Με γεμάτο Κλειστό ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ για τελικό...

ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 84-77, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ - ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ - ΚΡΟΥΜΠΑΛΙ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ 1-1

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 21:08

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ για ...τελικό, αφού στο γεμάτο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης (πόσα χρόνια είχαμε να δούμε αυτήν την εικόνα..), κέρδισε δίκαια τον Παναθηναϊκό με 84-77.

Ισοφάρισε τη σειρά των αγώνων σε 1-1 και ελπίζει σε τελικό στο πρωτάθλημα στις αναμετρήσεις που θα κριθούν στις τρεις νίκες. Η σειρά των αγώνων θα μεταφερθεί ξανά στη Λάρισα την Κυριακή στις 19.30, ενώ το τρίτο παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ.
«Τίποτα δεν είναι τυχαίο» μας είπε μετά το τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ομάδας (και πρωταθλητής Ευρώπης ως παίκτης με τη Μακάμπι) Νέστορας Κόμματος, ενώ ο Κρουμπάλι (καλύτερος παίκτης χθες) δείχνει να ανεβάζει ψηλά τον πήχη, αφού δήλωσε: «Έχουμε τρομερή υποστήριξη και τρομερή ενέργεια από τον κόσμο. Ήταν έξτρα παίκτης για εμάς. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα. Από το ξεκίνημα, που είχαμε δύσκολη αρχή, μέχρι τη συνέχεια, που κάναμε αλλαγές, καταφέραμε να αλλάξουμε την κατάσταση».
Η καλή ...μέρα φάνηκε από την αρχή με το γεμάτο Kλειστό της Νεάπολης. Ο κόσμος ήρθε να δει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και να ενισχύσει τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ επιβραβεύοντας τη φετινή της πορεία.
Αγωνιστικά μπορεί να μην υπήρχε ο Ζάρας λόγω τραυματισμού, αλλά ο τεχνικός Φώτης Τακιανός βρήκε λύσεις για να καλύψει το κενό του, αφού επέστρεψε και ο Χάντσον.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο προπονητής της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Φώτης Τακιανός ξεκίνησε με τους Μούντι, Καράμπελα, Μπέρζινς, Κρουμπάλι, Μάριτς και ο Παναθηναϊκός πήρε ένα προβάδισμα με 8-4 στο 4’ χάρη στον Παπαγιάννη.
Ήταν όμως το τελευταίο, καθώς από κει και πέρα η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κυριάρχησε και, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκριν, κέρδισε στο πρώτο δεκάλεπτο με 26-13 και στο 14’ με 43-17.
Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στα δίποντα και κατάφερε στο ημίχρονο να μειώσει σε 50-38 με ενέργειες του Παπαπέτρου και του Μέικον.
Η ΛΑΡΙΣΑ με 9/16 τρίποντα έναντι 3/12 του Παναθηναϊκού ήταν φυσιολογικό να βρεθεί μπροστά.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ συνέχισε να είναι μπροστά με διψήφιο αριθμό πόντων, ο κόσμος πιστεύει στη νίκη και οι Παπαπέτρου και Σαντ-Ρος είχαν τρία φάουλ.
Όμως, στο φινάλε της τρίτης περιόδου, πέντε συνεχόμενοι πόντοι από Μποχωρίδη και Παπαγιάννη έφεραν τη διαφορά στους πέντε, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει να μπαίνει στον αγώνα.
Το πρώτο εύστοχο σουτ του Νέντοβιτς έκανε το 64-60 και ο εφιάλτης του αγώνα της κανονικής περιόδου στη Λάρισα άρχισε να ξυπνάει. Τότε η ΛΑΡΙΣΑ κέρδιζε με διαφορά, αλλά ο Νέντοβιτς ανέτρεψε τον αγώνα.
Όμως αυτήν τη φορά οι παίκτες του Τακιανού ήταν αποφασισμένοι, πήραν λύσεις από Μπέρζινς, Μάριτς αλλά ο Μέικον έκανε το 73-70 στο 36’ και στο 37’.20’’, με τρίποντο του Παπαπέτρου, το σκορ έγινε 75-73.
Ο Παπαγιάννης αστόχησε στις κρίσιμες βολές, ο Κρουμπάλι ευστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο και η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πήρε τη νίκη με 84-77 γράφοντας ιστορία, αφού κάθε νίκη ανοίγει μια καινούργια σελίδα.

 

Ο ΚΡΟΥΜΠΑΛΙ
Αυτήν τη φορά ο Κρουμπάλι ήταν ο κορυφαίος της ομάδας μαζί με τον Γκριν που έβαλε κρίσιμα σουτ. Ο Μούντι σταθερή αξία, ενώ Μάριτς και Μπέρζινς μαχητές. Τσαϊρέλης και Καράμπελας τα έδωσαν όλα γιατί γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η νίκη. Η επιστροφή Χάντσον βοήθησε τον Τακιανό με δεδομένη την απουσία του Ζάρα.

 

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ
4-8 (4’), 14-8 (6’.30’’), 21-11 (8’.40’’), 26-13 (10’), 43-17 (14’), 50-38 (ημ.), 57-47 (26’), 62-57 (30’), 54-60 (31’), 71-61 (33’.30’’), 75-73 (37’.20’’), 84-77.
* * *
Δύσκολο έργο είχαν οι διαιτητές Πουρσανίδης, Τσαρούχα, Καρπάνος.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Φώτης Τακιανός): Κρουμπάλι 16 (2), Καράμπελας 7 (1), Μπέρζινς 5 (1), Μάριτς 10, Μούντι 14, Χάντσον 7 (1), Τσαϊρέλης 6, Γκριν 19 (4)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Βόβορας): Μέικον 27 (3), Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 19 (3), Γουάιτ, Σαντ-Ρος 9 (1), Σίβα, Μποχωρίδης 3 (1), Κασελάκης 2, Νέντοβιτς 4 (1), Έβανς 3.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα στους 2ους Αγώνες της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ στην Basket League / Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχουν ως εξής:
BASKET LEAGUE
ΠΛΕΪ ΟΦ - ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
2οι Αγώνες
ΧΘΕΣ
Λάρισα-Παναθηναϊκός    84-77 (1-1)
ΣΗΜΕΡΑ
Προμηθέας Π.-Ολυμπιακός    19:30 (0-1)
* Ο νικητής κρίνεται στις 3 νίκες.

 

Παράταση για τον φάκελο ζήτησε η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

ΡΙΖΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ...

Παράταση για τον φάκελο συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ζήτησε η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, όπως μας είπε χθες ο μεγαλομέτοχος Θόδωρος Ριζούλης. Κατατέθηκε, αλλά το γεγονός των καθυστερήσεων των χρηματοδοτήσεων, ανάγκασε τη λαρισινή ομάδα, όπως και άλλες (ΑΕΚ, Άρης), να ζητήσουν παράταση για την κατάθεση εγγυητικής ύψους 85.000 ευρώ. Ο κόσμος θα γίνει ο χρυσός χορηγός της ομάδας και αυτή τον αποζημιώνει..
Τέλος, σχετικά με αυτό που ακούγεται ότι ο μεγαλομέτοχος Θόδωρος Ριζούλης ενδέχεται να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς, ο ίδιος δεν το διέψευσε... Λέτε;

 

ΦΩΤΗΣ ΤΑΚΙΑΝΟΣ:
Πάνω από υπερβατική...

Ο προπονητής της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Φώτης Τακιανός μετά το τέλος του αγώνα είπε: «Η νίκη είναι κάτι πάνω από υπερβατική. Είναι με τον τρόπο που γίνεται, ότι ελέγξαμε το ματς, αντέξαμε στην πίεση, πήραμε μεγάλες διαφορές και μείναμε ψύχραιμοι.
Καθ’ ολοκληρία κάναμε μια τεράστια νίκη που αποτελεί συνέχεια της πορείας μας. Ίσως αυτό να αποτελεί εχέγγυο για αυτήν την ομάδα. Τέτοιες νίκες βοηθούν στο να χτιστούν νοοτροπίες και όνειρα.
Όταν ήρθα στις 17 Νοεμβρίου, παίζαμε μπροστά σε 100 άτομα, τώρα το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτό σημαίνει ότι εξελιχθήκαμε, όπως και το περιβάλλον μας».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΒΟΡΑΣ:
Λεπτομέρειες...

Μετά το τέλος του ματς ο προπονητής του ΠΑΟ Γιώργος Βόβορας είπε: «Ένα σουτ του Κρουμπάλι, δύο χαμένες βολές. Μικρές λεπτομέρειες έκριναν το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στη Λάρισα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass