«Ζωντάνεψαν» τα ορεινά μονοπάτια στον «1ο Μυρμιδόνων Αθλο»

Αθλητες έτρεξαν δiπλα σε αρχαiα τεiχη, μνημεiα και αξιοθεατα των Φαρσαλων

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2022 21:23
Οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν  στον «1ο Μυρμιδόνων Άθλο» Οι τρεις πρώτοι που τερμάτισαν στον «1ο Μυρμιδόνων Άθλο»

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «1ος Μυρμιδόνων Άθλος» χθες στα Φάρσαλα με τη συμμετοχή 150 αθλητών, τρέχοντας 21 χιλιόμετρα στο αλσύλλιο της πόλης και σε άλλα αξιοθέατα πλησίον αυτού, με υψομετρική διαφορά 850 μέτρα, δίνοντας ζωντάνια σε μονοπάτια, αρχαιολογικά –

ιστορικά και πολιτισμικά μνημεία της περιοχής.
Οι αθλητές πέρασαν πλησίον του Πύργου Καραμίχου, από τα απομεινάρια του αρχαίου τείχους της περιοχής Κατράνα, των παραδοσιακών δεξαμενών του «Βαρουσίου», την Ακρόπολη και τα αρχαία τείχη της, τα εκκλησάκια του Προφήτη Ηλία και της Αγίας Κυριακής και πολλά άλλα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα μείζονος σημασίας για την πόλη των Φαρσάλων.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 9 το πρωί από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Χρήστο Μπασαγιάννη και ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες. Σε όλα τα σημεία βοηθούσαν τους αθλητές σταθερές ομάδες εθελοντών αλλά και κινούμενων με μηχανές, καθώς αρκετοί υπάλληλοι του Δήμου. Αρκετοί ήταν οι σύλλογοι της επαρχίας που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση, ενώ τεράστια ήταν και η προσφορά των υγειονομικών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που βοήθησαν να διεξαχθεί με ασφάλεια ο αγώνας.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των αθλητών. Στη γενική κατηγορία πρώτος τερμάτισε ο Αριστείδης Γκιζλής (VASKOS TRAINING TEAM) με χρόνο 1:42:06, στη δεύτερη θέση ο Αχιλλέας Χρίστανας (Σ.Δ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ) 1:46:05 και στην τρίτη θέση ο Φιλάρετος Κυριακάκης (VMAX TRAINING - ΣΜΝΛ) 1:51:50. Στην κατηγορία των γυναικών στην πρώτη θέση τερμάτισε η Κρυσταλία Κουτσιμάνη (ΣΜΝΛ) με χρόνο 2:15:41, στη δεύτερη θέση η Γεωργία Σιώζου (ΣΔΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - SKY WOMAN TEAM) 2:20:41 και τρίτη η Αθηνά Γουλάρα (POURLIA TRAIL ΑΟΣΚΟ) 2:23:19.
Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Φαρσάλων, τον Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, το Running Team Φάρσαλα και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass