ΠΕΠΦΑ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Τι θα γίνει με τα σχολικά πρωταθλήματα;

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2022 19:30

Την αγωνία του εκφράζει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΠΕΠΦΑ του νομού Λάρισας σχετικά με τη διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων και ζητάει να πληροφορηθεί αν το Υπουργείο Παιδείας θα κάνει επανεκκίνηση των διοργανώσεων.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΠΕΠΦΑ του νομού Λάρισας σχετικά με τη διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων.
Tην ώρα που στη χώρα όλα έχουν ανοίξει στο πλαίσιο της άρσης των περιορισμών που ήταν σε ισχύ για την αναχαίτιση του κορονοϊού, τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα παραμένουν... μετέωρα, με τους μαθητές να αναρωτιούνται γιατί δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή τους.
Παράλληλα αποτελεί αδικία για τους μαθητές - αθλητές, οι οποίοι μέσω των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων πριμοδοτούνται με μόρια για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Μιλάμε για μια κατάφορη αδικία από τη στιγμή που όχι μόνο διεξάγονται κανονικά οι υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά επιτρέπονται πλέον και οι σχολικές εκδρομές.
Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα πότε σχεδιάζει το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στην προκήρυξη και στη διεξαγωγή των Σχολικών Αγώνων;
Θυμίζουμε ότι την περσινή χρονιά λόγω της πανδημίας είχαν διακοπεί τα σχολικά πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα τελειόφοιτοι μαθητές να χάσουν την ευκαιρία διάκρισης και μοριοδότησής τους για τις πανελλαδικές, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί και φέτος από τη στιγμή που ο αθλητισμός έχει επιστρέψει στην κανονικότητα...
Η μη πραγματοποίηση των σχολικών πρωταθλημάτων αποτελεί πλήγμα στην ήδη υποβαθμισμένη Φυσική Αγωγή και τον σχολικό Αθλητισμό, καθώς μειώνει ακόμα περισσότερο τη φυσική δραστηριότητα των μαθητών.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας καλεί άμεσα το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να γίνει άμεσα η επανέναρξη των σχολικών μαθημάτων και παράλληλα να μεριμνήσει για την έγκαιρη έναρξη τη νέα σχολική χρονιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass