Μια Λαρισαία στην Πανεπιστημιάδα...

*Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ -ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΑΡΑΤΣΙΒΗ *ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2022 21:05

Η Λάρισα θα έχει ως εκπρόσωπο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Πανεπιστημιάδας (1-2 Απριλίου, Λιλιάνο) την αθλήτρια τεχνικής κολύμβησης του Λαρισαϊκού-Τιτάνες Αθανασία Καρατσιβή και μαζί της θα συμμετέχουν και οι: Χρήστος Καλαϊτζόπουλος (Δελφίνια Πτολεμαΐδας), Χρήστος - Ιωάννης Μπόνιας (Ν.Ο. Αμφιθέας), Μάριος Αρμουτσής (Κ.Ο. Καλαμαριάς), Βασιλεία Τσιγκόια (Ι.Ο. Θεσσαλονίκης).


Την αποστολή θα συνοδεύσει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και εκπρόσωπος της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.
Οι αγώνες στο Λιλιάνο τελούν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Αγώνων (FISU).
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οργανώνοται και πραγματοποιούνται με κάθε επισημότητα σε διαφορετική χώρα του κόσμου κάθε φορά, με ιδιαίτερες συνθήκες διαμονής σε πανεπιστημιακό χωριό και φαντασμαγορικές τελετές έναρξης και λήξης, καθώς και με την παράλληλη διοργάνωση αθλητικών forums.
Συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, φοιτητές πολλών Πανεπιστημίων ανά τον κόσμο. Η επιλογή για τη συμμετοχή των αθλητών, συγκεκριμένα για την Ελλάδα, πραγματοποιείται από τις αρμόδιες αθλητικές αρχές του Υ.ΠΑΙ.Θ. σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αθλητικές Ομοσπονδίες.
Η Αθανασία Καρατσιβή πριν αναχωρήσει για τους αγώνες επισκέφθηκε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία».
Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, πήγε συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Παύλο Νούσια και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Αντώνη Τζίκα. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ευχήθηκε στην αθλήτρια καλή επιτυχία στους αγώνες και η επιστροφή της από την Ιταλία να συνοδευτεί με μετάλλιο. Η αθλήτρια και η διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για το προσωπικό του ενδιαφέρον και τη μεγάλη συμβολή στη φιλοξενία Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Τεχνικής Κολύμβησης στη Θεσσαλία τα προηγούμενα χρόνια. Δήλωσαν ότι θα πράξουν ό,τι καλύτερο για να φέρουν και άλλες διακρίσεις στη Λάρισα και στη Θεσσαλία.

KELLAS_4_copy.jpg
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Η Αθανασία Καρατσιβή επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρό της, Παύλο Νούσιο και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία», όπου μίλησε για τη διοργάνωση και τους στόχους της.
Μας είπε: «Στόχος μου είναι μια θέση στην πρώτη τετράδα, αλλά βασικά να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Τεχνικής Κολύμβησης ανδρών-γυναικών που θα γίνει στην Κολομβία αρχές Ιουλίου.
Είναι η πρώτη φορά που θα μετέχω σε Πανεπιστημιάδα, αφού είμαι φοιτήτρια στο 2ο έτος του Τμήματος Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον Βόλο.
Μάλιστα για να μπορέσω να είμαι σε καλή αγωνιστική κατάσταση προπονούμαι στον Βόλο σε διαδρομές της Νίκης Βόλου υπό τις οδηγίες του προπονητή, Γρηγόρη Καλαϊτζογλίδη».
Η Αθανασία Καρατσιβή που ανήκει σε μια οικογένεια πρωταθλητών, καθώς ο αδελφός της Παναγιώτης είναι παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων στην ποδηλασία, έχει γίνει τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια σε κατηγορία εφήβων - νεανίδων (4η, 5η και 7η).
Βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ μάλλον πήρε τα πρωτεία από τον αδελφό της σε παγκόσμια συμμετοχή, αφού θα είναι η πρώτη της οικογένειας που μάλλον θα μετέχει σε παγκόσμια διοργάνωση ανδρών-γυναικών.
Πάντως η Αθανασία μελετάει και τον ευρωπαϊκό χάρτη..., και συγκεκριμένα την πόλη Λιλιάνο με τις υπέροχες εγκαταστάσεις, που είναι μικρή, βρίσκεται κοντά στην πανέμορφη Βενετία.
Ασχολείται με το άθλημα 15 χρόνια και φιλοδοξία της είναι να γίνει ολυμπιακό άθλημα, ώστε να πάρει πιο ευρεία διάδοση.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass