Προβάδισμα πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΙΤΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΓΑΝΔΗ 1-0

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2022 20:45

Προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa Conference League πήρε χθες ο ΠΑΟΚ επιβληθείς με 1-0 της βελγικής Γάνδης, προσδοκώντας σε μία σημαντική και ανάλογη συνέχεια στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης στη βελγική πόλη.


Η ελληνική ομάδα κατάφερε με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Σλοβένο Κούρτιτς (58’) να πετύχει ένα γκολ το οποίο ήταν αρκετό για να δώσει αυτό το προβάδισμα απέναντι στη Γάνδη.
Η βελγική ομάδα κατάφερε από το ξεκίνημα του αγώνα να κερδίσει χώρους στο πρώτο τέταρτο του ημιχρόνου, αλλά ο ΠΑΟΚ που ως το 20’ δεν είχε υποψία τελικής πλησίασε στην καλή ευκαιρία στο λεπτό αυτό. Αυτό έγινε όταν ο Μπίσεσβαρ μπήκε στα καρέ των Βέλγων και πάσαρε προς τον Ακπομ, αλλά ο τερματοφύλακας Ρουφ, άλλαξε την πορεία της ελάχιστα, αρκετά όμως για να μην βρει στην πορεία της την μπάλα ο Νιγηριανός φορ του ΠΑΟΚ.
Στο 24’ οι Βέλγοι απάντησαν στις ευκαιρίες με την Ντεπουάτρ να μην προλαβαίνει στην έξοδό του τον Πασχαλάκη που έδωσε λύση έγκαιρα.
Στο 52’ ο ΠΑΟΚ δημιούργησε και έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία με τον Ακπομ, που έστειλε άστοχη κεφαλιά από καλή θέση σε σέντρα του Κούρτιτς.
Στο 53’ η Γάνδη σημείωσε γκολ με τον Κάστρο- Μόντες, που ακυρώθηκε με την υπόδειξη του βοηθού διαιτητή σαν οφ-σάιντ.
Όμως το «άστρο» του Κούρτιτς έλαμψε στην Τούμπα και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 58’. Το φάουλ που εκτέλεσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Σλοβένος χαφ, πέρασε από το «τείχος» των Βέλγων και κατέληξε στα δίχτυα του Ρουφ για να ξεσηκώσει την Τούμπα με το πρώτο γκολ του Δικεφάλου.
Μετά το γκολ αυτό για τους Θεσσαλονικείς, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 69’ πλησίασαν στην ισοφάριση, αλλά ο Λύρατζης έδιωξε σε κόρνερ την τελευταία στιγμή μια επικίνδυνη σέντρα πάνω από το κεφάλι του Κουμς.  Ως το τέλος του παιχνιδιού οι Βέλγοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, επιτέθηκαν με σφοδρότητα αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κενά στην αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ και να πετύχουν τον στόχο τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως δύο από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δέχτηκαν κίτρινη κάρτα, οι Κούρτιτς και Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό αγώνα της Γάνδης αφού συμπλήρωσαν κάρτες και τιμωρούνται.
Διαιτητής: Μπάρτος Φρανκόφσκι (Πολωνός)
Κίτρινες: Αντρ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρινια, Κούρτιτς, Οκούμου, Τορουναρίγκα, Κουμς,
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (71’ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Άκπομ (86’ Τσόλακ).
ΓΑΝΔΗ (Χαν Βανχαζενμπρούκ) Ρουφ, Όλσεν, Νγκαντέ, Οκούμου (46’ Τορουναρίγκα), Σαμουάσε, Ντε Σαρτ, Κουμς, Κάστρο-Μόντες, Xιούλσαγκερ (82’ Τισουνταλί), Οτζίτζα-Οφόε, Ντεπουάτρ.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:
*ΠΑΟΚ-Γάνδη     1-0
(58’ Κούρτιτς)
*Φίτεσε-Ρόμα     0-1
(45’+1’ Σέρχιο Ολιβέιρα)
*Παρτιζάν-Φέγενορντ     2-5
(13’ Νάτχο, 46’ Γιόβιτς - 20’, 77’ Τούρνστρα, 52’ Ντέσερς, 64’ Γκερτρούιντα, 71’ Σινίστερα)
*Σλάβια Πράγας -ΛΑΣΚ Λίντσερ     4-1
(3’, 29’ Σορ, 83’ Ολαγίνκα, 85’ Τραορέ - 67’ Μπάλιτς)
*Μαρσέιγ-Βασιλεία    2-1
(19’ πέν., 68’ Μίλικ - 79’ Εσπόζιτο)
*Λέστερ-Ρεν    2-0
(30’ Ολμπράιτον, 90’+3’ Ιχεανάτσο)
*Αϊντχόφεν-Κοπεγχάγη    4-4
(21’, 70’ Γκακπό, 50’ Ντόαν, 86’ Ζάχαβι - 6’ Γιοχάνεσον, 23’, 78’ Μπίελ, 43’ Λεράγκερ)
*Μπόντο Γκλιμτ-Αλκμααρ    2-1
(39’ Πελεγκρίνο, 90’ πέν. Σολμπάκεν - 73’ Αμπουκάλ)
*Η επόμενη κλήρωση θα γίνει στις 18 Μαρτίου και θα αφορά προημιτελικά και ημιτελικά. **Ο τελικός θα γίνει στις 25 Μαΐου στην «Arena Kombetare» στα Τίρανα. ***Έχει καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass