«Αγκαλιά» με τη σωτηρία ο Απόλλων Λάρισας

Με γκολ του Γιαννίτση στο 45’+1’ κέρδισε τη Νίκη Βόλου 1-0 - Αφιερωμένη η νίκη στον Νούσιο που χάνει τη φετινή σεζόν

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 21:22

Πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της σωτηρίας βρίσκεται ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος με γκολ του Γιαννίτση στο 45’ +1’ κέρδισε τη Νίκη Βόλου 1-0 και έφτασε έτσι τους 32 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Super League 2.


 Ο χθεσινός αγώνας που διεξήχθη κάτω από συνεχόμενη βροχή στο γήπεδο της Φιλιππούπολης δεν διεκδικεί φυσικά δάφνες ποιότητας, είχε λιγοστές φάσεις και πήρε το παιχνίδι η ομάδα που το ήθελε περισσότερο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν σερί οκτώ νικών και τριών ισοπαλιών στο πρωτάθλημα, με την τελευταία τους ήττα να καταγράφεται στις 16 Φεβρουαρίου από τη Βέροια, εκτός έδρας και τότε με το ίδιο σκορ.
Για τον Απόλλωνα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάντζαρης, στόπερ οι Καλούσης και Γιαννίτσης, δεξί μπακ ο Σκούπρας και αριστερό ο Τιμπουέ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Χατζής και Λίταινας, με τον Βίγια να κινείται μπροστά απ’ αυτούς, σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Καραμόκο και Μπαλογιάννης, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Σταματής.
Όσον αφορά τη  Νίκη Βόλου, τερματοφύλακας ήταν ο Περιστερίδης, αριστερά στην άμυνα ο Αθανασίου, δεξιά ο Τσιμπούκας και στο κεντρικό δίδυμο οι Γρομητσάρης και Αλιατίδης. Κεντρικά χαφ ήταν οι Κυριακίδης, Τσουκαλάς και Μέτσε, με τους Μιράντα και Βλαχομήτρο να κινούνται στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά. Ο Νίκος Κουσκουνάς ήταν ο μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση.
Ο Απόλλωνας που μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, πριν φτάσει στο γκολ. Αρχικά στο 8′ ο Ανδρέας Σταματής κέρδισε την μπάλα από λάθος γύρισμα του Αλιατίδη και μπαίνοντας στην περιοχή του Περιστερίδη πλάσαρε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Νίκης.
Στο 28′ και πάλι ο Σταματής πέρασε με μια περίτεχνη ενέργεια τους Κυριακίδη και Γρομητσάρη και απέναντι από τον Περιστερίδη σούταρε δυνατά και λίγο πλάγια άουτ.
Το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ για τον Απόλλωνα σημειώθηκε στο 45’+1′. Στο μοναδικό κόρνερ του Απόλλωνα στο πρώτο ημίχρονο, ο Βίγια εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Γιαννίτσης που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, κερδίζοντας αμυντικούς και Περιστερίδη, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα.
Η Νίκη Βόλου απείλησε δύο φορές με τον Μιράντα, η πρώτη στο 44’ όταν το σουτ που έπιασε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή –κι αφού «άδειασε» με ωραία ντρίπλα τους αντιπάλους του, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ ο ίδιος επιχείρησε σέντρα από δεξιά, με τον Βασιλείου να επιχειρεί την προβολή στο πίσω δοκάρι, αλλά να μην προλαβαίνει την μπάλα μπροστά από την ανυπεράσπιστη εστία του Απόλλωνα Λάρισας.
Στο δεύτερο μέρος η Νίκη Βόλου μπήκε με κατοχή στο παιχνίδι της και στο 48′ με ένα διαγώνιο σουτ του Τσουκαλά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, ανησυχώντας τον Γιάννη Μαντζάρη, ο οποίος έπεσε παρακολουθώντας την πορεία της μπάλας, που κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Πρώτη καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στην επανάληψη ήταν στο 71΄, όταν σε σουτ του Καραμόκο μπλόκαρε την μπάλα ο πορτιέρο της Νίκης Βόλου.
Η Νίκη είχε μια καλή στιγμή και στο 78′ με τον Κουσκουνά με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, όπου η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
Ο Απόλλωνας έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 90’+2′, όταν ο Πετράκης σέντραρε στο πρώτο δοκάρι, με τον Ζιάκα να κάνει την κεφαλιά «ψαράκι» και την μπάλα να περνά άουτ. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 90’+6′ ο Δημήτρης Λίταινας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη -κόκκινη κάρτα- για καθυστερήσεις, την πρώτη είχε δεχθεί στο 68΄.
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής κ. Μπακογιάννης (Αθηνών), που είχε συνεργάτες τους κ.κ. Γουρνιά (Ανατ. Αττικής) και Δελή (Βοιωτίας). Εκτός της κόκκινης στον Λίταινα, κίτρινες έδειξε στους Μαντζάρη του Απόλλωνα στο 90’+2’ και στον Μέτσε της Νίκης Βόλου στο 37΄.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θωμάς Γράφας): Μαντζάρης, Καλούσης, Σκούπρας, Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Χατζής, Λίταινας, Μπαλογιάννης (84′ Ζιάκας), Βίγια, Καραμόκο (89′ Πετράκης), Σταματής.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αθανασίου, Γρομητσάρης (70′ Παναγιωτίδης), Αλιατίδης (56′ λ.τ. Πάνος), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μέτσε (56′ Γκαρσία), Μιράντα (70′ Κυρίτσης), Βλαχομήτρος (56′ Βασιλείου), Κουσκουνάς.

 

ΕΓΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΥΣΙΟΣ
Σε επέμβαση στον χιαστό από τον ορθοπαιδικό χειρουργό Γεώργιο Μπασδέκη θα υποβληθεί σήμερα ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Βαγγέλης Νούσιος και η νίκη ήταν αφιερωμένη σε αυτόν από τους συμπαίκτες του, που σήκωσαν και τη φανέλα με το ονομά του, πανηγυρίζοντας το γκολ.
Ο μεσοεπιθετικός των «κυανόλευκων» χάνει το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, με την ευχή όλων να επιστρέψει πιο δυνατός στους αγωνιστικούς χώρους.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τζάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass