Ιστορική πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΑΝΔΗ ΜΕ 2-1

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2022 20:50

Μεγάλη πρόκριση με τεράστια οφέλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο πέτυχε ο ΠΑΟΚ χθες στη βελγική πόλη Γάνδη, νικώντας με 2-1 την τοπική ομάδα και εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στην προημιτελική φάση του Europa Conference League παίζοντας μετά από 48 χρόνια στη φάση των «8» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.


Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα με γκολ του Κρέσπο με κοντινό σουτ, στο 20’ σε μία φάση γενικής σύγχυσης στην άμυνα των Βέλγων, όπου δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν οι γηπεδούχοι την μπάλα μετά από κόρνερ του Μουργκ.
Μετά το γκολ αυτό η Γάνδη αύξησε την επιθετικότητά της, πίεσε τον ΠΑΟΚ, δημιούργησε ένα πλήθος φάσεων στην περιοχή του Πασχαλάκη και τελικά ισοφάρισε στο 40’ με τον Ντεπουάτρ με κεφαλιά, μετά από ενέργειες και σέντρα του Σαμουάζ προς τον σκόρερ, ο οποίος λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στην εστία του Πασχαλάκη.
Ο ΠΑΟΚ στο 77’ βρήκε δεύτερο γκολ με υπέροχο αριστερό σουτ του Ντάγκλας Αουγκούστο στη γωνία, μετά από ασίστ του Βιαρίνια.
Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία).
Κίτρινες: Οτζίτζα Οφόε, Οβούσου - Τσόλακ.
ΓΑΝΔΗ (Χαν Βάιζενμπρουγκ): Ρεφ, Οκούμου, Ενγκαντέ, Τορουναρίνγκα, Κάστρο Μόντεζ (85’ Χάνκε-Όλσεν), Κουμς, Οβούσου, Σαμουΐζ, Οφόε (82’ Χουιλσάγκερ), Τισουντάλι (82’ Μπέζους) και Ντεμπουάτρ.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο (46’ Μιχάι), Ίνγκασον, Λύρατζης, Σβαμπ (85’ Μιτρίτσα), Τσιγγάρας, Μπίσεσβαρ (57’ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Μουργκ (70’ Τέιλορ) και Άκπομ (85’ Τσόλακ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για τη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:
*Βασιλεία-Μαρσέιγ    1-2 (1-2)
*Ρεν-Λέστερ    2-1 (0-2)
*Κοπεγχάγη-Αϊντχόφεν    0-4 (4-4)
*Αλκμααρ-Μπόντο Γκλιμτ    2-2 παρ. (2-1 κ.α.) (1-2)
*Γάνδη-ΠΑΟΚ    1-2 (0-1)
*Ρόμα-Φίτεσε    1-1 (1-0)
*Φέγενορντ-Παρτιζάν    3-1 (5-2)
*Λίντσερ-Σλάβια Πράγας    4-3 (1-4)
*Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα (15:00) στη Νιόν, ενώ θα γίνει αντίστοιχη κλήρωση για τα «ζευγαρώματα» των ημιτελικών και τον γηπεδούχο του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στη «National Arena» των Τιράνων.
Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 14 Απριλίου 2022. Τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνουν στις 28 Απριλίου και τα δεύτερα παιχνίδια στις 5 Μαΐου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 25 Μαΐου.
ΣΤΟ EUROPA LEAGUE
Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «16» στο Europa League:
*Ερυθρός Αστέρας -Ρέιντζερς    2-1 (0-3)
*Μονακό-Μπράγκα    1-1 (0-2)
*Λεβερκούζεν-Αταλάντα    0-1 (2-3)
*Γαλατασαράι-Μπαρτσελόνα    1-2 (0-0)
*Λιόν-Πόρτο    1-1 (1-0)
*Γουέστ Χαμ-Σεβίλλη    2-0 παρ. 1-0 κ.α. (0-1)
*Λειψία-Σπαρτάκ Μόσχας
*Αϊντραχτ Φρ.-Μπέτις    1-1 παρ. 1-0 κ.α. (2-1)
ΚΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (13:00) στη Νιόν, ενώ θα γίνει αντίστοιχη κλήρωση για τα «ζευγαρώματα» των ημιτελικών και τον γηπεδούχο του τελικού που θα διεξαχθεί στο «Stade de France».
Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Απριλίου, ενώ οι ρεβάνς στις 12 και 13 Απριλίου 2022. Τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα γίνουν στις 26 και 27 Απριλίου και τα δεύτερα παιχνίδια στις 3 και 4 Μαΐου, ενώ ο τελικός έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Μαΐου.
Αναλυτικά, οι 8 ομάδες των προημιτελικών: Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, και Βιγιαρεάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass