Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2022 17:30

Δικαιώθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα
*ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

Ανατροπή στη Super League με την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ να δικαιώνει τον ΠΑΣ Γιάννινα και να του δίνει πίσω τους πέντε βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί για υπόθεση παλαιότερης μεταβίβασης μετοχών του συλλόγου. Αυτή η εξέλιξη στέλνει την ομάδα της Ηπείρου στα πλέι οφ αντί του ΟΦΗ, καθώς με τα νέα δεδομένα ο ΠΑΣ τερματίζει στην 6η θέση της βαθμολογίας, στο -2 από τον 5ο Παναθηναϊκό, και στο +3 από την ομάδα της Κρήτης.

Έτσι στα πλέι οφ του πρωταθλήματος θα συμμετάσχουν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, Παναθηναϊκός και ΠΑΣ, με τον ΟΦΗ να παίζει πλέον στα πλέι άουτ. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Δέχθηκε την από 27.2.2022 και με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΠΟ 5604/28.2.2022 κρινόμενη έφεση των 1) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 και 2) Γεωργίου Χριστοβασίλη του Ιωάννη και εξαφάνισε την υπ ’αριθμ. 66/25.2.2022 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Οργάνου της SUPER LEAGUE 1 Ελλάδος. Αποφάνθηκε ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ο Γεώργιος Χριστοβασίλης δεν κρίνονται πειθαρχικώς ελεγκτέοι ως υπαίτιοι της παραβάσεως των διατάξεων των άρθρων 69 παρ.1, 12 και 69Α παρ.1 και 2 του ν.2725/1999, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην από 4.2.2022 Έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λόγω παραγραφής».
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Η βαθμολογία μετά την επιστροφή των βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα, διαμορφώθηκε ως εξής:
Ολυμπιακός 65
ΠΑΟΚ 53
ΑΕΚ 46
Άρης 45
Παναθηναϊκός 42
ΠΑΣ Γιάννινα 40
ΟΦΗ 37
Αστέρας Τρίπολης 35
Παναιτωλικός 32
Βόλος 30
Ιωνικός 26
Ατρόμητος 23
Λαμία 18
Απόλλων Σμύρνης 13

PLAYOFFS
Ολυμπιακός 65
ΠΑΟΚ 53
ΑΕΚ 46
Άρης 45
Παναθηναϊκός 42
ΠΑΣ Γιάννινα 40
PLAYOUTS
7. ΟΦΗ 37
8. Αστέρας Τρίπολης 35
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 26
12. Ατρόμητος 23
13. Λαμία 18
14. Απόλλων Σμ. 13

Η ΑΕΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣ
Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επέστρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα τους 5 βαθμούς που είχε αφαιρέσει πρωτοδίκως από τον σύλλογο της Ηπείρου ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκας, για παλαιότερη υπόθεση μεταβίβασης μετοχών.
Πληροφορηθείσα την απόφαση της Επιτροπής, η ΠΑΕ ΑΕΛ, που είχε προβεί στην καταγγελία εναντίον της ομάδας από την Ήπειρο, υπογραμμίζει ότι η εμφάνιση νέου συμβολαίου συνιστά νέα παράβαση που δεν έχει παραγραφεί και πως αν δεν γίνει αυτεπάγγελτη παρέμβαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα κάνει νέα καταγγελία.

 

Οικονομική στήριξη σωματείων της ΕΠΣΛ

ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΙΣ Β’ ΚΑΙ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ *Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Η Διοίκηση της ΕΠΣΝ Λάρισας πιστή στις προτεραιότητές της για την – με κάθε τρόπο – στήριξη των σωματείων της και αφουγκραζόμενη τις δυσκολίες που βιώνουν οι ομάδες αποφάσισε να επιδοτήσει οικονομικά τον “αγώνα” που δίνουν οι παράγοντες των απομακρυσμένων περιοχών να κρατήσουν ζωντανά τα σωματεία τους.
Σε συνέχεια πληθώρας παροχών που προσφέρει το Δ.Σ. της ΕΠΣΝΛ αποφάσισε επιπρόσθετα για 3η συνεχόμενη χρονιά να εξισορροπήσει τα εξοδολόγια της διαιτησίας, καλύπτοντας όλο το ποσό των οδοιπορικών της Διαιτησίας για τις ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας. Πλέον με την απόφαση αυτή και η πιο απομακρυσμένη ομάδα από το κέντρο της Λάρισας θα πληρώνει για τη διαιτησία των εντός έδρας αγώνων της το ίδιο ποσό με αυτό των ομάδων του κεντρικού ιστού της Λάρισας.
Καλούνται τα σωματεία των δύο παραπάνω κατηγοριών να προσέλθουν στη γραμματεία της Ένωσης να παραλάβουν το ποσό των οδοιπορικών για τους εντός έδρας αγώνες του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, προσκομίζοντας μία αίτηση με τη σφραγίδα του σωματείου.

 

Εδρα το Πανθεσσαλικό για την Εθνική
*ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ NATIONS LEAGUE

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα χρησιμοποιήσει, κατά πάσα πιθανότητα, ως έδρα η Εθνική Ανδρών για τους δύο πρώτους αγώνες της στο Nations League.
Η ελληνική ομάδα μετέχει στον 2ο όμιλο της C League και θα αντιμετωπίσει την Κύπρο ή την Εσθονία στις 9 Ιουνίου και το Κόσοβο στις 12 Ιουνίου 2022.
Η δεύτερη λύση ήταν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας, αλλά επιλέχθηκε η πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Το μόνο που απομένει είναι να υπογραφούν τα απαραίτητα μνημόνια συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου.
Απομένουν κάποιες εργασίες ούτως ώστε να πληροί το Πανθεσσαλικό Στάδιο τα κριτήρια της UEFA, για τις οποίες έχει εγγυηθεί ο Αχιλλέας Μπέος, ως πρώτος πολίτης (δήμαρχος) του Βόλου.

 

Ο Ερυθρός Αστέρας υποχρέωσε τη Ρεάλ στην 4η σερί ήττα της

Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έκανε... εκπτώσεις στο Βελιγράδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 20ή αγωνιστική της Euroleague και με άμυνα που τσάκιζε... κόκαλα, επικράτησε με 65-62, βελτίωσε το ρεκόρ του σε 11-15 και υποχρέωσε τη «βασίλισσα» στην 4η σερί ήττα της (20-7 στο σύνολο).
Οι δύο ομάδες βάδιζαν... πόντο-πόντο στην πρώτη περίοδο, με τον Νταβιντόβατς να οδηγεί επιθετικά τους Σέρβους και τους Ταβάρες-Γιαμπουσέλε να κρατούν τη Ρεάλ «μέσα» στο παιχνίδι. Στη δεύτερη περίοδο ένα μικρό «ξέσπασμα» του Ερυθρού Αστέρα, του έδωσε σταθερό προβάδισμα 6-7 πόντων και την ευκαιρία να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 35-28.
Στην τρίτη περίοδο, η Ρεάλ «έσφιξε» την άμυνά της (δέχθηκε μόλις 8 πόντους) και παρά την «αναιμική» παρουσία της στην επίθεση, όπου τα περίμενε όλα από τον Γιουλ, μείωσε στον πόντο (43-42), μετατρέποντας σε απόλυτο ντέρμπι το τελευταίο δεκάλεπτο.
Στο τελευταίο τρίλεπτο, οι 6 σερί πόντοι του Νταβιντόβατς έδωσαν «αέρα» 5 πόντων στους Σέρβους, όμως ο Γιούλ με δύο «μεγάλα» τρίποντα, έφερε ξανά τη διαφορά στον πόντο στα 15’’ πριν το φινάλε. Ο Ιβάνοβιτς δεν αστόχησε στις βολές που κέρδισε αμέσως μετά, ο Γιούλ δεν βρήκε στόχο στο τρίποντο που επιχείρησε στα 3’’ πριν την κόρνα κι ο Ερυθρός Αστέρας πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη.
Οι Νταβιντόβατς (13 π.), Ιβάνοβιτς (13 π.) και Βόλτερς (12 π., 2 τρίπ.) έκαναν τη διαφορά για τους Σέρβους. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούσε να νικήσει... μόνος του τον Ερυθρό Αστέρα ο Γιουλ, που σταμάτησε στους 20 πόντους, με 5/10 τρίποντα.
Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-28, 43-42, 65-62
Διαιτητές: Ντιφαλά, Κορομηλάς, Σούκις.
*Εξάλλου σε άλλο εξ αναβολής παιχνίδι, η Μπασκόνια κέρδισε την Αναντολού Εφές 87-74.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass