Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Απρ 2022 10:30

Φιλικό και τρισάγιο στον Λαρισαϊκό

Σήμερα Μ. Παρασκευή και ώρα 11:30 το πρωί θα διεξαχθεί φιλικό παιχνίδι μεταξύ παλαιμάχων και νέων του Λαρισαϊκού. Πριν τον αγώνα θα τελεστεί τρισάγιο, στη μνήμη παικτών, παραγόντων και προπονητών της ομάδας, που έφυγαν από τη ζωή. Καλούνται οι παίκτες των δύο ομάδων να βρίσκονται στις 11 το πρωί στο γήπεδο του Βιολογικού.

 

Πρωταθλητής Ελλάδας στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός

Τον 20ό τίτλο της ιστορίας του στο βόλεϊ ανδρών κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, επιστρέφοντας στην κορυφή έπειτα από δύο χρόνια. Οι «πράσινοι» νίκησαν τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ (29-27, 25-23, 23-25, 25-21), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Β’ φάσης και «σφράγισαν» και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

 

Εγκατέλειψε η Σάκκαρη

Ένα πρόβλημα υγείας δεν επέτρεψε στη Μαρία Σάκκαρη (Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης) να μπει «με το δεξί» στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, στην πρεμιέρα της 26χρονης στη χωμάτινη επιφάνεια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια εγκατέλειψε με δάκρυα στα μάτια στα μισά του δεύτερου σετ και μετά από 77 λεπτά αγώνα, απέναντι στη Γερμανίδα Λάουρα Σίγκεμουντ (Νο232 στην παγκόσμια κατάταξη), στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Η Σάκκαρη είχε χάσει το πρώτο σετ με 4-6 και στο δεύτερο, όταν άρχισε από τα πρώτα λεπτά να αισθάνεται αδιαθεσία, η Ελληνίδα βρισκόταν πίσω με 1-3 στα γκέιμ. Η Γερμανίδα προκρίθηκε στην οκτάδα, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα, Λιουντμίλα Σαμσόνοβα (Νο31), η οποία νωρίτερα έκανε την έκπληξη και απέκλεισε το Νο6 του ταμπλό, Καρολίνα Πλίσκοβα, με 6-4, 6-4. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της Σάκκαρη, εφόσον είναι σε θέση να αγωνιστεί, θα είναι το 1000άρι της Μαδρίτη (Mutua Madrid Open), το οποίο ανοίγει αυλαία την επόμενη εβδομάδα.

 

Για το 2-0 ο Ολυμπιακός
ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΜΟΝΑΚΟ (19:00) ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ ΤΗΣ EUROLEAGUE

Ένα βήμα πιο κοντά στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (19-21 Μαΐου) θέλει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός σήμερα το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση του Game 2, με τη Μονακό, στο ΣΕΦ, για τα πλέι οφ της Euroleague. Εξάλλου, το πρώτο βήμα το έκανε τη Μεγάλη Τετάρτη, όταν επικράτησε με 71-54 των Μονεγάσκων στο Game 1. Το τζάμπολ έχει οριστεί για τις 19:00 (NOVASPORTS PRIME) και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα είναι και πάλι κατάμεστο. Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν ο έμπειρος Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ και ο Λιθουανός Γκίτις Βίλιους.
Το δεύτερο παιχνίδι, ως είθισται, δεν θα έχει καμία σχέση με το πρώτο, αφού η Μονακό θέλει διακαώς να κάνει τώρα το «break» για δημιουργήσει τις συνθήκες να φτάσει εκείνη πρώτη στο 3-1 μέσα στην έδρα της, με δύο ακόμα νίκες στο Game 3 (27/4) και το Game 4 (29/4). Στον Ολυμπιακό δηλαδή είναι άπαντες υποψιασμένοι πως οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς θα παρουσιαστούν πιο «πεινασμένοι» στο παρκέ του ΣΕΦ αυτήν τη φορά, κάτι που... μεταφράζεται σε περισσότερη ενέργεια, αλλά και physical game.
Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν... παρά μόνο τον κακό εαυτό του. Σίγουρα, θα πρέπει να παίξει καλύτερα εν συγκρίσει με το πρώτο ματς, ειδικά στην επίθεση, ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού που στον πρώτο αγώνα ανάγκασε την πρώτη σε παραγωγικότητα ομάδα της φετινής regular season (80,4 π.) να σημειώσει μόλις 54 πόντους, θα πρέπει να είναι το ίδιο αποτελεσματική και σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass