ΑΕΛ: Ομάδα για άνοδο...

*ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ 1-1, ΕΝΩ ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΜΠΟΕ. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ο ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ (4’). ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΑ (21’) ΠΟΥ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ (59’)

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2022 20:07

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η ΑΕΛ στο ντέρμπι κορυφής στη Βέροια με τη φερώνυμη ομάδα πήρε ισοπαλία με 1-1 (το γκολ ο Γκοτζαμανίδης στο 4’ για τη λαρισινή ομάδα και στο 21’ ο Πασάς για την ομάδα της Ημαθίας) και διατηρήθηκε η μεταξύ τους διαφορά των τριών βαθμών (προηγείται η Βέροια). Η ΑΕΛ μπορούσε να αποδράσει με τη νίκη αν ο Όγκμποε στις καθυστερήσεις δεν έχανε μια μοναδική ευκαιρία να πετύχει τέρμα, κάτι όμως που μπορούσαν να κάνουν και οι γηπεδούχοι δύο φορές σε διαφορετικά χρονικά σημεία της αναμέτρησης αφού είχαν δύο δοκάρια με τον Μούργο (1’) και τον Καπνίδη (87’).
Ήρωας της αναμέτρησης για τους «βυσσινί» ο Κώστας Θεοδωρόπουλος που νίκησε στο 59’ σε εκτέλεση πέναλτι τον Πασά.
Στα έντεκα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος η ΑΕΛ καλείται να καλύψει τη διαφορά των τριών πόντων , αξίζει να ανέβει με την εικόνα της μέχρι τώρα, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα που δημιουργούνται όπως οι χθεσινοί τραυματισμοί των Γκοτζαμανίδη και Θεοδωρόπουλου.
Στα αξιοσημείωτα ότι η ΑΕΛ παραμένει αήττητη επί εποχής Γκουτσίδη, ενώ χθες δέχθηκε το 7ο μόλις τέρμα τη φετινή περίοδο.
Αυτό που χρειάζεται είναι να συνεχίσει να έχει την ίδια αγωνιστική εικόνα και να ξεπερνάει και τα προβλήματα κόπωσης που δημιουργούν τα συνεχή παιχνίδια.
Μέχρι τώρα έχουμε δει μια ΑΕΛ πολύ καλή που παίζει καλό ποδόσφαιρο και πείθει για τη δυναμικότητά της.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με τη γνωστή τακτική του 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Γκοτζαμανίδη Ηλιάδη (σέντερ μπακ), Θαν. Παπαγεωργίου (αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους: Κολομπίνο, Γαρουφαλιά, Γιάκο και στην επίθεση τους: Νικολιά (αριστερά), Όγκμποε, Μαυριά (δεξιά).
Από την άλλη ο τεχνικός της Βέροιας Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Μουχάλη (δεξιά), Σκόνδρα , Μαραγκό (σέντερ μπακ), Πεταυράκη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Oικονόμου, Γαβριηλίδη (αμυντικά χαφ), Μούργο (δεξιά), Φοφανά (αριστερά) και στην επίθεση τους: Πασά, Γιακουμάκη.
Η ΑΕΛ είχε την τύχη με το μέρος της στο ξεκίνημα του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα του παιχνιδιού είχαν δοκάρι σε σουτ του Μούργου και… απόκρουση πάνω στη γραμμή του Γιακουμάκη.
Αλλά η ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη στην πρώτη φάση που δημιούργησε πέτυχε γκολ με τον Γκοτζαμανίδη στο 4’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γιάκου.
Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και μέχρι το 32’ ισοφάρισαν (Πασάς 21’) και έχασαν ευκαιρία για την ανατροπή του αποτελέσματος.
Στο διάστημα 32’-45’ η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, ενώ οι δύο ομάδες τελείωσαν τον αγώνα σχεδόν με ίδια κατοχή μπάλας.
Στο δεύτερο μέρος μέχρι τη φάση που κέρδισε το πέναλτι ο Κουάτενγκ σε μαρκάρισμα του Θανάση Παπαγεωργίου δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο.
Το πέναλτι όμως ο Θεοδωρόπουλος το απέκρουσε, αλλά στάθηκε άτυχος αφού τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Σουλούκος.
Από το 75’ και μετά οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι λίγο έλλειψε να κάνουν το 2-1 με τον Καπνίδη (δοκάρι) στο 87’ και η ΑΕΛ όμως θα μπορούσε να αποδράσει με το «τρίποντο», αλλά ο Όγκμποε στις καθυστερήσεις αστόχησε.
Το τελευταίο σφύριγμα του Κροάτη διαιτητή Ιβάν Μπέμπεκ έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1, ίδια κόρνερ (3-3) και μοιρασμένη κατοχή μπάλας (51%-49%).
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
1’: Ο Πασάς κάνει πάσα από αριστερά μέσα από τη μικρή περιοχή στον Μούργο, σουτάρει λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, η μπάλα βρίσκει στη γραμμή του τέρματος τον Γιακουμάκη και καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στον Φοφανά που σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή άουτ.
4’: Από αριστερά εκτελεί κόρνερ ο Γιάκος και ο Γκοτζαμανίδης μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει με κεφαλιά το 0-1.
12’: Σουτ του Πασά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
17’: Παράλληλη σέντρα από αριστερά του Γιακουμάκη, ο Πασάς δεν πρόλαβε να βρει την μπάλα με προβολή και να την στείλει στα δίχτυα!
21’: Ο Μούργος εκτελεί φάουλ από δεξιά, ο Γαβριηλίδης πιάνει την πρώτη κεφαλιά και μετά από απόκρουση του Ηλιάδη η μπάλα φθάνει στον Πασά που από κοντά κάνει το 1-1.
29’: Σουτ του Μούργου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
32’: Από αριστερά κάνει διείσδυση ο Πασάς αλλά το σουτ από τα πλάγια και μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος , η μπάλα καταλήγει στον Γαβριηλίδη που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά αποκρούει εκ νέου ο Θεοδωρόπουλος.
33’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μαυριά η μπάλα καταλήγει άουτ.
34’: Σουτ του Νικολιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει εντυπωσιακά ο Βελλίδης.
34’: Ο Μαυριάς δίνει στον Όγκμποε που σε καλή θέση απέναντι από τον Βελλίδη δεν προλαβαίνει να σουτάρει και απομακρύνει ο Πεταυράκης.
46’: Μακρινό σουτ του Κολομπίνο, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βελλίδη.
56’: Από αριστερά ο Πασάς μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, κάνει σέντρα και ο Κουάτενγκ πέφτει στο έδαφος από μαρκάρισμα του Θανάση Παπαγεωργίου και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
59’: Το πέναλτι εκτελεί ο Πασάς και αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος εντυπωσιακά.
64’: Σουτ του Γαβριηλίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ.
74’: Δυνατό σουτ του Μούργου από το ύψος της μεγάλης μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Σουλούκος.
87’: Βαθιά μπαλιά του Βελλίδη, ο Καπνίδης σπρώχνει τον Ηλιάδη, παίρνει την μπάλα και από πλάγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
90’+1’: Ο Κ. Παπαγεωργίου μεταβιβάζει στον Όγκμποε που βγαίνει μόνος με τον Βελλίδη αλλά σουτάρει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Κώστας Θεοδωρόπουλος που στην απόκρουση του πέναλτι του Πασά έδειξε ότι είναι υψηλού επιπέδου τερματοφύλακας (ο αντικαταστάτης του Σουλούκος έδειξε αγχωμένος λόγω της κρισιμότητας της αναμέτρησης). Τον ακολούθησαν ο Κολομπίνο με τον Ηλιάδη που έκαναν σπουδαίο παιχνίδι στα αμυντικά τους καθήκοντα στο δεύτερο μέρος. Ο Γκοτζαμανίδης μορφή στο πρώτο μέρος (τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 43) εξελίσσεται σε σπουδαίο σέντερ μπακ. Ο Ουκρανός Μαξιμένκο που τον αντικατέστησε άριστος.
Ο Μπέρτος μαχητικός, ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου έκανε λάθος μόνο στη φάση του πέναλτι. Ο Ομάρ πήγε πολύ καλά όταν μπήκε ξεκούραστος.
Ο Γαρουφαλιάς έδειξε επηρεασμένος από την αγωνιστική του αποχή και ο Κώστας Παπαγεωργίου που μπήκε αλλαγή ήταν σαφώς καλύτερος.
Ο Γιάκος δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ ο Νικολιάς όταν βρήκε χώρο απείλησε την εστία του Βελλίδη. Ο Μαυριάς έδειξε κουρασμένος από τον προηγούμενο αγώνα με τον ΠΟΤ-Ηρακλή που ήταν απολαυστικός, ενώ ο Γλυνός που μπήκε ήταν πιο κινητικός. Ο Όγκμποε έχασε τη σούπερ ευκαιρία στις καθυστερήσεις . Αν έβαζε το γκολ θα ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης.
Από τη Βέροια Σκόνδρας και Οικονόμου οι κορυφαίοι, αλλά τους βοήθησε για να μην εκτεθούν και η αστοχία του Όγκμποε στο τέλος. Ο Βελλίδης πολύ καλός όπως και ο Μούργος. Γενικά η Βέροια έχει καλή ποιότητα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Από τον 45χρονο Κροάτη ρέφερι Ιβάν Μπέμπεκ η ΑΕΛ έχει πολλά παράπονα καθώς σε δύο ανακοινώσεις της κατά τη διάρκεια του αγώνα ανέφερε τα εξής: «1. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Κλάντεμπεργκ όρισε ξένους διαιτητές. Ο μόνιμος κάτοικος Βορείου Ελλάδος διαιτητής από την Κροατία έχει καταργήσει τα φάουλ στον Όγκμποε, κρέμονται δύο και τρεις αντίπαλοι επάνω του, χωρίς να σφυρίζει κανένα φάουλ δίνοντας συνεχώς επιθέσεις στη Βέροια και μόλις πριν από λίγο σφύριξε το 8ο ανύπαρκτο πέναλτι της Βέροιας, αφού προηγουμένως έχει αφήσει ατιμώρητο το φάουλ στην επίθεσή μας που προηγήθηκε. Από ανύπαρκτο φάουλ προήλθε και η ισοφάριση της Βέροιας. Αυτά για την ώρα, περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα γίνει μέχρι το τέλος του αγώνα.
2. Αυτό που βλέπουμε δεν εχει συμβεί ξανά, μπροστά στα μάτια του διαιτητή ο Πενταυράκης δίνει μπουνιά στον Νικολιά και μετά βγάζει έξω τον Νικολιά γιατί έχει ματώσει από την μπουνιά που έκανε πως δεν είδε και παίζουμε 5 λεπτά με 10 παίκτες».
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κολομπίνο, Οικονόμου, Γαρουφαλλιάς, Μπέρτος, Σκόνδρας Παπαγεωργίου Θ. , Νικολιάς.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο Κροάτες βοηθοί Γκόραν Πάτακι, Μαριάν Τόμας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΒΕΡΟΙΑ (Δερμιτζάκης): Βελλίδης, Μούχαλης, Πεταυράκης, Σκόνδρας, Μαραγκός, Οικονόμου (75’ Κάτσε), Μούργος (91’ Ορφανίδης), Γαβριηλίδης, Φοφανά (46’ Κουάτενγκ ), Γιακουμάκης, Πασάς (84’ Καπνίδης).
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (65’ λ.τρ Σουλούκος), Μπέρτος, Θ. Παπαγεωργίου (65’ Ομάρ), Γκοτζαμανίδης (43’ λ.τρΜαξιμένκο), Ηλιάδης, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (65’ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος (81’ Γλυνός), Νικολιάς, Μαυριάς, Όγκμποε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Χάσαμε δύο παίκτες...
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ξέραμε ότι ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για τη νίκη, είχαν ευκαιρίες και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο μπορούσαν να σκοράρουν πάνω από ένα γκολ. Έγινε ένα παιχνίδι με πάθος, με θέληση, από όλα τα παιδιά, δεν μπορώ να πω ότι είχε κάτι έτσι το φανταχτερό, αλλά είχε όμως πάθος και διάθεση από τις δύο ομάδες για τη νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε, είχαμε κάτι προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο αμυντικό μας κομμάτι. Πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε ένα λάθος που οι αντίπαλοι είχαν δοκάρι, δεν κινδυνέψαμε και είχαμε στο τέλος την πρωτοβουλία να κάνουμε κάποια ευκαιρία. Έτσι είναι τα παιχνίδια, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς ειδικά για εμάς και απώλειες όπως ήταν του Γκοτζαμανίδη και του Θεοδωρόπουλου, δύο παίκτες που μέχρι τώρα ήταν βασικοί για εμάς και είναι σ’ ένα χρονικό διάστημα πολύ δύσκολο. Από εκεί και πέρα δεν είχαμε τη δυνατότητα να φρεσκάρουμε και εμείς την ομάδα μας, έτσι όπως θα θέλαμε, αλλά αναγκαστικά κάναμε κάποιες αλλαγές. Αυτά όμως έχει το ποδόσφαιρο, κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα».
Το προβάδισμα παραμένει στη Βέροια;
«Η Βέροια είναι τρεις πόντους μπροστά, αλλά έχει πάρα πολλά παιχνίδια, πιστεύω ότι και άλλες ομάδες θα φθάσουν πιο κοντά. Έχει η Βέροια το πλεονέκτημα, φυσικά οι τρεις πόντοι δεν είναι και λίγοι».

Πήγε να δώσει τέλοςστη ζωή του ο Μπόζοβιτς
Την προσπάθεια να δώσει τέλος στη ζωή του έκανε ο Μαυροβούνιος πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ Μλάντεν Μπόζοβιτς, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές στο στήθος και μία στoν μηρό, αλλά πλέον βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο Μπόζοβιτς είχε αγωνιστεί 32 φορές τη σεζόν 2017-18 με τα βυσσινί και βοήθησε τη λαρισινή ομάδα να φτάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου και αποκλείστηκε από την ΑΕΚ.
H ανακοίνωση της οικογένειας:
«Αγαπητοί φίλοι,
Με πλήρη κατανόηση της ανησυχίας σας για την τρέχουσα κατάσταση του Μλάντεν, σας παρακαλούμε να μας δώσετε ιδιωτικότητα σε αυτές τις, καθόλου εύκολες στιγμές, για να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη και αγχωτική κατάσταση στον οικογενειακό κύκλο.
Ο Μλάντεν βρίσκεται στο KBC του Μαυροβουνίου, όπου θα του παρασχεθεί επαρκής ιατρική περίθαλψη και βρίσκεται εκτός κινδύνου.
Θα σας παρακαλούσαμε να μην δημοσιεύετε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γιατί αυτές οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς και μας δημιουργούν τεράστια πίεση και θλίψη ως οικογένεια.
Ευχαριστoύμε για την κατανόηση!
Η οικογένεια Μπόζοβιτς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass