Οι Λαρισαίοι πρωταθλητές Ευρώπης του Final-4

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΟΥΤΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΑΖΙΔΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 16 Απρ 2022 20:20
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τους τρεις Θεσσαλούς του Final-4, τον ομοσπονδιακό προπονητή και προπονητή πόλο της Eθνικής ανδρών Βολιώτη  Θόδωρο Βλάχο και τους Λαρισαίους Γιώργο Καζαζίδη και Χριστίνα Σιούτη. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τους τρεις Θεσσαλούς του Final-4, τον ομοσπονδιακό προπονητή και προπονητή πόλο της Eθνικής ανδρών Βολιώτη Θόδωρο Βλάχο και τους Λαρισαίους Γιώργο Καζαζίδη και Χριστίνα Σιούτη.

Final-4 πόλο χωρίς λαρισινό στοιχείο θα ήταν φαγητό χωρίς ...αλάτι. Και πράγματι η Λάρισα δεν θα έχει σημείο αναφοράς μόνο το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, αλλά και δύο πρωταθλητές Ευρώπης γυναικών. Την αθλήτρια Χριστίνα Σιούτη που κάθε καλοκαίρι απολαμβάνει τα μπάνια της στη Βελίκα και τον γυμναστή Γιώργο Καζαζίδη που ανήκουν στην ομάδα του Ολυμπιακού που κατέκτησε δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ευρώπης και δύο πρωταθλήματα Ελλάδας.


Μιλήσαμε και με τους δύο… «Στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας αγωνιζόμαστε για πρώτη φορά, καθώς εγκαινιάσθηκε πριν λίγο καιρό. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το άθλημα και εγώ χαίρομαι που θα παίξω στην πόλη μου σε έναν τόσο καλό αγωνιστικό χώρο.
Έχω συνδέσει τα καλοκαίρια μου με τη Βελίκα και τον παππού μου, τον Νικήτα Τσουμάνη (γενικός αρχηγός της ΑΕΛ), με τη γιαγιά μου τη Χριστίνα. Κάθε Χριστούγεννα έρχομαι, όπως και το Πάσχα, για να τους δω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Χριστίνας Σιούτη που συνέχισε για τους στόχους της: «Έχω κατακτήσει πολλά τρόπαια, αλλά δεν μας... φθάνουν. Θέλουμε και στη Λάρισα να πάρουμε το Κύπελλο και θέλω με την Εθνική να πετύχω τη μεγαλύτερη διάκριση. Θέλω να αγωνισθώ στην Ολυμπιάδα, όπως κάθε αθλητής και να πάρουμε μετάλλια».
Η Χριστίνα έχει και τους προσωπικούς της μαθητικούς στόχους που είναι να περάσει Ιατρική, αφού είναι μαθήτρια Γ’ Λυκείου.
***
«Είναι ωραίο συναίσθημα να γυρίζεις στην πόλη και να συμμετέχεις σε μια τέτοια διοργάνωση ως γυμναστής της πιο πετυχημένης ομάδας πόλο και αξίζουν πολλά μπράβο στα κορίτσια για την εξέλιξή τους, ενώ θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Παυλίδη όσο και τον Αλεξάντερ Τσίριτς» μας είπε ο Λαρισαίος γυμναστής του Ολυμπιακού Γιώργος Καζαζίδης στο ξεκίνημα της συζήτησης.
Ποιο όμως είναι το μυστικό του γυμναστή για μια πετυχημένη πορεία; Μας λέει: «Σοβαρότητα, συνέπεια και σωστός προγραμματισμός. Υπάρχει καλή επαφή με το υπόλοιπο προσωπικό. Είναι πολύπλοκο άθλημα, γιατί δουλεύει το υγρό στοιχείο με κολύμπι μέσα και έξω από το νερό, με στόχο να πετύχεις κάτι πολύ υψηλό».
*Οι στόχοι ποιοι είναι;
 «Ο στόχος είναι πιο δύσκολος, γιατί πρέπει να διατηρηθείς στην κορυφή».
*Το λαρισινό πόλο πώς το βλέπεις και το ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας;
«Γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια με νέα κορίτσια που συμμετέχουν και είναι πολύ ευχάριστο που έρχονται καινούργια παιδιά. Το κολυμβητήριο είναι ένα μεγάλο έργο και το θυμάμαι από τότε που ξεκινούσε. Ελπίζω να ζήσει η συγκεκριμένη εγκατάσταση επιτυχίες ανάλογες με αυτές που έζησε το Αλκαζάρ...».

 
Του Σωτ. Κέλλα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass