Στους «8» Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στη Ρώμη

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 19:30

Παίζοντας εξαιρετικό τένις η Μαρία Σάκκαρη πήρε «καθαρή» νίκη επί της Κόκο Γκοφ (6-4, 7-5) και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Internazionali BNL D’Italia.


Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης δικαίωσε απόλυτα τον τίτλο του φαβορί που είχε απέναντι στη νεαρή Αμερικανίδα, παίρνοντας «εκδίκηση» για την ήττα της πριν από ακριβώς έναν χρόνο στο ίδιο τουρνουά της «αιώνιας πόλης».
Μία ώρα και 50 λεπτά αγώνα χρειάστηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για να επιβληθεί με 2-0 της 18χρονης Γκοφ (νο15 στην WTA) και σήμερα Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την πολύ φορμαρισμένη και νικήτρια του Mutua Madrid Open της περασμένης εβδομάδας, Ονς Ζαμπέρ. Η τελευταία έκανε νωρίτερα «περίπατο» απέναντι στη Γιούλια Πουτίντσεβα, κερδίζοντας με 6-3, 6-2.
Η σημερινή θα είναι η 9η παρουσία της Σάκκαρη στη φάση των «8» σε 1.000άρι τουρνουά και 2η σε αυτό της «αιώνιας πόλης».

Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
Αφού χρειάστηκε πρώτα να βρεθεί σε μειονεκτική θέση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «σάρωσε» τον Κάρεν Κατσάνοφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά Masters της Ρώμης. Στην αναμέτρηση για τον γύρο των «16», ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ και απειλήθηκε με break στο ξεκίνημα του δεύτερου, αλλά στη συνέχεια πήρε εννέα (!) συνεχόμενα γκέιμ και έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στη νίκη με 4-6, 6-0, 6-3 σε μία ώρα και 51 λεπτά.
Ο Ρώσος (ο οποίος αγωνίζεται ως ανεξάρτητος στο Tour) ξεκίνησε το ματς με break και πήρε νωρίς προβάδισμα, το οποίο ο Τσιτσιπάς εξουδετέρωσε, μπαίνοντας μπροστά με 4-3. Στο κρίσιμο σημείο του πρώτου σετ, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε αβίαστα λάθη και με double fault «χάρισε» το break στον αντίπαλό του, ο οποίος κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 6-4.
Στο πρώτο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Κατσάνοφ είχε διπλό break point, αλλά ξαφνικά ο Τσιτσιπάς... γύρισε τον διακόπτη, έπαιξε κυριαρχικό τένις και εξάλειψε κάθε αντίσταση του Ρώσου, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 6-0! Με κεκτημένη ταχύτητα, ο 24χρονος τενίστας πήρε ακόμη τρία διαδοχικά γκέιμ στο τρίτο σετ και έφτασε χωρίς περαιτέρω προβλήματα στη νίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass