Βήμα τίτλου από τον Δωτιέα Αγιάς

*Στο +6 οι «ερυθρόλευκοι» που νίκησαν 2-1 τον Αχιλλέα Φ. και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Οικονόμου στο Κιλελέρ (2-0)

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 19:21
Κιλελέρ-Οικονόμος 2-0 Κιλελέρ-Οικονόμος 2-0

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Νέα τροπή παίρνει η μάχη του τίτλου στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ μετά τα αποτελέσματα της χθεσινής 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ. Μεγάλος κερδισμένος ήταν ο Δωτιέας Αγιάς που αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στους 6 βαθμούς, κάνοντας ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-1 και ευνοήθηκαν από το αποτέλεσμα στο γήπεδο Κιλελέρ και τη νίκη της ομώνυμης ομάδας με 2-0 επί του Οικονόμου, με τον οποίο θα τεθούν αντιμέτωποι μεθαύριο Τετάρτη στην Τσαριτσάνη στο πλαίσιο της αναβληθείσας 3ης αγωνιστικής.
Στο άλλο παιχνίδι της χθεσινής ημέρας ο Φαλανιακός έστω και με το φτωχό 1-0 έκαμψε την αντίσταση του Παναγροτικού και διατηρεί τις μαθηματικές ελπίδες που έχει στη μάχη του τίτλου.
Αναλυτικά:
ΝΙΚΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΘΩΜΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θωμά Τσιρογιάννη (που σκόραρε δις) ο Δωτιέας Αγιάς πρόσθεσε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό του αυτή τη φορά επί του Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0 στο γήπεδο της Ανάβρας.
Ήταν ένα παιχνίδι που είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι με ανοικτό ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα των φιλοξενουμένων που δυσκόλεψαν πάρα πολύ τους πρωτοπόρους, ωστόσο η ποιότητα και ο χαρακτήρας των παικτών του Δωτιέα, αλλά και η πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα Μάλτζαρη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, τους Πατσιωτό, Μπαλτσέρι και Σούλι.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο α’ ημίχρονο όπου επιτεύχθηκαν και τα τρία γκολ. Το 1-0 έγινε στο 7’ όταν ο Τσιρογιάννης μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης στο 35’ μετά από ωραία συνδυαστική ενέργεια και σέντρα του Μακρή βρέθηκε σε θέση βολής στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση καθώς δύο λεπτά αργότερα (37’) ο Γανός με δυνατό σουτ μείωσε σε 2-1.
Στην επανάληψη οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ευκαιρίες κι έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος χαρίζοντας μία πολύτιμη νίκη στους πρωτοπόρους.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Κουμπούρας, Τσακάλι, Δημολιός, Μάνικος (80’ Κορλός), Ντακούλας, Γκατζούλης (80’ Παπαγιαννούλης), Τσιρογιάννης (60’ Σούμπασης), Λεσάι (60’ Κολοβος), Χατζής (75’ Τσατσαλίδης), Μακρής.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Β. Μπακογιάννης): Κουσιάς, Ντελής, Κομισόπουλος, Πατσιούρας, Τσιούλης Αθ., Γανός (65’ Τσιούλης Δ.), Χατζόπουλος (65’ Αετόπουλος), Ιωαννίδης (65’ Κερμελίδης), Φουρίκης, Λαβαντσιώτης, Γκαραλιάκος (65’ Παρθενόπουλος).
ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Παρότι δεν είχε το ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο του αντιπάλου της, η ΑΕ Κιλελέρ εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και επικράτησε του Οικονόμου Τσαριτσάνης με 2-0. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου και τελικά οδηγήθηκαν στην ήττα.
Στο 10’ ο Μπουμπουνάρας σούταρε από πλάγια αριστερά με καλές προϋποθέσεις, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 30’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσακίρη που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Νούσια.
Στο δεύτερο ημίχρονο (47’) εκτελώντας φάουλ ο Δραχαλίβας βρήκε τον Βλαχάκη σε θέση βολής αλλά ο τελευταίος δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η προσπάθειά του να εξουδετερωθεί από τον Παναγιωτόπουλο χωρίς δυσκολία.
Στο 73’ ο Ντούφας επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής που κατέληξε έξω από την εστία και δύο λεπτά αργότερα (75’) οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για πρώτη φορά: Σε γύρισμα του Αθανασούλη προς τον Νούσια, ο δεύτερος φάνηκε να ελέγχει απόλυτα την μπάλα, αλλά ο καραδοκών Γκέρι Τζέκα παρεμβλήθηκε και την «έκλεψε», στέλνοντάς την εύκολα πλέον στα ανυπεράσπιστα δίχτυα (1-0).
Στο 80’ ο Κουβελάς νικήθηκε από τον Νούσια σε ένα εντυπωσιακό τετ-α-τετ, ενώ στην αντεπίθεση των Τσαριτσανιωτών ο Βλαχάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναγιωτόπουλο που απέκρουσε, διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.
Τελικά, στο 83’ ο Αλέξανδρος Κουβελάς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν πήρε την επαναφορά από το αρχικό του σουτ που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και με νέο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90’+2’), ο νεοεισελθών Γεωργούλης προσπάθησε με σουτ για το γκολ της τιμής, αλλά η προσπάθειά του αλλοιώθηκε, κοντράροντας σε σώμα αμυντικού και έγινε εύκολη λεία για τον Παναγιωτόπουλο που κράτησε οριστικά την εστία του αλώβητη.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Στάικος, που είχε ως βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Δ. Κοτούμπα (αντικατέστησε τον αρχικώς ορισθέντα Μίχο, λόγω ασθενείας).
ΑΕ ΚΙΛΕΛΕΡ (Φερ. Γιαννακός): Παναγιωτόπουλος, Γαρουφαλιάς, Ζιόμπουρας, Τσακίρης, Χατζηλιάδης, Κορδαλής, Κουβελάς, Καρακάνος (87’ Μηλίγκας), Ντιντής, Ζάχος (61’ Παπαχρήστος), Αναδολού (61’ Τζέκα).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Ν. Φώλλας - Ν. Καραμήτσιος): Νούσιας, Ντούφας, Γκαντούνας, Αθανασούλης, Αυλογιάρης, Πάτσης, Ντάλλας (77’ Σεμερτζίδης - 89’ λ.τ. Γεωργούλης), Πούτας, Βλαχάκης, Δραχαλίβας, Μπουμπουνάρας.
Ο ΣΙΑΤΡΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΦΑΛΑΝΙΑΚΟ
Το γκολ του Δημήτρη Σιάτρα στο 69’ χάρισε την πολύτιμη νίκη στον Φαλανιακό απέναντι στον Παναγροτικό (1-0) και κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» ζωντανούς στη μάχη του τίτλου.
Η ομάδα του Κώστα Νεμπεγλέρα ήθελε τη νίκη διακαώς και το έδειξε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας επιθετικά και πιέζοντας τον αντίπαλό της.
Οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τους Νάστα, Γκιουρσάνη και Μούτσα για να κάνουν πιο εύκολη την κατάκτηση της νίκης, ενώ είχαν δοκάρι με τον Γαρυφαλλόπουλο (65’).
Η λύση για τους «κιτρινόμαυρους» ήρθε στο 69’ όταν ο Μούτσα εκτέλεσε φάουλ και ο Σιάτρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 1-0.
Φιλότιμες προσπάθειες κατέβαλαν από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι είχαν τις δικές τους καλές στιγμές στο παιχνίδι.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κ. Νεμπεγλέρας): Αναστασίου, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος, Λάιος, Σιάτρας, Σέσι, Πανταζής Ηλ. (57’ λ.τ. Παπαγεωργίου), Νάστας (68’ Τσιάκος), Γαρυφαλλόπουλος (74’ Λόλας), Γκιουρσάνης (74’ Αντωνόπουλος), Μούτσα.
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Χρ. Καπελιάνης): Τζουβάρας, Σούρα (60′ Γεωργόπουλος), Σώκος, Ακρίβος, Περήφανος, Παπακώστας (65’ Πετράκης), Χουσενάι, Γκουντίκας (85’ Μπαλανίκας), Γκανάβας, Τσιάρας (85’ Ανυφαντής), Χριστοδούλου.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Φαλανιακός-Παναγροτικός    1-0
Δωτιέας Αγιάς-Αχιλλέας Φ.    2-1
Κιλελέρ-Οικονόμος Τσαρ.    2-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Δωτιέας Αγιάς    5-2    54
——————————————-
2. Οικονόμος    5-3    48
3. Φαλανιακός    3-2    46
4. Κιλελέρ    3-2    42
5. Αχιλλέας Φ.    3-5    34
6. Παναγροτικός    0-5    32
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(16/3, 15:30)
Αχιλλέας Φ.-Φαλανιακός
Παναγροτικός-ΑΕ Κιλελέρ
Οικονόμος -Δωτιέας Αγιάς   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass