ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ «Ε»

Ακούνια: Γιατί φεύγω...

*ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 21:00

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες ξαφνικά και μετά τη νίκη εκτός έδρας επί του Απόλλωνα Λάρισας με 2-0 στο λαρισινό ντέρμπι τη λύση της συνεργασίας με τον Ουρουγουανό Ματίας Ακούνια, βγάζοντας την παρακάτω ανακοίνωση: «Λόγω σειράς σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων και εντελώς αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς απέναντι σε προπονητές (Φραντζέσκο – Φυντάνη - Γκουτσίδη) και τους συνεργάτες τους, σε ποδοσφαιριστές και σε διοικητικό προσωπικό, λύθηκε σήμερα το συμβόλαιο συνεργασίας της ομάδας μας με τον Mathias Acuna.


Ο πρώην ποδοσφαιριστής ο οποίος είχε προεισπράξει από τον Δεκέμβριο ακόμη και τον μισθό και τη δόση του Φεβρουαρίου 2022, για λόγους οικογενειακούς όπως ισχυριζόταν, έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ και αφού έλαβε και πέρα του μισθού και της δόσης του Φεβρουαρίου και το ποσό των 1000€ για προσωπικές του ανάγκες, παρέδωσε τα αντικείμενα της ομάδας στον φροντιστή μας και αποχώρησε οριστικά από το περιβάλλον της ΑΕΛ.
Η ΑΕΛ για να δεχθεί να φύγει πλήρωσε ακόμη και τα εισιτήρια της φυγής του.
Για άλλη μια φορά θέλω να δηλώσουμε ότι στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν αλλάξει όλα με την έλευση των Γκουτσίδη, Σπυρόπουλου και Νάση και η ιδιοκτησία και διοίκηση έχουν προσαρμοστεί στα θέλω τους και στη φιλοσοφία τους, έχοντας σαν μοναδικό στόχο τη δημιουργία μιας ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, με βάση Λαρισαίους και Έλληνες ποδοσφαιριστές και μόνο λίγους και αξιόλογους σε όλους τους τομείς ξένους».
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΚΟΥΝΙΑ
Χθες το βράδυ ο Ματίας Ακούνια είπε στην «Ε»: «Φεύγω για διαφορετικούς λόγους. Όχι όμως για σοβαρή έλλειψη πειθαρχίας όπως κάποιοι λένε. Υπερασπίζομαι μόνο τα δικαιώματά μου και των συναδέλφων μου, καθώς και τους οπαδούς της ΑΕΛ. Επειδή δε μιλάω ελληνικά δεν μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι όταν δε σε χρειάζονται πια θα μιλήσουν άσχημα για σένα. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ και αν έπρεπε να τους υπερασπιστώ ξανά, θα το έκανα ξανά γιατί τους αγαπώ».
Ο Ακούνια πριν τη χθεσινή προπόνηση αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του, ενώ μιλώντας από την προηγούμενη μέρα με τον τεχνικό Παναγιώτη Γκουτσίδη είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει...
«ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ»
Ο Ματίας Ακούνια μετά τη λύση του συμβολαίου του σε σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί ανέφερε: «Ήρθε η σειρά μου να αποχαιρετήσω, αλλά πρώτα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την καλή αντιμετώπιση, τους συμπαίκτες μου, τους υπεύθυνους, το ιατρικό επιτελείο και τους προπονητές μου! Και στον φίλαθλο της ΑΕΛ, ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη πάντα, θα μου λείψει. Ας ελπίσουμε ότι ο στόχος της επιστροφής στη Super League, μία θέση που η ΑΕΛ δεν έπρεπε ποτέ να φύγει, να επιτευχθεί!
Ευχαριστώ πέρασα υπέροχες στιγμές».
Στο μεταξύ ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας σε προσωπική του δήλωση μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Ακούνια, ούτε ο αξιολογότερος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ήταν και ειδικά φέτος ήταν ανύπαρκτος, ούτε ο πιο ακριβοπληρωμένος. Στην ΑΕΛ υπάρχουν πολλοί πιο αξιόλογοι ποδοσφαιριστές από αυτόν και πολλοί πιο ακριβοπληρωμένοι.
Για να τελειώσω το θέμα για αυτόν θα δηλώσω, ότι εάν δεν ήταν από την Ουρουγουάη, αλλά ήταν Έλληνας για αυτά που έκανε τις 2 τελευταίες ημέρες εάν δεν ήμουν ο Αλέξης Κούγιας θα ήταν τώρα φυλακή.
Αυτά και αν προκληθώ θα δημοσιοποιήσω πράγματα που θα κάνουν ακόμη και τους προστάτες του Acuna να εξαφανιστούν.
Αυτά που έκανε ο Acuna από το καλοκαίρι μέχρι τώρα σε οποιονδήποτε ήρθε σε επαφή μαζί του, δεν τα έχει ξανακάνει ποδοσφαιριστής και απλώς κάναμε όλοι υπομονή μήπως και συνέλθει».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass