Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ κάνει ρεκόρ...

Δημοσίευση: 12 Απρ 2022 20:24

Η Λάρισα συνεχίζει να «γράφει» νίκες και πέρα από τη βαθμολογική αναρρίχησή της, να φτάνει σε ξεχωριστά επιτεύγματα. Αυτό έκανε και προχθές με την επικράτησή της επί του ΠΑΟΚ που εκτός του ότι ήταν η πέμπτη συνεχόμενή της, την οδήγησε σε ένα ρεκόρ. Ήταν συνολικά η ένατη

νίκη της στη φετινή Basket League (9-9) και έτσι ξεπέρασε ήδη την επίδοση της περιόδου 2019-20 (8-12), ενώ πέρυσι τελείωσε το Πρωτάθλημα με έξι (6-16).
Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 6 Δεκεμβρίου όταν ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο Κλειστό της Νεάπολης, η Λάρισα είχε ρεκόρ 1-7. Έκτοτε έκανε ρεκόρ 8-2. Πέραν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που έχουν κάνει το 10/10 στους τελευταίους 10 αγώνες τους –άλλωστε οι «πράσινοι» έχουν σερί 17 και οι «ερυθρόλευκοι» 11 νικών-το καλύτερο ρεκόρ των τελευταίων αγωνιστικών είναι αυτό του 7-3 που έχει ο Προμηθέας.
Ο ΧΑΝΤΣΟΝ ΤΡΙΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ
Ο Τζέιλεν Χάντσον ήταν ένας από τους τρεις παίκτες της Λάρισας που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 10. Ήταν το ένατο συνεχόμενο παιχνίδι του και συνολικά το 16ο από τα 18 στο οποίο έφτασε τους 10+ πόντους. Με αυτούς έγινε ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της θεσσαλικής ομάδας στη Basket League. Ο Αμερικανός έφτασε τους 265 πόντους και ξεπέρασε τον Τζέρι Σμιθ που είχε 257 στο περσινό Πρωτάθλημα.
Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για τους νικητές...
*Ο Θόδωρος Ζάρας και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης αναρριχήθηκαν στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στη Basket League. Ο Ζάρας έφτασε τα 336 και «έπιασε» στην 31η θέση της λίστας τον Νίκο Αργυρόπουλο και τον Χρήστο Ταπούτο. Ο Τσαϊρέλης πάτησε για 332η φορά στα παρκέ της κατηγορίας και ανέβηκε στην 36η θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Καράγκουτη.
Ακόμη ο Ζάρας έχοντας 1/2 τρίποντα μπήκε στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας της Λάρισας. Έφτασε τα 31, ξεπέρασε τον Τζέρι Σμιθ που είχε πέρυσι 30 και «έπιασε» στην 4η θέση τον Κώστα Παπαδάκη.
*Στην πρώτη πεντάδα δύο διαφορετικών κατηγοριών στην τριετή ιστορία της Λάρισας στη Basket League μπήκαν ο Στέφαν Μούντι και ο Ουσμάν Κρουμπάλι. Ο Μούντι με τις τρεις ασίστ που είχε, έφτασε τις 45 και άφησε πίσω του τον Μπράντον Ρας που είχε 42 στην προηγούμενη διετία.
Ο Κρουμπάλι με το μοναδικό του κλέψιμο, έφτασε τα 21 και ξεπέρασε τον Τζέρι Σμιθ, ενώ «έπιασε» στην 4η θέση τον Άντονι Χίκι. Παράλληλα ο Αμερικανός μέσα από την 76η εμφάνισή του στο ελληνικό Πρωτάθλημα έφτασε τα 300 αμυντικά ριμπάουντ, έχοντας επτά στο χθεσινό ματς.
*Ο Γιάνις Μπέρζινς ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες της Λάρισας που τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο ranking (12). Ο Λετονός σημείωσε ατομικό ρεκόρ στη Basket League με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, έχοντας δύο περισσότερα από το εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass