Νίκησε και ελπίζει σε άνοδο...

*Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Β’ ΜΕ 2-1 ΧΑΡΗ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΡΑΜΙΡΕΣ (19’), ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (55’)

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2022 20:02

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας


Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Η ΑΕΛ ξεπέρασε χθες και το εμπόδιο του Ολυμπιακού Β’ στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League 2 κερδίζοντας με 2-1 χάρη σε τέρματα των Ραμίρες (19’) και Θανάση Παπαγεωργίου (55’), ενώ για τους φιλοξενούμενους μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Βοΐλης (79’). Με τη νίκη αυτή συνεχίζει να ελπίζει σε άνοδο στο πρωτάθλημα της Super League 2, παραμένοντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Το παιχνίδι ήταν απόλαυση ποιοτικού ποδοσφαίρου χωρίς σκοπιμότητες, κάτι που άρεσε στον κόσμο που το παρακολούθησε, αλλά πιο πολύ άρεσε η νίκη της ΑΕΛ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Λαρισαίους φιλάθλους, καθώς στο τέλος ο Ολυμπιακός Β’ μπήκε ξανά στο παιχνίδι από τη στιγμή που μείωσε σε 2-1.
Στα αξιοσημείωτα ότι ήταν το πρώτο ουσιαστικά παιχνίδι που δεν αγωνίστηκε ο Ματίας Ακούνια, που αποτελεί παρελθόν από τη λαρισινή ομάδα μετά τη λύση της συνεργασίας, ενώ υπήρξαν δύο ακόμα απώλειες. Ο Ηλιάδης λόγω προβλήματος στο πόδι και ο Γλυνός λόγω ίωσης.
Ο Ολυμπιακός Β’ έδειξε ότι διαθέτει αρκετό έμψυχο δυναμικό, αφού σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τα Τρίκαλα είχε μόνο τρεις ίδιους παίκτες (Ξενιτίδη, Μπαγκαλιάνη και Αποστολόπουλο), ενώ σημαντική απουσία ήταν ο προπονητής. Ο Ιμπαγάσα προσβλήθηκε από ίωση και στη θέση του ανέλαβε τεχνικός ηγέτης ο Καβαλιέρης (γνωστός από το πέρασμά του ως παίκτης στον Λεβαδειακό).
Η ΑΕΛ συνεχίζει ένα πολύ καλό σερί (τέταρτη συνεχόμενη νίκη), το μόνο άσχημο είναι ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δέχτηκε τέρμα, ενώ ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης δείχνει να εμπιστεύεται τα νέα παιδιά, αφού χθες εκτός του Τσουμάνη χρησιμοποιήθηκε και ο Μιλτιάδης. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός είχε νέα παιδιά και ήταν μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουν τα λαρισινά ταλέντα τις δυνάμεις τους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-1-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τούς: Μπέρτο (δεξιά), Θεολόγου, Γκοτζαμανίδη, Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Κολομπίνο, Θ. Παπαγεωργίου, Νικολιά (δεξιά), Μαυριά (αριστερά), πιο μπροστά τον Ραμίρες πίσω από τον Όγκμποε.
Το παιχνίδι από την αρχή ήταν ανοιχτό και η ΑΕΛ κατάφερε στο 19’ με τον Ραμίρες και αφού η μπάλα βρήκε και το πόδι του Μπαγκαλιάνη να κάνει το 1-0.
Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας και ευνοϊκή διαιτησία, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία την είχε η ΑΕΛ, το σουτ του Ραμίρες όμως απέκρουσε ο Νίκας.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης μετατρέπει το σύστημα σε 4-3-3 έχοντας μόνο αμυντικό χαφ τον Θ. Παπαγεωργίου και πιο μπροστά τους Ραμίρες, Κολομπίνο και στο 55’ κάνει το 2-0 από μια φάση που ξεκίνησε από το πρώτο κόρνερ που κέρδισε η λαρισινή ομάδα. Το γκολ πέτυχε ο Θανάσης Παπαγεωργίου.
Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει περισσότερο, αλλά η ΑΕΛ είχε για μία ακόμα φορά «φύλακα-άγγελο» τον Κώστα Θεοδωρόπουλο.
Ωστόσο, τελικά με πέναλτι έγινε το 2-1 από τον Βοΐλη. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Κλίτσα από τον Μπέρτο.
Μέχρι το 84’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με ισοφάριση, αλλά από κει και πέρα η ΑΕΛ έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, όμως αστόχησαν ο Τσουμάνης με τον Γιάκο σε δύο καλές ευκαιρίες.
Το 2-1 κρίνεται δίκαιο, αφού η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
9’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βοΐλη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
14’: Ο Μαυριάς σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Νίκας αποκρούει εντυπωσιακά.
19’: Από αριστερά ο Ομάρ κάνει σέντρα, ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά πάσα στον Ραμίρες που με σουτ -η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Μπαγκαλιάνη- μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
30’: Σουτ του Λιάτσου έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
32’: Σουτ του Ντόι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
40’: Ο Ραμίρες σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά αποκρούει ο Νίκας.
49’: Σουτ του Λιάτσου αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος.
55’: Από δεξιά ο Κολομπίνο εκτελεί κόρνερ, ο Θεολόγου πιάνει κεφαλιά, αποκρούει ο Νίκας και στη συνέχεια η μπάλα φτάνει στον Θανάση Παπαγεωργίου που με νέα κεφαλιά κάνει το 2-1.
67’: Σουτ του Μαρίνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει όμως ο Θεοδωρόπουλος.
73’: Ο Μαυριάς σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει εντυπωσιακά ο Νίκας.
76: Ο Μαρίνος κάνει σέντρα από δεξιά και ο Λιάτσος από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
78’: Ο Κλίτσα ανατρέπεται από τον Μπέρτο και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
79’: Ο Βοΐλης εκτελεί το πέναλτι και μειώνει σε 2-1.
84’: Σουτ του Μαρίνου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
85’: Σέντρα του Μιλτιάδη από δεξιά, ο Τσουμάνης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
90’+2’: Σουτ του Πινακά από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
90’+3’: Ο Μαυριάς σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Β’.
90’+4’: Ο Γιάκος σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά αποκρούει ο Νίκας σε κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος για μία ακόμα φορά ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Αλάνθαστος, είχε να δεχθεί τέρμα από 23 Ιανουαρίου (Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ 1-2), αλλά χθες νικήθηκε από το σημείο του πέναλτι.
Ο Ομάρ έκανε εκπληκτικό πρώτο μέρος και παρότι είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο μέρος άντεξε στην πίεση του Ολυμπιακού από την πλευρά του. Ευχάριστη έκπληξη ο Θεολόγου, ενώ ο νεαρός Γκοτζαμανίδης ήταν αγχωμένος παίζοντας κόντρα στην πρώτη του ομάδα και είχε έναν επιπλέον λόγο να θέλει να κερδίσει η ΑΕΛ.
Ο Μπέρτος μαχητικός όπως πάντα, ο Κολομπίνο έδειξε κουρασμένος (γι’ αυτό έγινε αλλαγή), ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου προσαρμόστηκε σαν αμυντικό χαφ και πετυχαίνει και γκολ. Ο Ραμίρες στάθηκε τυχερός στο γκολ που πέτυχε και θα μπορούσε να βάλει και άλλο.
Ο Μαυριάς γίνεται αντι-Ακούνια, ενώ ο Νικολιάς έχει κέφια για θέαμα, αλλά δεν έβαλε ακόμη γκολ.
Ο Κώστας Παπαγεωργίου πάλεψε, αλλά χωρίς να φανεί ιδιαίτερα, ενώ οι αλλαγές Μιλτιάδης, Γιάκος, Τσουμάνης βοήθησαν σημαντικά. Και μάλλον ο Μιλτιάδης θα πάρει και άλλες ευκαιρίες ως νεαρός.
Από τον Ολυμπιακό καλύτερος ο Νίκας και ακολούθησαν ο Λιάτσος με τον Μαρίνο, που όταν μπήκε ως αλλαγή άλλαξε τα δεδομένα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Κωνσταντίνος Τσέτσιλας, από τον Σύνδεσμο Γρεβενών, σωστά σφύριξε πέναλτι, αλλά απέτυχε σε όλα τ’ άλλα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής: «Σήμερα έβαλαν και έναν διαιτητή από τα Γρεβενά, τον Τσέτσιλα, που πίνει όλη την ημέρα καφέ στη Βέροια και έναν βοηθό τον Καλαμπόκη, που από την αρχή έως το τέλος του αγώνα έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό και τον έντιμο Ανατολάκη, που ούρλιαζε σε όλο τον αγώνα, θύμισε τον Γκαρσία και τον Σνάουτσερ του ΠΑΟΚ Β’, για να μας κόψουν βαθμούς και να βοηθήσουν τους αντιπάλους μας. Καμία κάρτα για το βρώμικο παιχνίδι των αντιπάλων και σημαδεμένες κάρτες σε εμάς, όπως κάθε Κυριακή, σε παίκτες μας «κλειδιά», όπως ο Νικολιάς, ο Abud Omar και ο Θεοδωρόπουλος».
Για τον Ομάρ η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει απόλυτο δίκιο, καθώς έπρεπε να δούνε κίτρινη κάρτα αυτοί που τον μάρκαραν, όπως και άλλοι σε κάποια μαρκαρίσματα που δέχθηκε ο Νικολιάς.
Λάθη έκανε και ο βοηθός Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας), αντίθετα ο Δημήτριος-Παναγιώτης Σάκκας (Θεσσαλίας) ήταν άριστος.
Κίτρινες κάρτες από την ΑΕΛ είδαν οι: Ομάρ, Θεολόγου, Νικολιάς και Θεοδωρόπουλος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος, Θεολόγου, Κοτζαμανίδης, Κολομπίνο (59’ Κ. Παπαγεωργίου), Όγκμποε (71’ Τσουμάνης), Ραμίρες (80’ Μιλτιάδης), Θ. Παπαγεωργίου, Μπέρτος, Μαυριάς, Αμπούντ Ομάρ, Νικολιάς (80’ Γιάκος).
Ολυμπιακός Β’: Νίκας, Αποστολόπουλος, Μπαγκαλιάνης, Κινκουέ, Νίκολιτς (59’ Κλίτσα), Ντόι (46’ Αλμασάρι), Ξενιτίδης (76’ Πινακάς), Ντάμπο, Αλκαχτάνι (59’ Μαρίνος), Λιάτσος (76’ Τσέλιος), Βοΐλης.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ...
Ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Ματίας Ακούνια σήμερα θα αποχαιρετήσει τους φίλους του στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» στις 17.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass