Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 20:00

Στον τελικό με ανατροπή η Λίβερπουλ του Τσιμίκα

ΚΕΡΔΙΣΕ 2-3 ΤΗ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΜΕ 3 ΓΚΟΛ ΣΕ 12 ΛΕΠΤΑ

Θέση στον τελικό του Champions League στο «Παρκ Ντε Πρενς» στο Παρίσι έκλεισε η Λίβερπουλ.

Η Βιγιαρεάλ τόλμησε να αμφισβητήσει τους «κόκκινους», ισοφαρίζοντας στο πρώτο ημίχρονο το σκορ του πρώτου αγώνα, 2-0. Όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ταχύτητα και μέσα σε 12 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και «σφράγισε» την πρόκριση, φτάνοντας για 10η φορά στον τελικό, ψάχνοντας το 7ο τρόπαιό της. Πριν από τη σέντρα, η Λίβερπουλ ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, λόγω του 2-0 του πρώτου αγώνα, αλλά η Βιγιαρεάλ φρόντισε από νωρίς να μοιράσει τις πιθανότητες. Μόλις στο 3’, από σέντρα του Εστουπινιάν και γύρισμα του Καπού, ο Ντιά πέτυχε το 1-0.
Η ομάδα του Κλοπ αιφνιδιάστηκε και δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της, έχοντας τη μπάλα στην κατοχή της, αλλά χωρίς να απειλήσει. Το «κίτρινο υποβρύχιο» έψαχνε το γκολ και στο 37’ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι του Άλισον στον Λο Σέλσο, αλλά διαιτητής και VAR είχαν αντίθετη άποψη. Οι γηπεδούχοι όμως στο 41’ βρήκαν το γκολ με κεφαλιά του Κοκλέν από σέντρα του Καπού και πέτυχαν το 2-0, βάζοντας φωτιά στην πρόκριση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κόκκινοι» ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να κάνουν πιο ορθολογικά το παιχνίδι τους. Στο 55’ ένα δυνατό σουτ του Άρνολντ έξω από την περιοχή, κόντραρε στον Κοκλέν και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’, μετά από επίθεση με υπομονή, ο Φαμπίνιο με εξαιρετικό πλασέ νίκησε τον Ρούλι για το 2-1.
Στο 67’ η Λίβερπουλ έφτασε στην ισοφάριση, όταν από σέντρα του Άρνολντ, ο Ντίας νίκησε εξ επαφής τον Ρούλι, γράφοντας το 2-2. Στο 74’ ο Μανέ πέρασε και τον Ρούλι που είχε βγει από την εστία του και μπροστά σε κενή εστία, έγραψε το 2-3. Η Λίβερπουλ συνέχισε να ελέγχει το ματς, με τη Βιγιαρεάλ να μην μπορεί να αντιδράσει, ενώ στο 86’ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Καπού. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τη Λίβερπουλ να παίρνει τη νίκη, αλλά και τη Βιγιαρεάλ να παίρνει το χειροκρότημα των οπαδών της.

 

Η ώρα της... αλήθειας για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για τον σημερινό «τελικό» (21:30, Novasports 4HD) με τη Μονακό (5ος αγώνας των πλέι οφ της Euroleague) και ευχή όλων στο λιμάνι είναι πως με τη βοήθεια του φίλαθλου κοινού του και την «καυτή» ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ, αυτοί που θα... γελάσουν τελευταίοι θα είναι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αν η ευχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού πραγματοποιηθεί, τότε θα δουν την ομάδα τους να προκρίνεται στο φάιναλ φορ για ενδέκατη φορά στην Ιστορία της και 7η τα τελευταία 14 χρόνια (από το 2009 στο Βερολίνο), με στόχο να ανέβει για 4η φορά στην κορυφή (1997 Ρώμη, 2012 Κωνσταντινούπολη, 2013 Λονδίνο). Η ομάδα του Πειραιά, στην πρώτη σεζόν της χωρίς τον τέως αρχηγό της και «θρύλο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη, θέλει διακαώς και... μπορεί να επιστρέψει στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, πέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά, η οποία ήταν το 2017, στην Κωνσταντινούπολη, όταν ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του νυν ηγέτη του, Κώστα Σλούκα των τριών τίτλων, δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και έναν με τη Φενερμπαχτσέ (2017).

 

Ο Νούνιες ακριβότερος παίκτης εκτός των Big-5

O Oυρουγουανός διεθνής επιθετικός της Μπενφίκα, Ντάργουιν Νούνιες, με εκτιμώμενη μεταγραφική αξία 70.7 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο ακριβότερος παίκτης, εκτός των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Αυτό αναφέρει η τελευταία έρευνα του CIES Football Observatory, διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, το οποίο μελέτησε τις κορυφαίες εκτιμώμενες αξίες παικτών σε 10 πρωταθλήματα στον κόσμο, εκτός των Big-5: Πορτογαλία, Ολλανδία, Βραζιλία, Βέλγιο, Ηνωμένες Πολιτείες/Καναδάς, Αυστρία, Τουρκία, Δανία, Ελβετία και Σκωτία.
Οι παίκτες με τις μεγαλύτερες εκτιμώμενες αξίες σ’ αυτά τα πρωταθλήματα είναι οι:
Ντάργουιν Νούνιες     Πορτογαλία     70.7 εκατ.
Άντονι ντο Σάντος     Ολλανδία     57
Τσάρλες ντε Κετελάερε     Βέλγιο     40
Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα     Βραζιλία     39
Καρίμ Αντεγέμι     Αυστρία     31
Μουχάμεντ Ακτουρκόγλου     Τουρκία     20
Άλαν Βελάσκο     ΗΠΑ     20
Λιέλ Αμπάντα     Σκωτία     19
Άντερς Ντράιερ     Δανία     15
Νταν Ντόγιε     Ελβετία     15

 

Εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού

ΣΗΜΕΡΑ (19:00) ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Μία ισοπαλία θα είναι αρκετή για τον Ολυμπιακό σήμερα στην Τούμπα (19:00), ώστε να κατακτήσει το 47ο πρωτάθλημα Ελλάδας στην ιστορία του. Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, στο σημερινό εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των Play Off της Super League, ευελπιστεί να παρατείνει την αγωνία των «ερυθρόλευκων», παίρνοντας ακόμα μία τόνωση ηθικού ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.
Με «νωπές τις δάφνες» από την πρόκριση στην παράταση επί του Ολυμπιακού και μάλιστα μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα από τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έπειτα από την άκρως πετυχημένη ευρωπαϊκή πορεία της, όπου έφτασε ως τα προημιτελικά του Conference League, στοχεύει πλέον στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και στο να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται τη διαφορά από την κορυφή.
Ο Πέδρο Μαρτίνς, από την άλλη, προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα του σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο τρόπος που ήρθε ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και η σημαντική διαφορά στο πρωτάθλημα, έφεραν έναν εφησυχασμό που κάθε άλλο παρά άρεσε στη διοίκηση και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    54-20    73
2. ΠΑΟΚ    54-28    60
3. Παναθηναϊκός    46-23    54
4. Άρης    32-25    53
5. ΑΕΚ    49-36    52
6. ΠΑΣ Γιάννινα    33-32    43

 

Η κλήρωση του Τζόκερ

Οι τυχεροί αριθμοί της χθεσινής κλήρωσης του Τζόκερ είναι οι 12, 16, 17, 30, 39. Τζόκερ: 17.

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις
19:00    Novasports Prime    ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός    Super League
21:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP Masters 1000    Madrid Open
21:30    Novasports 5HD    Βαλένθια-Βίρτους Μπολόνια    Eurocup
21:30    Novasports 4HD    Ολυμπιακός-Μονακό    EuroLeague
22:00    MEGA    Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι    UEFA Champions League
22:00    COSMOTE SPORT 1 HD    Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι    UEFA Champions League
01:00    COSMOTE SPORT 7 HD        NBA TV
01:15    COSMOTE SPORT 9 HD    Ατλέτικο Γκοϊανιένσε-Ντιφενσά    Copa Sudamericana
02:30    COSMOTE SPORT 4 HD    Μαϊάμι Χιτ-Φιλαδέλφεια 76ερς    NBA Playoffs
03:00    COSMOTE SPORT 4 HD        NBA Playoffs
03:30    COSMOTE SPORT 8 HD    Ολίμπια-Πενιαρόλ    Copa Libertadores

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass