Εγραψε ιστορία ο Ηρακλής Λάρισας

Αναδείχτηκε πρωταθλητής στον 3ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής μετά το χθεσινό 1-1 με τον ΑΟ Υπάτου - Το γκολ της ισοφάρισης ο Αλεξίου (21’) - Ηρωας ο Παπαγιάννης που απέκρουσε πέναλτι στο 68’ - Οι «κυανόλευκοι» θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Super League 2 στα μπαράζ που ακολουθούν

Δημοσίευση: 04 Απρ 2022 20:30

Ιστορικές στιγμές ζει από χθες ο Ηρακλής Λάρισας. Οι «κυανόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΑΟ Υπάτου στο φινάλε του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής (22η αγωνιστική) και κατέκτησαν πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη λαρισινή ομάδα, μέσω των μπαράζ που ακολουθούν, να διεκδικήσει την άνοδο στη Super League 2.
Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι στο οποίο το ζητούμενο για τον Ηρακλή Λάρισας ήταν να μην ηττηθεί. Και πράγματι οι παίκτες του Χρήστου Χατζηλιάδη και του Θάνου Τριανταφυλλόπουλου έπραξαν το καθήκον τους στο ακέραιο.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20’ όταν ο Γκούφα σούταρε από πλάγια θέση, ο Παπαγιάννης απέκρουσε, αλλά ο Ποτουρίδης πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0.
Η αντίδραση της λαρισινής ομάδας ήταν άμεση καθώς αμέσως μετά τη σέντρα ο Αγρόδημος με έξυπνη κάθετη μπαλιά έβγαλε σε θέση βολής τον Αλεξίου, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι, που ήθελαν διακαώς τη νίκη για να κερδίσουν αυτοί τον τίτλο του πρωταθλητή, πίεσαν και είχαν την υπεροχή, χωρίς όμως να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, απόρροια της πολύ καλής λειτουργίας της άμυνας των «κυανολεύκων». Σ’ αυτό συνετέλεσε σε μεγάλο βαθμό η ετοιμότητα του τερματοφύλακα Παπαγιάννη ο οποίος στο 68’ έκανε την απόκρουση του αγώνα.
Ο Γκούφα κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Μπουντόπουλος, αλλά ο Παπαγιάννης επενέβη σωτήρια κρατώντας το 1-1, το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τη λαρισινή ομάδα να ξεσπά σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.
ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ (Γ. Αντωνόπουλος); Βουτσελάς, Αργυρίου Σταγάκης, Παπαδόπουλος, Βέρτζος, Γλυνός, Σπηλιώτης, Ταυταρίδης, Ποτουρίδης, Μπουντόπουλος, Γκούφα.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης-Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Καμπέρης, Γκαλίτσιος, Δοδοντσάκης, Αγρόδημος, Γκίκα (73’ Κούλπας), Μπάμης (70’ Παπαδόπουλος), Αλεξίου (78’ Κακαβίτσης), Ζαφειρίου (78’ Λώττας), Χρηστίδης.

 

Λ. Ιωακείμ: Ενας πραγματικός άθλος

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας, Λάμπρος Ιωακείμ, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Σήμερα είναι η πιο ιστορική μέρα στη νεότερη ιστορία του Ηρακλή. Ένα ταξίδι που άρχισε πριν 6 χρόνια σήμερα παίρνει σάρκα και οστά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική. Ένας πραγματικός άθλος σαν αυτούς που έκανε και ο μυθικός Ηρακλής έγινε σήμερα. Ξέρω ότι σήμερα στεναχωρήθηκαν πολλοί. Από τα βάθη της καρδιάς μου ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές, στους προπονητές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές.
Και σε αυτούς τους λίγους, αλλά εκλεκτούς, φίλους που με στήριξαν όλη τη χρονιά. Είμαι ακόμη πολύ συγκινημένος από αυτήν την τεράστια επιτυχία και επιτρέψτε μου να μιλήσω ονομαστικά από αύριο για όλους αυτούς που αξίζουν τα συγχαρητήρια».

 

Χρ. Χατζηλιάδης: Το αφιερώνω στον πρόεδρο και την οικογένειά μου

Αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας, Χρήστος Χατζηλιάδης μιλώντας στην «ΕτΔ» δήλωσε τα εξής:
«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πάρα πολύ καλές ομάδες. Η πορεία μας ήταν απίστευτη και αξιόλογη βάσει των αριθμών. Σε κάθε ματς τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Το πιστεύαμε πολύ. Καταφέραμε το ακατόρθωτο. Σίγουρα υπάρχουν τα μπαράζ ανόδου, αλλά δεν παύει να είναι μία ιστορική στιγμή για τον Ηρακλή Λάρισας. Ακολουθεί το παιχνίδι του Κυπέλλου ΕΠΣΛ την Τετάρτη με τον Φαλανιακό και αυτό κοιτάμε προς το παρόν.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και φυσικά τον πρόεδρό μας κ. Λάμπρο Ιωακείμ που του αφιερώνουμε το πρωτάθλημα, όπως και στην οικογένειά μου. Συνεχίζουμε και εύχομαι για τα καλύτερα».

 

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της ΕΠΣΛ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για τη μεγάλη επιτυχία του Ηρακλή Λάρισας εξέδωσε χθες η ΕΠΣΛ στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Το Δ.Σ. της ΕΠΣΝ Λάρισας και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης συγχαίρουν το σωματείο του Ηρακλή Λάρισας για την επίτευξη του «άθλου» της κατάκτησης του πρωταθλήματος Γ´ Εθνικής κατηγορίας. Όλος ο νομός νιώθει μόνο υπερηφάνεια για την υπερπροσπάθεια του συγκροτήματος της λαρισινής ομάδας! Σύσσωμη η ΕΠΣΝΛ εύχεται καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα play off ανόδου για την επαγγελματική κατηγορία της Super League 2».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass