Αξιζε κάτι περισσότερο ο Απόλλων Λάρισας

*Κόντραρε στα ίσια τη Βέροια παρότι ηττήθηκε με 1-0 *Είχε ευκαιρία με τους Λεμάνγκρ, Καραμόκο στο 87’ για το 1-1

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 20:30

Προσπάθησε φιλότιμα χθες το απόγευμα στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, αλλά τελικά γνώρισε την ήττα από την πρωτοπόρο ομάδα της Βέροιας με 1-0.


Οι «κυανόλευκοι» κόντραραν στα ίσια τον αντίπαλό τους και άξιζαν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους και ένα γκολ του Πασά στο 74' έκρινε την αναμέτρηση.
Η λαρισινή ομάδα γενικά δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τον αντίπαλό της, που δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, πετυχαίνοντας πάντως αυτό που ήθελε και παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, στον Α' Όμιλο της Super League 2.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τους Βεροιώτες να έχουν μεν την πρωτοβουλία, αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν εύκολα την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη των παικτών του Απόλλωνα, που είχαν πάθος και δεν επέτρεπαν να δημιουργηθεί επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Αστρά.
Προσπαθούσαν με δυνατά μαρκαρίσματα να κρατήσουν εκτός περιοχής τους αντιπάλους τους και με αντεπιθέσεις να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Βελλίδη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Ο Απόλλωνας αγωνίστηκε με σημαντικές ελλείψεις καθώς απουσίαζαν οι τιμωρημένοι Χατζής, Μπαλογιάννης και οι τραυματίες Σκούπρας, Λίταινας.
Στο 5’ ο Πασάς από το ύψος της περιοχής δέχτηκε την πάσα του Γαβριηλίδη, βιάστηκε όμως να σουτάρει και μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο γκολκίπερ του Απόλλωνα.
Δέκα λεπτά αργότερα στο 15', από δεξιά ο Πετράκης έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Παπαχρήστου της Βέροιας, όμως ο ρέφερι κ. Φίτσας δεν κατελόγισε την εσχάτη των ποινών που ζήτησαν οι του Απόλλωνα, θεωρώντας προφανώς ότι το χέρι του ήταν στήριγμα στο έδαφος που βρισκόταν ο ποδοσφαιριστής. Διαφορετική είναι η άποψη του Απόλλωνα, υποστηρίζοντας ναι μεν πως ήταν χέρι στήριξης, όμως η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα.
Πάντως στο 25', η επόπτης κ. Δέτση σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Σταματή, που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Βελλίδη και πλάσαρε άουτ.
Στο 30’ το διαγώνιο σουτ του Γιακουμάκη μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του ίδιου παίκτη στο 37’ και η προσπάθεια του Πασά δύο λεπτά αργότερα.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 46’ ο Φοφανά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά η β’ βοηθός Δέτση υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ, ακυρώνοντας το γκολ.
Στο 51’ ο Καλούσης έκοψε σωτήρια σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Γιακουμάκη, ενώ στο 52’ το σουτ του Φοφανά έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γιακουμάκη στο 57’.
Σε σουτ του Σταματή στο 67' η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 68’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Απόλλωνα, οι Βεροιώτες ζήτησαν πέναλτι υποστηρίζοντας πως ανατράπηκε ο Πόζογλου, αλλά ο διαιτητής ορθά διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Τελικά στο 74’ ο νεοεισελθών Καπνίδης έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο, την έδωσε στον επίσης νεοεισελθόντα Πόζογλου, αυτός έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Πασάς με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Αστρά για το 0-1.
Στο 81' σε σέντρα του Βίγια, στο σουτ του Σταματή η μπάλα κόντραρε και σε νέο σουτ του Νούσιου κατέληξε άουτ, ενώ στο 86' σε φάουλ του Ορφανίδη και κεφαλιά του Σκόνδρα, απέκρουσε την μπάλα προ του Πασά ο Αστράς.
Τρία λεπτά πριν το φινάλε στο 87', ο Λεμάνγκρ αρχικά και ο Καραμόκο στη συνέχεια έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 και ο Πεταυράκης απέτρεψε την ισοφάριση.
Από τον Απόλλωνα κορυφαίος ήταν ο Χρήστος Καλούσης, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι Βίγια, Πετράκης, Κοζού.
Καλύτεροι της Βέροιας οι Παπαχρήστος, Πεταυράκης, Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (α’ μέρος).
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο κ. Φίτσας (Πρέβεζας-Λευκάδας), αν εξαιρέσουμε τη φάση του πέναλτι, γενικά δεν μπορούμε να πούμε πως επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Καλός ήταν ο πρώτος συνεργάτης του κ. Φραγκούλης (Πρέβεζας-Λευκάδας), σε αντίθεση με την κ. Δέτση (Αθηνών), η οποία σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Σταματή στο 15', ενώ και στο 46' στο γκολ του Φοφανά που ακύρωσε, κι εδώ ίσως να μην υπήρχε περίπτωση οφσάιντ.
Κίτρινη κάρτα αντίκρυσε ο Νούσιος στο 72'.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Τιμπουέ, Πετράκης, Καλούσης, Σταματής, Καραμόκο, Βίγια, Γιαννίτσης, Λουκάς (33’ λ.τ Λεμάνγκρ), Νούσιος, Κοζού.
ΒΕΡΟΙΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Παπαχρήστος (85’ Μπλέτσας), Κάτσε, Μούργος (85’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Γιακουμάκης (66’ Καπνίδης), Φοφανά (58’ Πόζογλου), Πασάς.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Ολυμπιακός Βόλου - ΑΟ Ξάνθη 1-0
Ολυμπιακός Β΄ - ΠΟΤ Ηρακλής 0-0
Απόλλων Λάρισας - ΝΠΣ Βέροια 0-1
ΑΕΛ - Απόλλων Πόντου 0-0
ΑΟ Τρίκαλα - Αναγ. Καρδίτσας 0-3
ΠΑΟΚ Β΄ - Πιερικός αναβολή
Νίκη Βόλου - Θεσπρωτός 3-1
Αλμωπός Αριδαίας - ΑΟ Καβάλα 1-1
Ρεπό: Πανσερραϊκός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια 22αγ. 52β.
2. ΑΕΛ 22 47
3. Αναγ. Καρδίτσας 21 43
4. ΑΟ Ξάνθη 22 36
5. Νίκη Βόλου 23 35
6. ΠΟΤ Ηρακλής 23 33
7. Αλμωπός Αριδαίας 23 31
8. ΠΑΟΚ Β΄ 21 29
9. Ολυμπιακός Β΄ 22 29
10. Θεσπρωτός 22 24
11. Απόλλων Λάρισας 22 22
12. Απόλλων Πόντου 21 21
13. Πανσερραϊκός 22 20
14. Τρίκαλα 22 20
15. Ολυμπιακός Β. 20 19
16. Πιερικός 21 19
17. Καβάλα 21 16
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:
Σάββατο 19 Μαρτίου 2022
14:45 Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ ΕΡΤ3
17:00 Βέροια-Ολυμπιακός Πειραιώς Β' ΕΡΤ3
Κυριακή 20 Μαρτίου 2022
14:45 Καβάλα-Νίκη Βόλου
14:45 Θεσπρωτός-Ολυμπιακός Βόλου
14:45 Πιερικός-Τρίκαλα
14:45 Απόλλων Πόντου-Απόλλων Λάρισας
14:45 ΠΟΤ Ηρακλής-Πανσερραϊκός
17:00 Ξάνθη-ΠΑΟΚ Β' ERTSPORTS
Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

 
 
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass