Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Π.Ο. Ελασσόνας

*ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 9-8 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (0-0 κ.α., παρ.) *ΣΤΟ 20ό ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΤΙΤΛΟΣ *MVP ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ Ο ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2022 20:10

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τον τίτλο του κυπελλούχου ΕΠΣΛ για τη φετινή σεζόν (2021-22) κατέκτησε ο Π.Ο. Ελασσόνας ο οποίος νίκησε στον χθεσινό 49ο τελικό στο στάδιο Αλκαζάρ τον Ηρακλή Λάρισας με 9-8 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.). Δεύτερο κατά σειρά τρόπαιο για την ομάδα της Ελασσόνας η οποία το 2019 (στον προηγούμενο τελικό) είχε νικήσει με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο τον Δαμασιακό με 7-6 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.). Ο φετινός τίτλος ήταν παράλληλα ο πρώτος στην προπονητική καριέρα του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος ήταν ο ιθύνων νους της φετινής εξαιρετικής πορείας του ΠΟΕ στη Γ’ Εθνική (3η θέση στον 3ο Όμιλο) και ολοκλήρωσε τη σεζόν με την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣΛ.
Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Λάρισας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε, δεν στάθηκε τυχερός στη «ρουλέτα» των πέναλτι και πλέον, μετά την πρώτη μεγάλη φετινή επιτυχία που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, επικεντρώνεται στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Super League 2.
Ο χθεσινός τελικός κρίθηκε στο 20ό πέναλτι, που κλήθηκε να εκτελέσει ο Γκαμπέτας ο οποίος ήταν εύστοχος (νωρίτερα ο Βαγενάς έστειλε την μπάλα άουτ για τον Ηρακλή) και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Έτσι αναδείχτηκε MVP του χθεσινού 49ου τελικού στην 51χρονη ιστορία του θεσμού (σημειώνεται ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν είχαν διεξαχθεί τελικοί λόγω της πανδημίας).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι δύο αντίπαλοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και προσπάθησαν να κάνουν φανερές τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά. Οι δυνατές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής, το πάθος των παικτών, αλλά και η πολύ καλή απόδοση των δύο πορτιέρο που όποτε χρειάστηκε έκαναν σωτήριες επεμβάσεις ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία της αναμέτρησης.
Ο ΠΟΕ απείλησε στο 4’ με το διαγώνιο σουτ του Γκουντρουμπή, για να απαντήσει ο Ηρακλής στο 7’ με το φάουλ του Καμπέρη και στο 9’ με το σουτ του Αγρόδημου.
Μια πολύ καλή κεφαλιά του Γκαλίτσιου στο 18’ καταγράφηκε για τον Ηρακλή, ενώ στο 38’ ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Τόλιου απέκρουε σε κόρνερ με εξίσου εντυπωσιακή ενέργεια ο Παπαγιάννης.
Στην επανάληψη ο ΠΟΕ μπήκε δυνατά και στο 46’ ο Χαλάτσης με δυνατό σουτ δυσκόλεψε τον Παπαγιάννη που δεν συγκράτησε την μπάλα, για να φτάσουμε στο 52’ όπου χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν ο Ζαφειρίου με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γούπο που την τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και ο Δοδοντσάκης με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Η απάντηση του ΠΟΕ δόθηκε στο 61’ από τον Ματούλα που μετά από ωραία ενέργεια σούταρε έξυπνα στην κλειστή γωνία του Παπαγιάννη, αλλά ο τελευταίος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.
Με το 0-0 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου τίποτα δεν άλλαξε καθώς δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο επιθετικά με εξαίρεση ένα σουτ του Ιγγλέζου στο 117’ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Έτσι, τη σκυτάλη πήρε η ρουλέτα των πέναλτι όπου, μετά από 20 εκτελέσεις, ο ΠΟΕ αναδείχτηκε νικητής και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.
Η σειρά εκτέλεσης των πέναλτι (με τον Ηρακλή να ξεκινά πρώτος τη διαδικασία):
Κούλπας     0-0 (απέκρουσε ο Γούπος)
Λαγός     0-1
Αγρόδημος     1-1
Ματούλας     1-1 (απέκρουσε ο Παπαγιάννης)
Κακαβίτσης     2-1
Κοντοθανάσης     2-2
Καμπέρης     3-2
Καραλούλης     3-3
Γκαλίτσιος     4-3
Γκουντρουμπής     4-4
Παπαγεωργιου     5-4
Ιγγλέζος     5-5
Παπαδόπουλος     6-5
Νταμπώσης     6-6
Ναρίνογλου     7-6
Ντουλάγκ     7-7
Δοδοντσάκης     8-7
Φοτρκιώτης     8-8
Βαγενάς     8-8 (άουτ)
Γκαμπέτας     8-9
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης-Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης, Αγρόδημος, Γκίκα (90’+2’ Ναρίνογλου), Μπάμης (75’ Λώττας, 95’ λ.τ. Βαγενάς), Αλεξίου (90’+2’ Κούλπας), Ζαφειρίου (83’ Παπαδόπουλος), Χριστίδης (75’ λ.τ. Κακαβίτσης).
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ε. Μόρας): Γούπος, Κακάμης (101’ Καραλούλης), Νταμπώσης, Λαγός, Φουρκιώτης, Κοντοθανάσης, Τόλιος (70’ Γκαμπέτας), Χαλάτσης (70’ Ιγγλέζος), Γκουντρουμπής, Ματούλας, Καραγκούνης (70’ Ντουλάγκ).
*Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Κουκούλης με βοηθούς τους κ. Μάνο και Δεδικούση και επιπρόσθετους διαιτητές (μετά από σχετική άδεια από την ΚΕΔ/ΕΠΟ) τους κ. Ντελέζο και Μπουρουτζίκα, ενώ 4ος διαιτητής -στην τελευταία του παρουσία στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς αποσύρεται από την ενεργό δράση- ήταν ο κ. Μπουμαρσόπουλος. Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο κ. Τσακνάκης, ενώ παρατηρητές αγώνα οι κ. Βουλγαρούλης (αποσύρεται και αυτός από την ενεργό δράση), Κοτούμπας και Γκογκολέτσιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass