F1

Μάχη στην ανανεωμένη πίστα της Αυστραλίας

Δημοσίευση: 10 Απρ 2022 7:12

Η Formula 1 επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας στη Μελβούρνη για το GP Αυστραλίας.

Στο ανανεωμένο Albert Park θα συνεχιστεί η μάχη Leclerc-Verstappen ή θα υπάρξει και κάποιος νέος διεκδικητής; Πάλι οι Max Verstappen και Charles Leclerc θα ερίσουν για την πρώτη θέση σε δοκιμαστικά και αγώνα. Ωστόσο, η πίστα της Μελβούρνης ευνοούσε ανέκαθεν και οδηγικά στιλ, όπως του Perez ή του Sainz. Συνεπώς δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κάποιος από τους δύο παρεμβαλλόταν ανάμεσα στους μέχρι τώρα πρωταγωνιστές της σεζόν. Η επιλογή της Ferrari να τρέχει με υψηλότερα επίπεδα downforce, αλλά και οι πιο κοντές σχέσεις της F1-75 δίνουν μάλλον ένα προβάδισμα στη Scuderia. Οι ευθείες στο Albert Park δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες, ενώ και η πλειοψηφία των στροφών είναι χαμηλής ταχύτητας. Φυσικά, οι 4 ζώνες DRS, όπως και οι αλλαγές που έχουν υποστεί σημεία του σιρκουί, θα επηρεάσουν τη συμπεριφορά των μονοθεσίων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΙΡΚΟΥΙ
Το 5,278 χιλιομέτρων σιρκουί του Albert Park αποτελείται από δημόσιους δρόμους περιμετρικά της ομώνυμης λίμνης. Αντικατέστησε την περίφημη πίστα της Αδελαΐδας το 1996 ως τόπος διεξαγωγής του Αυστραλιανού Grand Prix φιλοξενώντας το έκτοτε ανελλιπώς. Η πίστα έχει υποστεί εκτεταμένες αλλαγές για τον φετινό αγώνα. Αρκετές στροφές έχουν διευρυνθεί, ενώ το αντιπαθητικό σικέιν μετά την καμπή 8 έχει καταργηθεί. Στόχος, η βελτίωση του θεάματος σε ένα σιρκουί που ανέκαθεν ήταν δύσκολο στο προσπέρασμα. Με την ίδια λογική έχει προστεθεί -για πρώτη φορά στα χρονικά- και τέταρτη ζώνη DRS στη νέα πίσω ευθεία που δημιουργήθηκε. Συνεπώς η μέση ταχύτητα στη διάρκεια του γύρου αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, όπως και η μέγιστη τελική. Μένει να φανεί κατά πόσο θα δούμε και προσπεράσματα. Η πίστα αποτελεί μία από τις αγαπημένες του Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να έχει κατακτήσει όλες τις pole positions από το 2014. Ο αγώνας ολοκληρώνεται έπειτα από 58 γύρους.
Οι γόμες που φέρνει η Pirelli στο GP Αυστραλίας ως hard, medium και soft, είναι οι C2, C3 και C5 αντίστοιχα. Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή, καθώς για πρώτη φορά φέτος θα χρησιμοποιηθεί η μαλακότερη γόμα του φάσματος. Η πίστα έχει ασφαλτοστρωθεί εκ νέου. Αυτό σημαίνει πως το λείο οδόστρωμα θα προσφέρει χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης στην αρχή του τριημέρου. Επιπλέον πρόκειται για σιρκουί πόλης, οπότε η προσφερόμενη πρόσφυση θα αυξηθεί αρκετά μέχρι την Κυριακή. Εκτός και εάν μεσολαβήσει κάποια διόλου απίθανη βροχή, καθώς το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται στον δεύτερο μήνα του φθινοπώρου. Λογικά ο αγώνας βγαίνει με μία στάση εάν χρησιμοποιηθούν οι C2 και C3 γόμες. Αν είστε τύποι που ξυπνάνε νωρίς και διαβάζουν την εφημερίδα μας, ανοίξτε τηλεόραση αμέσως, έχει αγώνα στις 8.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass