Ηττα(ν) σε τυπική διαδικασία

*Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Β’ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ (;) ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2022 21:00

Η ΑΕΛ ήταν σε μια τυπική διαδικασία χθες στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας και γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ Β’ με 2-0 στον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής του Α’ Ομίλου της Super League 2 με γκολ που πέτυχαν οι: Τάχατος (55’), Χατζηστράβος (88’).


Η λαρισινή ομάδα με τον αγώνα αυτό έκλεισε και τον κύκλο των αγωνιστικών υποχρεώσεών της, καθώς το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Α.Ο. Τρικάλων την Πρωτομαγιά μάλλον δεν θα διεξαχθεί αφού η φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει ποδοσφαιριστές.
Στο χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς παίκτες στο δεύτερο μέρος, δίνοντας την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και παράλληλα να αξιολογηθούν.
Σίγουρα η ΑΕΛ μπορούσε να πάρει την ισοπαλία, αφού στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερη (53%-47% υπέρ της η κατοχή της μπάλας και 5-3 τα κόρνερ), αλλά δεν μπόρεσε όπως σχεδόν στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Η φετινή σεζόν για την ΑΕΛ ξεκίνησε με στόχο τον πρωταθλητισμό, όμως δεν τα κατάφερε αφού έχασε στην αρχή του πρωταθλήματος σημαντικούς βαθμούς που την επηρέασαν ψυχολογικά και παράλληλα βρέθηκε να «κυνηγάει» από νωρίς τη Βέροια που ήταν και η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος σε κερδισμένα πέναλτι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-1-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μαϊντανό (αριστερά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), στη μεσαία γραμμή Νικολιά (αριστερά), Κ. Παπαγεωργίου, Ραμίρεζ, Μαυρία (δεξιά), και ο Νίνο πίσω από τον Όγκμποε που αγωνιζόταν στην επίθεση.
Το παιχνίδι από την αρχή φάνηκε ότι θα ήταν ανοιχτό, καθώς οι δύο ομάδες κοιτούσαν την επίθεση παρά την άμυνα.
Στο 6’ ένα σουτ του Φασίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος, για να απαντήσει στην ευκαιρία η ΑΕΛ με σουτ του Όγκμποε (ύστερα από μπαλιά του Κ. Παπαγεωργίου) που απέκρουσε όμως ο Παναγιώτου στο 10’.
Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή, αλλά το φάουλ του Φασίδη στο 21’ και ένα μακρινό σουτ του ίδιου παίκτη στο 27’ είχαν την ίδια κατάληξη, άουτ.
Στο 34’ οι δύο ομάδες είχαν από μία ευκαιρία, αρχικά ο Τάχατος με κεφαλιά από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φασίδη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαυρίας έκανε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Μπαλωμένος.
Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκει αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε τρεις ευκαιρίες. Στο 37’ ο Γρόσδης από δεξιά κάνει σέντρα και ο Φασίδης από καλή θέση σουτάρει άουτ, στο 39’ ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΛ, ο Σαλαμούρας από το σημείο του πέναλτι σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 45’+1’ το σουτ του Τσαούση από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ. Συμπερασματικά, στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, αλλά λόγω Θεοδωρόπουλου δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της λαρισινής ομάδας. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δυνατά για τον ΠΑΟΚ και στο 46’ ο Τάχατος από δεξιά κάνει σέντρα, αλλά στο σουτ του Πανίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
Στο 49’ ο Μαυρίας εκτελεί φάουλ και στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 50’ ο Θεοδωρόπουλος για μία ακόμα φορά δείχνει τα προσόντα του, καθώς νίκησε σε τετ-α-τετ τον Πανίδη.
Στο 52’ πάλι με τον Μαυρία η ΑΕΛ απείλησε, αλλά το σουτ που έκανε απέκρουσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.
Και στο 55’ ο Τάχατος με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά δυστυχώς για τους «βυσσινί» δεν βρέθηκε τρόπος να νικήσουν τον Μπαλωμένο.
Στο 56’ μια εκπληκτική πάσα του Κώστα Παπαγεωργίου στον Νικολιά που βρίσκεται μόνος με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 71’ ήταν η σειρά του Μαυρία να μη μπορέσει να νικήσει τον Μπαλωμένο από καλή θέση, ενώ στο 64’ ένα σουτ του Τσαούση μέσα από τη μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ.
Οι αλλαγές του Γκουτσίδη έδειχναν να έχουν θετικό ρόλο (μπήκαν οι νεαροί Κοτσιανούλης, Τσέλκα και μετά ο Ζαχαράκης), αλλά εκτός από μια κεφαλιά του Θανάση Παπαγεωργίου στο 87’ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία.
Τελικά στο 88 ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 όταν από σέντρα του Τσοπούρογλου ο Τζίμας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, η μπάλα πήρε ύψος και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Χατζηστραβός έκανε με κεφαλιά το 2-0.
Εκεί τελείωσαν όλα…

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Θεοδωρόπουλος που έκανε ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι για να ακολουθήσει ο Μαυρίας. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου πήγε πολύ καλά, όχι όμως ο Μαϊδανός. Ο Ηλιάδης με τον Μαξιμένκο είχαν καιρό να παίξουν μαζί, ενώ ο Γρηγορόπουλος που μπήκε αλλαγή δεν άλλαξε κάτι…
Ο Ραμίρες φάνηκε στο πρώτο μέρος, ενώ πολύ καλός ήταν ο Κώστας Παπαρεωργίου. Ο Νικολιάς μπορούσε να βάλει γκολ, ενώ ο Γλυνός όσο έπαιξε ήταν καλός.
Ο Όγκμποε ήταν μαχητής, ενώ ο Νίνο έδειξε καλά στοιχεία. Από τους νεαρούς που χρησιμοποιήθηκαν φάνηκε ο Τσέλα.
Από την ομάδα του ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι: Φασίδης, Τάχατος, Χατζηστραβός και Μπαλωμένος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ευαγγέλου (Αθηνών) που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σαλαμούρα. Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Απτόσογλου (Αθηνών), Σινιοράκης (Χανίων).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ Β’: Μπαλωμένος, Μανωλιούδης, Παναγιώτου, Αποστολόπουλος, Τσαούσης, Γρόσδης, Σαλαμούρας (65’ Σαλαμούρας), Τάχατος (80’ Τσοπούρογλου), Φασίδης (65’ Τζίμας), Πανίδης (70’ Γκορντεζιάνι), Σπυρίδης (46’ Χατζηστραβός).
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μαϊδανός (62’ Τσέλα), Ηλιάδης, Μαξιμένκο (62’ Γρηγορόπουλος), Θ. Παπαγεωργίου, Νικολιάς, Κ. Παπαγεωργίου, Ραμίρες (62’ Κοτσιανούλης), Μαυρίας, Νίνο (76’ Ζαχαράκης), Όγκμποε (62’ Γλυνός).

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass