ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Στον αστερισμό του... Λέοντα

*ΑΝOΔΟΣ ΣΤΗΝ Α2 ΕΣΚΑΘ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ TOY

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2022 20:00

Ο Λέων ως αστερισμός περιλαμβάνει πολλούς λαμπρούς γαλαξίες, αλλά και ο Λέων του Τυρνάβου αρχίζει να έχει και αυτός αστεράκια, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι με συμμετοχή 15χρονων και 16χρονων παιδιών κατάφερε να πανηγυρίσει άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ από τον πρώτο χρόνο της ίδρυσής του. Και την πανηγύρισε στην τελευταία αγωνιστική με την κούπα του πρωταθλητή και τα μετάλλια στους πρωταγωνιστές...


Σίγουρα ο Ιωάννης Λεονάρδος, ο οποίος αναφέρει ότι παρά τα όσα υπέφερε η πόλη του Τυρνάβου από τις εκστρατείες των Τούρκων κατά των Ελλήνων πάντα ήταν ανθηρή, αν είχε ασχοληθεί και με τον αθλητισμό θα ανέφερε ότι πάντα έβγαζε αξιόλογους αθλητές παρά τις κατά καιρούς αντιξοότητες.
Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία των ανθρώπων του Λέοντα που ίδρυσαν την ομάδα και χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος Θόδωρος Τέλιος μας λέει: «Ξεκινήσαμε πέρυσι την ομάδα με γνώμονα να υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες άθλησης για τα νέα παιδιά του Τυρνάβου. Να γίνουν τα γυμναστήρια πάλι «κυψέλες» αθλητικής παιδείας. Μέσα από τον συναγωνισμό και παράλληλα να βγούνε και αθλητές που θα κάνουν υπερήφανη την πόλη του Τυρνάβου. Σημαντικό ότι την πρώτη χρονιά της ίδρυσής της η ομάδα πανηγύρισε άνοδο και το οποίο είναι ευτυχές γεγονός αφού πλέον θα παίζουν τα νέα παιδιά σε πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, με αποτέλεσμα να έχουν περισσότερες δυνατότητες βελτίωσης και διάκρισης . Φέρνουμε κόσμο σε χώρους άθλησης».
Ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Ευαγγέλου παρότι έδειξε προβληματισμένος, μόνο που θέλησε να πει είναι ότι έμεινε ευχαριστημένος από την πετυχημένη πορεία της ομάδας και την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ, το προπονητικό τιμ, τους παίκτες, τους χορηγούς, αλλά κυρίως τους γονείς των παιδιών των ακαδημιών που μας εμπιστεύτηκαν την αθλητική και όχι μόνο διαπαιδαγώγηση των τέκνων τους.
Τέλος για την επιλογή να κάνει τη βράβευση της ομάδας ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας είπε:.. «Έχετε σκεφθεί τον αθλητισμό χωρίς αθλητικούς συντάκτες; Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα... Αυτοί προσφέρουν τη ζωή τους για την προβολή των αθλητικών γεγονότων τα οποία αποτελούν και σημείο αναφοράς για τη μεταλαμπάδευση των επιτυχιών από γενιά σε γενιά».
Ο Λέοντας Τυρνάβου αυτή τη στιγμή έχει τέσσερα τμήματα. Τα ανδρικό, το εφηβικό, το μίνι και το γυναικείο γιατί η άθληση είναι για όλους ανεξαρτήτως φύλου και χρώματος...
Αυτή τη στιγμή γυμνάζονται στην ομάδα περίπου 70 παιδιά και στόχος είναι τη νέα χρονιά να φθάσουν τα 100, αλλά να δημιουργηθούν και νέα τμήματα. Αρκεί βέβαια να υπάρχει συμπαράσταση στην προσπάθεια που γίνεται...
Η ΑΥΛΑΙΑ
Στο τελευταίο της παιχνίδι για τη φετινή σεζόν, η νεοσύστατη ομάδα του Γυμναστικού Σωματείου Τυρνάβου " Λέοντας" επικράτησε του Α.Σ. Φαρσάλων με 78-65.
Δεκάλεπτα: 23-15, 27-17, 21-13 , 7-20
Διαιτητές: Καρλιάμπας - Μπόσκου
Γ.Σ. Τυρνάβου Λέοντας: (Ζυγελόπουλος) Μακρής 12 (4), Πουτσιάκας 13, Χασαμπαλιώτης 8 (2), Μπούμπας, Μουζάκης Θ. 4, Γκάνας 7, Νουρτσελλάρι 17, Στεφανής 2, Μητραλής Ε. 8, Ντούτσι, Μάρκου 4, Αντωνίου 3 (1)
Α.Σ. Φαρσάλων: (Μανετζής Αντώνης): Θεοχάρης 17 (4), Μητσογιάννης 5 (1), Παπατζελίδης 2, Μανετζής, Δημητριάδης 8 (2), Ρούμπας 17, Αλεξίου Ι. 13 (2).

Η ΒΑΘΜΟΛΓΙΑ
Λέοντας Τυρν.     31
Ηρακλής Χάλκης     29
Αρμένιο    25
Ολυμπιονίκης Β.     24
Πλατύκαμπος    22
Λεχώνια    22
Α.Σ.Φαρσάλων    18    
Άδμητος Βελ.    17
Καλοχώρι    0

*Το Καλοχώρι αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ.
** Ο Άδμητος Βελεστίνου έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό από το παιχνίδι με τον Ηρακλή Χάλκης.

Οι πρωταγωνιστές της ανόδου...
Πρωταγωνιστές της ανόδου στην Α2 ΕΣΚΑΘ ήταν το τεχνικό τιμ που αποτελούσε ο προπονητής Αχιλλέας Ζυγελόπουλος με τη γυμνάστρια Γάτσιου Αικατερίνη. Το έμψυχο δυναμικό αποτελούσαν οι: Κοτσίρας Ζήσης, Χασαμπαλιώτης Δημήτριος, Στεφανής Σταύρος, Μακρής Δημήτριος, Πουτσιάκας Αλέξαντρος, Κακαρόντζας Σόλων, Γκάνας Κων/νος, Νουρτσελλάρι Αλέξαντρος, Μάρκου Γεώργιος, Στεργίου Αχιλλέας, Μουζάκης Θεόδωρος, Ψωφάκας Παναγιώτης, Μέκρας Ευάγγελος, Χατζημπύρος Κων/νος, Μουζάκης Γιάννης, Μητραλής Ευάγγελος, Αντωνίου Αθανάσιος, Γκαραβέλης Γρηγόρης, Μπούμπας Κων/νος, Μητραλής Χρήστος, Ντούτσι Κέβιν, Κατσιακιώρης Παναγιώτης, Μπόσκος Χρήστος, Τεκούσης Παναγιώτης, Μιχαλόπουλος Γεώργιος.
Από τους 25 παίκτες της ομάδας συμμετοχή είχαν οι 21 παίκτες, οι οποίοι όλοι πέτυχαν πόντους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass