MOTOGP

Aleix Espargaro, Marc Marquez και Joan Mir σε νέες προκλήσεις

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2022 12:30

Σε όλο το Σαββατοκύριακο στο Qatar, ο Aleix Espargaro ήταν δυνατός, πήρε την πέμπτη θέση στις κατατακτήριες και ενεπλάκη στη μάχη του βάθρου. Αν και τελικά βρέθηκε μόλις εννέα δέκατα μακριά από το βάθρο παίρνοντας την τέταρτη θέση στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, ο Espargaro πιστεύει ότι θα είναι πλέον σε θέση να αγωνιστεί για τις πρώτες θέσεις το 2022 – αν και παραδέχεται ότι «κάθε Σαββατοκύριακο θα είναι μια εξέταση» για την Aprilia.


"Είναι ευχαρίστηση να μπορείς να μάχεσαι με τους καλύτερους αναβάτες και να έχεις τα όπλα για να πολεμήσεις. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που νιώθω ότι τα είχα, οπότε θα είναι μια καλή σεζόν". Μετά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Qatar, τον οποίο τερμάτισε στην 5η θέση, ο Marc Marquez "όπως είδαμε στο Qatar, η συνέπεια θα είναι πολύ σημαντική", εξήγησε ο αναβάτης της Honda, όπως αναφέρει η Marca. "Tερμάτισα 5ος και πάντα θέλω περισσότερα, μέχρι να κερδίσεις δεν σταματάς". Ο Marc ξεκίνησε με στόχο να ξαναγίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αν τα καταφέρει θα φτάσει τους εννέα Παγκόσμιους τίτλους.
"Δεν αντιμετωπίζω την πρόκληση νομίζοντας ότι θα είναι ο ένατος τίτλος, αλλά αντίθετα ένας νέος τίτλος, τον οποίο θα κέρδιζα ξανά. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει φέτος, αλλά, αν μπορώ, θα ήθελα να κερδίσω αυτήν τη σεζόν. Και επίσης πρέπει να γνωρίσει καλύτερα τη νέα Honda". Αυτήν τη στιγμή είναι όλα καινούργια. Η μοτοσικλέτα έχει δυνατότητες, διαφορετικά δεν θα ξεκινούσαμε από την πρώτη σειρά. Πρέπει να τη φέρω στα μέτρα μου, θα ψάξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε". Σε κάτι που έμοιαζε με επανάληψη πολλών αγώνων MotoGP από το 2021, ο Joan Mir δεν μπόρεσε να παλέψει για τη νίκη παρόλο που ήταν ανάμεσα στα φαβορί πριν από τον αγώνα.
Μετά από ένα λαμπρό ξεκίνημα που είδε τον Mir να κερδίζει τέσσερις θέσεις στον πρώτο γύρο, ο αναβάτης της Suzuki απέτυχε να προχωρήσει περαιτέρω, χάνοντας μάλιστα δύο θέσεις στο τέλος του αγώνα. Μιλώντας μετά τις δοκιμές της Παρασκευής, ο Mir ήταν πεπεισμένος ότι η ομάδα ήταν σε καλύτερη θέση παρά το γεγονός ότι η GSX-RR του 2022 δεν ήταν μια «επανάσταση», αλλά μια «εξέλιξη» του πακέτου της περασμένης σεζόν. Μένει επίσης να φανεί εάν η έλλειψη ρυθμού αγώνα στο τέλος του GP του Qatar, κάτι που ήταν πάντα το πλεονέκτημα του Mir και της Suzuki, ήταν κάτι που απλά συνέβη εκεί ή αν η περισσότερη ισχύς από τον κινητήρα έκανε πιο δύσκολη τη διατήρηση της διάρκεια ζωής του ελαστικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass