Βήμα Ευρώπης για Aρη, Παναθηναϊκό

Κέρδισαν με 1-0, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 20:00

Η 5η αγωνιστική των playoffs της Super League είχε τεράστιες νίκες για Παναθηναϊκό και Άρη, που τα... λένε στην επόμενη «στροφή», στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.


Οι «κίτρινοι», λοιπόν, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, εδραιώθηκαν στην 3η θέση του μίνι πρωταθλήματος με 53 βαθμούς, ενώ το «τριφύλλι», με το σπουδαίο «τρίποντο» κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό, επίσης με σκορ 1-0, έφτασαν τους 51 βαθμούς.


ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΡΗΣ
Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι, που έγινε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League, έκρινε το γκολ του Σεΐκ Ντουκουρέ (17’). Επηρεασμένοι από τον αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ, οι «ασπρόμαυροι» τελείωσαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ενέα Μιχάι (70’).
Ο Άρης πήρε τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στα play off, εδραιώθηκε στην τρίτη θέση και πλησίασε στους έξι βαθμούς τον δεύτερο ΠΑΟΚ που στρέφει, πλέον, το ενδιαφέρον του στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό.
Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία).
Κίτρινες: Καμαρά, Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Εντιαγέ - Κούρτιτς, Μιχάι, Σοάρες, Σίντκλεϊ.
Κόκκινη: Μιχάι.
ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Πάλμα (60’ Εντιαγέ), Ντουκουρέ, Μαντσίνι (78’ Ματέο), Μπράμπετς, Ματίγια, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Καμαρά (78’ Μπεναλουάν), Ιτούρμπε (59’ Γκάμα), Εμπακατά (85’ Σούντγκρεν).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (74’ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (46’ Αουγκούστο), Κούρτιτς, Σοάρες (60’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (74’ Ίνγκασον), Άκπομ (79’ Ολιβέιρα).
*Ένταση υπήρξε στους πάγκους των δύο ομάδων στο 9ο λεπτό, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα. Στο 37’, σε νέα διένεξη, ο Λουίς Γκοντίνιο απέβαλε τον Χερμάν Μπούργος και τον βοηθό του Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι.

 

«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
*«Πράσινο» βάφτηκε το ντέρμπι «αιωνίων» της 5ης αγωνιστικής των play off της Super League, με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 1-0 του Ολυμπιακού, χάρη σε ένα γκολ του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, παραμένοντας εντός των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων», σε μία απ’ τις πιο σημαντικές νίκες του στη σεζόν.
Στο 42’ ο Παναθηναϊκός πέτυχε λοιπόν το μοναδικό γκολ, όταν από πολύ ωραία συνεργασία των Παλάσιος, Κώτσιρα, ο τελευταίος «ελευθέρωσε» στον Γκατσίνοβιτς που γύρισε την μπάλα προς τον Αϊτόρ, ο οποίος σκόραρε με το δεξί από κοντά, κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Ευκαιρίες χάθηκαν από τους νικητές με τους Αϊτόρ (6’), Καρλίτο (77’), Βιτάλ (85’) και από τους ηττημένους με τους Μασούρα (4’, 21’ ο οποίος σκόραρε, όμως το γκολ του δεν μέτρησε διότι ήταν οφσάιντ ο ακραίος επιθετικός των Πειραιωτών), Βαλμπουενά (70’).
Διαιτητής: Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο).
Κίτρινες: Ρούμπεν - Λαλά, Α. Καμαρά.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (63’ Βιγιαφάνιες), Παλάσιος (90+1’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (63’ Βιτάλ), Αϊτόρ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Ιωαννίδης (72’ Καρλίτος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (58’ Μπουχαλάκης), Κανέ (58’ Φορτούνης), Α. Καμαρά, Μασούρας (58’ Βαλμπουενά, 77’, λ.τρ. Καρβάλιο), Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (46’ Τικίνιο).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League:
Άρης - ΠΑΟΚ    1-0
(17’ Ντουκουρέ)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός    1-0
(42’ Αϊτόρ)
ΣΗΜΕΡΑ
18:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    30    51-18    70
2. ΠΑΟΚ    30    53-27    59
3. Άρης    53
4. Παναθηναϊκός    31    45-23    51
5. ΑΕΚ    30    45-33    48
6. ΠΑΣ Γιάννινα    30    29-26    43

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass