Αξιζε τη νίκη, πήρε βαθμό...

Ισόπαλος 1-1 ο Δωτιέας Αγιάς με τον Διγενή Νεοχωρίου στην πρεμιέρα των μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική - Αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2022 21:09

Ισόπαλος 1-1 με τον Διγενή Νεοχωρίου αναδείχτηκε χθες, στο γήπεδο Ανάβρας στην πρεμιέρα των μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική (4ος Όμιλος), ο Δωτιέας Αγιάς.

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί τον πρωταθλητή ΕΠΣΛ, ο όποιος ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε γκολ (με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το δοκάρι του Τσιρογιάννη στο 85’). Παρ’ όλα αυτά, η ουσία είναι ότι σε καμία περίπτωση το χθεσινό αποτέλεσμα δεν πρέπει να επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας του Τάσου Μπεριτζά, η οποία με την ποιότητα που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο παραμένει ένα από τα φαβορί για την άνοδο και σίγουρα μπορεί να πετύχει τον στόχο της.
Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, η επιθετική κυριαρχία των γηπεδούχων και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό, ενώ σε ό,τι αφορά τους φιλοξενούμενους αυτό που προσπάθησαν ήταν να διαφυλάξουν σε πρώτη φάση τα μετόπισθεν και να εκμεταλλευτούν όποια ευκαιρία τους δίδονταν επιθετικά, όπως έγινε στο 23’ όταν προηγήθηκαν στο σκορ.
Με την έναρξη λοιπόν του αγώνα, ο Δωτιέας έκανε φανερές τις προθέσεις του, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 2ο με τον Τσατσαλίδη οι γηπεδούχοι απείλησαν την αντίπαλη εστία, για να ακολουθήσουν στο 8’ ο Τσιρογιάννης, το κοντινό σουτ του οποίου (μετά από ωραία ενέργεια των Τσατσαλίδη-Λεσάι) πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 18’ ο Τσακάλι με κοντινή κεφαλιά και ο Τσατσαλίδης με προβολή, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 23’ ο Παπαδόπουλος διεκδίκησε μια μπροστινή μπαλιά και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 0-1 για την ομάδα των Τρικάλων.
Στο 40’ ο Τσατσαλίδης, μετά από σέντρα του Λεσάι, δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, για να φτάσουμε στο 44’ όταν ο Μακρής έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά και ο Λεσάι με καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας ισοφάρισε σε 1-1.
Με το 1-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για να ξεκινήσει η επανάληψη, με τον Δωτιέα να πολιορκεί ασφυκτικά τον αντίπαλό του.
Στο 62’ η κοντινή κεφαλιά του Τσιρογιάννη πέρασε ξυστά άουτ, στο 70’ ο Μπλατσέρης με κοντινό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαπούλιο, για να φτάσουμε στο 85’ όταν ο Τσιρογιάννης ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε δύο αντιπάλους και με πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
Η τελευταία καλή στιγμή για τον Δωτιέα σημειώθηκε στο 90’+2’ όταν μετά από φάουλ του Γκατζούλη, ο Λεσάι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ.
Έτσι, το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, αφήνοντας πικρή γεύση στην ομάδα της Αγιάς.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Φουστάνας της ΕΠΣ Μακεδονίας (θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τις σκόπιμες καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων) με βοηθούς τον κ. Χατζηβασιλείου και την κ. Παπαδοπούλου. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τσιγαρίδας (53’), Μυλερός (65’), Λεσάι (69’), Αλεξίου (76’), Μπλατσέρης (89’), Παπαπούλιος (90’+3’) και Τσακάλι (90’+4’). Κίτρινη κάρτα δέχτηκαν επίσης ο τεχνικός του Δωτιέα, Τ. Μπεριτζάς (76’) και ο συνεργάτης του Κ. Παπαρίζος (71’) για έντονη διαμαρτυρία.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Τσακάλι, Δημολιός, Μάνικος (58’ Μπλατσέρης), Ντακούλας, Κουμπούρας, Σούλης (81’ Γκατζούλης), Τσατσαλίδης, Τσιρογιάννης (89’ Χατζής), Λεσάι, Μακρής.
ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Σπ. Ευαγγέλου): Παπαπούλιος, Τσιγαρίδας, Καραμούζης, Σταμέκος, Μυλερός, Φωτίκας, Αυγέρης, Αλεξίου, Βαρναβίδης (66’ Τσιούφης), Παναγιωτάκης (90’+1’ Ξάνθος), Παπαδόπουλος (86’ Λουκάς).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πύρασος Ν. Αγχιάλου- Πυρσός     9-0
Δωτιέας Αγιάς- Δ. Νεοχωρίου    1-1
Μακεδ. Φούφας-Αστ. Καρδίτσας    3-0
Ρεπό: Στυλίδα

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Πύρασος    9-0    3
Μακεδονικός Φ.    3-0    3
Δωτιέας Αγιάς    1-1    1
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Διγενής    1-1    1
Αστέρας Καρδ.    0-3    0
Πυρσός    0-9    0
Στυλίδα    0-0    0

 

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11/5, 16:00)
Αστέρας Καρδ.-Πύρασος
Διγενής -Μακεδονικός Φ.
Στυλίδα- Δωτιέας Αγιάς
Ρεπό: Πυρσός Γρεβενών

 

Τ. Μπεριτζάς: Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας

Μιλώντας στην «ΕτΔ» μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς, Τάσος Μπεριτζάς, επισήμανε τα εξής:
«Το αποτέλεσμα μάς αδικεί βάσει της εμφάνισης και της σωρείας των ευκαιριών που είχαμε. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας που είναι η άνοδος και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και θράσος και μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εμφάνιση».

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass