Με προβλήματα, αλλά με στόχο τη νίκη...

*ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΑΡ *Π. ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ: ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2022 13:45

Του Σωτ. Κέλλα

Με προβλήματα, αλλά με στόχο τη νίκη, θα παίξει σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ στο Αλκαζάρ (14.45) στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 2 κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου, όπου μία νίκη ίσως τη φέρει σε ισοβαθμία με τη Βέροια, αν η ομάδα της Ημαθίας στο κοντινό γήπεδο της Φιλιππούπολης χάσει από τον Απόλλωνα Λάρισας.
Συγκεκριμένα ο τεχνικός της ομάδας Παναγιώτης Γκουτσίδης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γκοτζαμανίδη (θα απουσιάσει για έναν μήνα μετά τον τραυματισμό που είχε στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης στη Βέροια με τη φερώνυμη ομάδα), Θεοδωρόπουλο (λογικά θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση, ενώ έγινε προσπάθεια να παίξει και στον σημερινό αγώνα), Θεολόγου (επίσης θα είναι απόντας για άλλες είκοσι μέρες) και τον άρρωστο Ομάρ.
Ευχάριστο γεγονός αποτελεί ότι ο τερματοφύλακας Κώστας Θεοδωρόπουλος έδειξε ότι δεν έχει σοβαρό τραυματισμό και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα φανεί λίγο πριν την αναμέτρηση αν έχει αποθεραπευτεί πλήρως από τον τραυματισμό του στη Βέροια.
Οι απουσίες αυτές αναγκάζουν τον προπονητή να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Σουλούκος (στην αποστολή υπάρχει και ο Μυσιρλής), στην άμυνα δεξιά ο Μπέρτος και αριστερά ο Μαϊδανός, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο Ηλιάδης με τον Μαξιμένκο.
Στη μεσαία γραμμή οι Κολομπίνο, Γιάκος και Κώστας Παπαγεωργίου είναι τα φαβορί, ενώ στην επίθεση οι: Νικολιάς, Όγκμποε και Μαυριάς, εκτός αν ο Γκουτσίδης έχει κάποια έκπληξη.
Μιλώντας στους παίκτες ο τεχνικός της ΑΕΛ είπε ότι ο αντίπαλος χρειάζεται προσοχή και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να προσέξουν ιδιαίτερα στο παιχνίδι. Σημειώσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο αντίπαλός μας χρειάζεται προσοχή και να μην παρασυρθούμε από τη βαθμολογική του θέση. Όλα τα παιχνίδια στην κατηγορία είναι δύσκολα. Το ταμείο θα γίνει στο τέλος και κάθε παιχνίδι χρειάζεται προσοχή».
Στην αποστολή που κατέλυσε χθες στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» συμπεριλήφθηκαν οι: Σουλούκος, Μυσιρλής, Μπέρτος, Θ. Παπαγεωργίου, Γρηγορόπουλος, Δάκτυλας, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Νίνος, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Κ. Παπαγεωργίου, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Μιλτιάδης, Ραμίρες, Γλυνός, Νικολιάς, Τσουμάνης, Κούστα, Μαυριάς και Όγκμποε.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Απόλλωνα Πόντου για το παιχνίδι πρωταθλήματος της Super League 2 με την ΑΕΛ. Ο τεχνικός των «κοκκινόμαυρων», Δημήτρης Καλαϊτζίδης, δεν ανακοίνωσε επίσημα την αποστολή, ωστόσο οι διαθέσιμοι παίκτες του αγώνα είναι οι εξής: Πίτκας, Σιαμάτας, Δαλιανόπουλος, Πάτι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιντζίδης, Ελλέ, Σουντουρά, Παπαϊωάννου, Λουφάκης, Καλαϊτζίδης, Ρούνεϊ, Ενομό, Νάσερ, Ξιφιλίνος, Τσιμίκας, Εσαλό, Φράγκος και Κουάκου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο 39χρονος Ανδρέας Γκάμαρης, από τον Σύνδεσμο Αθηνών, που είναι ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος στο Περιστέρι, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Απόλλων Πόντου. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, στην εκτός έδρας νίκη επί του Πανελευσινιακού (29/10/2015) με 4-1 για το Κύπελλο Ελλάδας. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Χρήστος Πλάκας και Κωνσταντίνος Οικονόμου από την Ένωση Δυτικής Αττικής. Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Γρηγόρης Λέφας από την Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Είκοσι εννέα φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, η ΑΕΛ και ο Απόλλωνα Πόντου επί θεσσαλικού εδάφους. Η προϊστορία ευνοεί την ΑΕΛ στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα Πόντου, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν είκοσι μία νίκες, οι «κοκκινόμαυροι» τρεις, ενώ πέντε παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του κάμπου με 48-15. Η τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες σε επίσημο παιχνίδι στη Λάρισα, ήταν στις 13 Οκτωβρίου του 2014, με την ΑΕΛ να επικρατεί με 2-0 του Απόλλωνα Πόντου στο Στάδιο Αλκαζάρ, για το πρωτάθλημα της τότε Β’ Εθνικής (Football League).
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Σε άλλα σημερινά παιχνίδια ο Α.Ο. Τρικάλων υποδέχεται τη φιλόδοξη Αναγέννηση Καρδίτσας σε ένα ακόμα θεσσαλικό ντέρμπι, ενώ η Νίκη Βόλου έχει το προβάδισμα για το «τρίποντο», καθώς αντιμετωπίζει τον ντεφορμέ Θεσπρωτό εντός έδρας. Στην Αριδαία, τέλος, η Καβάλα θα προσπαθήσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον τοπικό Αλμωπό, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής της στην κατηγορία.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
14:45 Απόλλων Λάρισας - ΝΠΣ Βέροια (ΕΡΤ3)
14:45 ΑΕΛ - Απόλλων Πόντου
14:45 Α.Ο. Τρίκαλα - Αναγέννηση Καρδίτσας
14:45 ΠΑΟΚ Β’ - Πιερικός αναβολή
14:45 Νίκη Βόλου - Θεσπρωτός
14:45 Αλμωπός Αριδαίας - Α.Ο. Καβάλα
Ρεπό: Πανσερραϊκός
ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Με γκολ του Βερνάρδου στο 89ο λεπτό της συνάντησης, ο Ολυμπιακός Βόλου λύγισε με 1-0 την αντίσταση της Ξάνθης στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας και πρόσθεσε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια για την παραμονή του.
Οι «ερυθρόλευκοι» της Θεσσαλίας επέστρεψαν στις νίκες μετά την πρόσφατη ήττα (0-1) από την Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ οι Θράκες ενέγραψαν στην πορεία τους ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, που τους άφησε αρκετά πίσω από την πρώτη τριάδα.
Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αντίθετα, Ολυμπιακός Β’ και Ηρακλής έμειναν στο 0-0, χωρίς η «λευκή ισοπαλία» να αντιπροσωπεύει και την ποιότητα της συνάντησης, που ήταν πολύ καλή και με σημαντικές φάσεις.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολυμπιακός Βόλου - Α.Ο. Ξάνθη 1-0
Ολυμπιακός Β’ - ΠΟΤ Ηρακλής 0-0
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Βέροια     21 αγ.    49 β.
2. ΑΕΛ     21     46
3. Αναγ. Καρδίτσας     20     40
4. Α.Ο. Ξάνθη    22    36
5. ΠΟΤ Ηρακλής    23    33
6. Νίκη Βόλου    22    32
7. Αλμωπός Αριδαίας    22     30
8. ΠΑΟΚ Β’    21    29
9. Ολυμπιακός Β’    22    29
10. Θεσπρωτός     21    24
11. Απόλλων Λάρ.     21    22
12. Απόλλων Πόντου     20    20
13. Πανσερραϊκός     22    20
14. Τρίκαλα     21    20
15. Ολυμπιακός Βόλου     20     19
16. Πιερικός     21    19
17. Καβάλα     20    15

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass