«Ακρίσια»: Κολυμβητική αμφικτυονία...

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ - ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΘΑ ΚΗΡΥΞΕΙ Ο ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝIΚΗΣ Δ. ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2022 20:00

Ο Ακρίσιος πέθανε στη Λάρισα από δίσκο του Περσέα σε νεκρικούς αγώνες, αλλά είχε προλάβει να καθορίσει τις πρώτες διατάξεις του αμφικτυονικού συνεδρίου και είχε ορίσει τις πόλεις που μετείχαν σε αυτό.


Τώρα, μια διοργάνωση που θυμίζει κολυμβητική αμφικτυονία, φέρει το όνομά του «Ακρίσια», που μετά από απραξία δύο ετών λόγω των υγειονομικών καταστάσεων, τα «ΑΚΡΙΣΙΑ 2022» θα διεξαχθούν στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας Λάρισας σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 9-10 Απριλίου από τον Α.Ο. Λαρισαϊκό-Τιτάνες, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Λάρισας και υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων.
Οι αγώνες, που αφορούν πρωταγωνιστικές κατηγορίες παιδιών, ηλικίας 9-10-11-12 ετών, θα πραγματοποιηθούν σε πείσμα των καιρών στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που είναι πλέον θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της Λάρισας. Στους συγκεκριμένους αγώνες θα συμμετάσχουν 21 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με 600 αθλητές και αθλήτριες, και καλούμε το κοινό της Λάρισας να παρευρεθεί και να αγκαλιάσει τις προσπάθειές τους, επιβραβεύοντας τόσο τους αθλητές και τις αθλήτριες όσο και τους ανθρώπους που τους πλαισιώνουν.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο χρυσός παραολυμπιονίκης (Ρίο 2016) και χάλκινος (Τόκιο 2020), παγκόσμιος πρωταθλητής, τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης και κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των αγώνων.
To Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης μετονομάστηκε σε «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» στις 23 Σεπτεμβρίου 2018, προς τιμήν του σπουδαίου αθλητή, ο οποίος γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και κατάγεται από τις Φέρες Έβρου.
Ξεκίνησε την κολύμβηση στην ηλικία των 4 ετών λόγω της πάθησής του που είναι μαιευτική παράλυση στο δεξί άνω άκρο και κατάφερε να περάσει με μεγάλη επιτυχία όλα τα κολυμβητικά σκαλοπάτια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Δημοσθένης αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα κολυμβητή, ο οποίος κολυμπά παράλληλα και με τους αρτιμελείς κολυμβητές και καταφέρνει να κατοχυρώνει όρια πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Το 2014 εντάχτηκε στην Εθνική ομάδα κολύμβησης ανδρών ΑμεΑ. Στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 2014 στο Αϊντχόβεν κατέκτησε την 4η θέση στα 200 μ. μεικτή ατομική S9 και την 5η θέση στα 100 μ. πεταλούδα S9, όντας μόλις 16 ετών.
Σε σχετική ανακοίνωση ο Α.Ο. Λαρισαϊκός αναφέρει τα εξής: «Με την παρουσία του αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και εκφράζουμε τις θερμότερες των ευχαριστιών προς τον αθλητή που η επιλογή του μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθότι είναι ένας αθλητής ο οποίος αποτελεί παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας, μαχητικότητας και αξιοπρέπειας, και η παρουσία του αποτελεί το ιδανικό κίνητρο για τους μικρούς αθλητές και παράδειγμα προς μίμηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass