Και τώρα η απόλαυση…

ΤΑΚΙΑΝΟΣ: Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2022 21:21

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έγραψε ιστορία για το λαρισινό μπάσκετ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα που μπήκε στην τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος και τώρα πλέον αρχίζει η απόλαυση του φάιναλ φορ, όπου χωρίς άγχος μπορεί να απολαύσει τη διοργάνωση και γιατί όχι να κάνει κάποια ακόμα έκπληξη.


Πρώτος αγώνας στο φάιναλ φορ θα γίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 19.45, σε έναν αγώνα όπου οι δύο ομάδες προκρίθηκαν με νίκες 2-0 στην τετράδα, αποκλείοντας τον Άρη και τον Κολοσσό αντίστοιχα.
Η λαρισινή ομάδα με τις δύο νίκες στη σειρά με τον Κολοσσό έφτασε τις 13 στα τελευταία 18 παιχνίδια της στο φετινό Πρωτάθλημα. Είχε αρχίσει με ρεκόρ 1-7 για να κλείσει την κανονική περίοδο με ένα επιμέρους 11-5. Στην πρώτη παρουσία της στα πλέι οφ κατάφερε να προκριθεί στην τετράδα και να γίνει η 15η ομάδα στην ιστορία της Basket League που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά.
Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της ημιτελικής σειράς, οι πρωταγωνιστές των τεσσάρων φιναλίστ, οι αρχηγοί και προπονητές του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, της Λάρισας και του Προμηθέα, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα εν όψει της κορύφωσης του φετινού πρωταθλήματος.
Ο προπονητής της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Φώτης Τακιανός δήλωσε τα εξής: «Είναι αποδεδειγμένο πλέον πως έχουμε διαγράψει μια αξιοπρόσεκτη πορεία. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή, με την ομάδα μας να είναι στις τέσσερις καλύτερες, κατακτώντας και τη συμμετοχή στο Basketball Champions League. Υπήρχε καθημερινή μάχη και προσπάθεια για να γίνει αυτή η πορεία. Αναβαθμίζει και βάζει στον μπασκετικό χάρτη τη Λάρισα. Είναι καλό εν γένει για το ελληνικό μπάσκετ. Δημιουργεί εστία τόσο για τους φιλάθλους όσο και για να προσελκυθούν νέα παιδιά. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα είναι και το πιο σημαντικό». Από την άλλη ο αρχηγός Νώντας Παπαντωνίου σημείωσε τα ακόλουθα: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι ένα ταξίδι που άρχισε πολύ δύσκολα και συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο. Μπορώ να πω πως ζούμε ένα όνειρο στην ομάδα και την πόλη. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τον κόσμο της Λάρισας που είναι μια ποδοσφαιρική πόλη και η ομάδα νέα. Θέλουμε να απολαύσουμε τη σειρά με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, γιατί βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι πλήρης. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να φανούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται. Μακάρι να αποσπάσουμε μια νίκη, θα είναι πολύ σημαντικό. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ανακοινώθηκαν από την ΕΟΚ οι διαιτητές για τους τρεις πρώτους αγώνες των ημιτελικών της Stoiximan Basket League μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λάρισας.
Αναλυτικά οι διαιτητές:
1ος αγώνας
Κυριακή 29 Μαΐου
19:45, Παναθηναϊκός-Λάρισα (ΕΡΤ3): Παπαπέτρου-Συμεωνίδης-Θεονάς (Κυρτάτας).
2ος αγώνας
Τρίτη 31 Μαΐου
19:30, Λάρισα-Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3): Πουρσανίδης-Τσαρούχα-Καρπάνος (Βαρνάς).
3ος αγώνας
Παρασκευή 3 Ιουνίου
19:30,Παναθηναϊκός-Λάρισα (ΕΡΤ3): Μάνος-Τσολάκος-Μαγκλογιάννης (Τηγάνης).

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων τους:
2019-20: 121-78
2020-21: 69-60
2021-22: 98-67.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass