρλανδία με 1-0, στον 2ο Όμιλο της League C, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Τάσου Μπακασέτα στο 39ο λεπτό.


Με ανεβασμένη ψυχολογία, η «γαλανόλευκη» ομάδα θα μεταβεί στο Κόσοβο, όπου μεθαύριο Κυριακή (5/6) θα αντιμετωπίσει την ομάδα του βαλκανικού κρατιδίου, που νωρίτερα χθες είχε περάσει νικηφόρα (2-0) από την Κύπρο.
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Ίαν Μπάρακλαφ): Πίκοκ, Φάρελ, Μπράντλεϊ (62’ ΜακΓκιν), Έβανς, Μπάλαρντ, Ντέιβις, ΜακΝερ, Σάβιλ, Α. ΜακΚαν, Λέιβερι (62’ Λάφερτι), Γουάιτ (71’ Τσαρλς).
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (90’+2’ Μπάλντοκ), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (82’ Τζαβέλλας), Μάνταλος, Μπουχαλάκης, Λημνιός (69’ Παυλίδης), Μπακασέτας (69’ Κουρμπέλης), Γιακουμάκης (69’ Χατζηγιοβάνης).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κύπρος-Κόσοβο 0-2
Β. Ιρλανδία-Ελλάδα 0-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Κόσοβο 2-0 3
Ελλάδα 1-0 3
Β. Ιρλανδία 0-1 0
Κύπρος 0-2 0

 

Διεθνής φιλικός αγώνας των γυναικών της ΑΕΛ
*ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ SKENDERBEU
*ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 4ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΙΑΣ - #NOMORE

Η ΑΕΛ και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου προσκαλεί τον φίλαθλο κόσμο να βρεθεί την Κυριακή στο στάδιο Αλκαζάρ για να γιορτάσει μαζί της το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Η ομάδα της ΑΕΛ θα δώσει φιλικό αγώνα με την Αλβανική Skenderbeu, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα ταξιδέψει στη Λάρισα για την αναμέτρηση.
Ο διεθνής φιλικός αγώνας με ώρα έναρξης τις 12:00, γίνεται στο πλαίσιο του 4ου Τουρνουά Φιλίας - #NoMore, που αποτελεί συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φέτος είναι αφιερωμένο στην καταπολέμηση κάθε μορφής βίας και ρατσισμού.
Στο τέλος του αγώνα θα πραγματοποιηθεί η βράβευση της γυναικείας ομάδας της ΑΕΛ για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα, όπως και οι βραβεύσεις όλων των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Τουρνουά Ακαδημιών του #NoMore, που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής στα γήπεδα του Βουτυρίτσα.

 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ:
Αψογη η φιλοξενία στην Πάτρα
Ο Ηρακλής Λάρισας μπορεί να ηττήθηκε από την Παναχαϊκή προχθές με 3-0, όμως έτυχε αρίστης φιλοξενίας από τον ιστορικό σύλλογο της Πάτρας, τον οποίο και συνεχάρη παράλληλα για την άνοδο στη Super League 2.
Αναλυτικά στην ανακοινωσή τους οι «κυανόλευκοι», τονίζουν τα εξής:
«Ο Ηρακλής Λάρισας θέλει να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, προεξάρχοντος του κου Σούλη Παπαδόπουλου και το Δ.Σ. της ιστορικής ομάδας της Παναχαϊκής για τη μαθηματική άνοδό της στη Super League 2 και να τους ευχηθούμε ό,τι καλύτερο τη νέα χρονιά.
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε προσωπικά τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, κο Πέτρο Σταθάκη, και το Δ.Σ. της, για την άψογη και ειλικρινή φιλοξενία, που παρείχαν στην ομάδα μας. Ευχόμαστε στο μέλλον, να μας δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστούμε στη Λάρισα απέναντι σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο για να μπορέσουμε να ανταποδώσουμε αυτήν τη φιλοξενία».
ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Δύο τελευταίες αγωνιστικές απομένουν για τα μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική στη Super League 2, με τις ομάδες να βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων του CAS.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν ξεκινήσουν τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής είχε την υπόθεση του Μακεδονικού που τα καθυστέρησαν για περισσότερο από έναν μήνα, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να δικαιώνεται στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Η Κοζάνη και η Λευκίμμη πήγαν όμως στο Ανώτατο Δικαστήριο της Λωζάνης και όλοι περιμένουν την απάντηση, ενώ πρόσφατα το CAS είχε κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν. Υπάρχει το σενάριο ότι όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που ήταν πρωταθλήτριες μπορεί να ανέβουν στη SL2 της νέας σεζόν και όχι να δοθούν μόνο τέσσερα εισιτήρια, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ανάλογα από την εκδίκαση του CAS, μπορεί να έχουμε εξελίξεις για το πόσες ομάδες θα βγουν.

 

Αντίστροφη μέτρηση για το Final 8
*ΤΟΥ 37ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται το 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων που διοργανώνεται φέτος από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, με τη συμμετοχή δεκάδων ομάδων από Ελλάδα και Κύπρο. Ήδη ολοκληρώθηκε η β’ προκριματική φάση και μετά την ολοκλήρωση της γ’ προκριματικής φάσεως, οι επτά προκρινόμενες ομάδες θα πλαισιώσουν τη διοργανώτρια ομάδα των Δικηγόρων Λάρισας στην τελική φάση (Final 8), η οποία θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας το διάστημα από 2 έως 10 Ιουλίου 2022, με τον μεγάλο τελικό να λαμβάνει χώρα στο Στάδιο Αλκαζάρ.

 

Γενική Συνέλευση της Αναγ. Πυργετού

Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου συγκάλεσε η διοίκηση της Αναγέννησης Πυργετού για την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.30. Η Συνέλευση, που θα έχει ως θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Αστέριος Πετρωτός», στον Πυργετό.

 

Ο ΣΕΠΝ Λάρισας σε φιλανθρωπικό τουρνουά στο Αιγάλεω

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 4-5 Ιουνίου, ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ν. Λάρισας θα συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό τουρνουά στο Αιγάλεω με τις ομάδες παλαιμάχων Α.Ο. Αιγάλεω-Ολυμπιακός Λιοσίων-Δάφνη Δάσους Χαϊδαρίου-Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πειραιά. Το τουρνουά, που θα διεξαχθεί στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», είναι αφιερωμένο στη μνήμη του πρώην ποδοσφαιριστή του Αιγάλεω, Μιχάλη Καραγιάννη, που έφυγε άδικα και τόσο νέος (39 ετών) από τη ζωή. Τα έσοδα θα πάνε για την ενίσχυση της οικογένειάς του.

 

Οι διαιτητές στον αγώνα Δωτιέας - Πύρασος
Το παιχνίδι Δωτιέας Αγιάς-Πύρασος Νέας Αγχιάλου, για την 7η και τελευταία αγωνιστική των μπαράζ μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ για άνοδο στη Γ’ Εθνική, ορίστηκε να διευθύνει ο κ. Στέφανος Δημητριάδης, ο οποίος θα έχει συνεργάτες τους κ. Σαραφιανό Τσίρωνα και Ιωάννη Κούρα, όλοι από την Ένωση Χαλκιδικής, ενώ παρατηρητής διατησίας θα είναι ο κ. Ιωάννης Γκαραγκάνης, από την Ένωση Πιερίας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 17:00 στο γήπεδο της Ανάβρας και οι παίκτες των Τάσου Μπεριτζά-Κώστα Παπαρίζου, με νίκη θα «σφραγίσουν» το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική.

 

Δεκτή κατά πλειοψηφία η Τροπολογία περί θέσπισης Επαγγελματικής Διαιτησίας

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η Τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, περί θέσπισης Επαγγελματικής Διαιτησίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. «Ναι» ψήφισε η ΝΔ, «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, «Όχι» από ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.
Στη ρύθμιση για την κατάργηση του κωλύματος μετόχων, εταίρων, διαχειριστών και μελών Δ.Σ. Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για τη συμμετοχή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, ψήφισε «Ναι» η ΝΔ, «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, «Όχι» το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.
Όσον αφορά την παράταση, έως τις 31/12/2022, της προθεσμίας εναρμόνισης των Καταστατικών αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών με τις προβλέψεις των αθλητικών νόμων, ψήφισαν «Ναι» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και «Παρών» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

 

Δικαιώθηκε o Παναιτωλικός

Κανονικά θα διεξαχθεί λοιπόν το μπαράζ ανάμεσα στη Λαμία και τη Βέροια μετά την απόφαση για παραμονή του Παναιτωλικού στη Super League
Στο τέλος της έφτασε χθες, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η υπόθεση του Παναιτωλικού, καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάνθηκε για την εισήγηση που υποβίβαζε τα «καναρίνια», λόγω του ότι ο πρώην γενικός τους αρχηγός Χρήστος Κουτσοσπύρος είχε στοιχηματίσει σε κίτρινη κάρτα του Κορνέλιους, στον αγώνα της κανονικής διάρκειας με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
Η Επιτροπή δεν αποδέχθηκε πως έχει υπάρξει χειραγώγηση του αγώνα από την πλευρά των «κυανοκίτρινων» και έτσι τους απάλλαξε από τη συγκεκριμένη κατηγορία και τους επέβαλε πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επειδή στέλεχός τους έπαιξε, εν αγνοία τους, στοίχημα.
Στη συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να ασκήσει έφεση κάποια ομάδα πλην του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (εντός πέντε ημερών), ενώ το club περιμένει το σκεπτικό της, ώστε ενδεχομένως να ασκήσει έφεση για το ύψος του προστίμου. Η ουσία πάντως είναι πως τέθηκε ζήτημα χειραγώγησης από τα «καναρίνια» και δεν τιμωρήθηκαν με το άρθρο 27 ή 29. Στον πρώην γενικό αρχηγό της ομάδας επιβλήθηκε δεκαετής απαγόρευση από κάθε αθλητική δραστηριότητα (και εισόδου στα γήπεδα), όπως και πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass