ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ:

Πώς έφτασα στην κορυφή…

Δημοσίευση: 10 Απρ 2022 19:35

Στη Λάρισα βρέθηκε ο 24χρονος Εβρίτης χρυσός παραολυμπιονίκης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης που ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών λόγω της πάθησής του, από ένα λάθος γιατρού στη γέννα της μητέρας του, που είναι μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο και κατάφερε

να περάσει με μεγάλη επιτυχία όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Δημοσθένης αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή ο οποίος κολυμπά παράλληλα και με τους αρτιμελείς κολυμβητές και καταφέρνει να κατοχυρώνει όρια πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Για την άφιξή του στη Λάρισα μάς είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά ήρθα στη Λάρισα. Κολύμπησα στην ανοιχτή πισίνα και συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το έργο της που βοηθάει την τοπική κοινωνία. Είναι σημαντικό να υπάρχουν πισίνες ανοιχτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι εγκαταστάσεις».
Σχετικά με το παραολυμπιακό κίνημα μάς είπε: «Το παραολυμπιακό κίνημα έχει παραμείνει σταθερό τα τελευταία χρόνια παρόλο που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια ανοδική πορεία. Τα τελευταία 3-4 χρόνια παραμένουμε σταθεροί και θα μπορούσαμε καλύτερα σαν παραολυμπιακή ομάδα κολύμβησης, αλλά αδυνατούμε λόγω του οικονομικού».
Σχετικά με την πορεία του μας είπε: «Ξεκίνησα ουσιαστικά το 2009, αλλά το 2014 μπήκα στην Εθνική ανδρών με αναπηρίες και έπειτα, μετά από αποτυχίες, κακές επιδόσεις, έφτασε η στιγμή να γίνω παραολυμπιονίκης, να κάνω το όνειρο πραγματικότητα».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass