Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2022 20:00

Δύο αγώνες για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ

ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 15:00

Δύο αγώνες διεξάγονται σήμερα στις 15:00, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ.


Συγκεκριμένα, στη Φαλάνη θα γίνει ο αγώνας Φαλανιακός-Οικονόμος Τσαριτσάνης, ενώ στη Χάλκη η αναμέτρηση Ηρακλής-Δωτιέας Αγιάς.
Η πρώτη αναμέτρηση παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α΄DETOX κατηγορία, ενώ στο δεύτερο ματς φαβορί είναι οι φιλοξενούμενοι.
Αύριο θα διεξαχθεί ο αγώνας Όλυμπος Γόννων-Π.Ο.Ελασσόνας.
*Από την Επιτροπή Παρατηρητών ανακοινώνεται ότι σήμερα Τρίτη και ώρα 20.00 στα γραφεία της ΕΠΣΝΛ θα γίνει η καθιερωμένη κοπή πίτας των Παρατηρητών Αγώνων.

 

Οι διαιτητές παίρνουν αμοιβή και όχι αποζημίωση…

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΦΗ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ 50.000 ΕΥΡΩ

Πανηγυρική δικαίωση των διαιτητών μπάσκετ Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη στην αγωγή που είχαν καταθέσει το 2019 για τον τότε διετή αποκλεισμό τους από τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ.
Οι δύο διεθνείς ρέφερι, έχοντας δικαιωθεί από το ΑΣΕΑΔ, προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές κατά της ΕΟΚ, της ΚΕΔ και προσωπικά κατά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ταβουλαρέας, Παπαδόπουλος) και του πρώην πλέον προέδρου της Ομοσπονδίας Γ. Βασιλακόπουλου.
Ο αποκλεισμός τους από τους πίνακες των διαιτητών θεωρήθηκε παράνομος και καταχρηστικός, χωρίς αιτιολογία.
Ο Δικαστής μάλιστα αποδέχθηκε ότι το κατ’ αποκοπή ποσό που έχει συμφωνηθεί να παίρνουν οι διαιτητές αποτελεί αμοιβή για παρεχόμενη υπηρεσία, καθώς κόβεται απόδειξη ΦΠΑ ύψους 13% (οι εναγόμενοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για αποζημίωση).
Επίσης στην απόφαση επισημαίνεται ότι “με την προαναφερθείσα παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά τους οι εναγόμενοι, προσέβαλαν την προσωπικότητα του ενάγοντος και προκάλεσαν σε αυτόν ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας πρέπει να του επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση”.
Θυμίζουμε ότι παρά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ υπέρ των διαιτητών η ΚΕΔ επέμεινε να μην τους εντάσσει στους πίνακες, θεωρώντας αβάσιμα τα επιχειρήματά τους και υποστηρίζοντας ότι το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο δεν είναι... παρά μια επιτροπή.
Γκόντας και Φούφης προχώρησαν σε αγωγές τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Έχουν ακολουθήσει νέες αγωγές και μηνύσεις, καθώς ο αποκλεισμός συνεχίστηκε και για τα επόμενα τρία χρόνια, η εκδίκαση των οποίων δεν έχει ακόμη γίνει.
Αμφότεροι οι διαιτητές έχουν λαμβάνειν ένα σημαντικό ποσό (δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές νούμερο, αλλά ένας πρόχειρος υπολογισμός μιλάει για 50.000 ευρώ στον καθένα) το οποίο αν δεν το πάρουν από τους λογαριασμούς των εναγομένων, θα το απαιτήσουν από την ΕΟΚ. Κι ας άλλαξε η διοίκηση.
Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν δικαίωση για τους Σπυρίδωνα Γκόντα και Ιωάννη Φούφη που με τον πολύχρονο αγώνα τους προσπάθησαν για την εδραίωση των αρχών του δικαίου της ισονομίας και της αξιοκρατίας στον χώρο της διαιτησίας της καλαθοσφαίρισης».

 

Γενική Συνέλευση των διαιτητών μπάσκετ

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κ.Δ. Θεσσαλίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κεντροδυτικής Θεσσαλίας στη συνεδρίασή του στις 8/2/2022 αποφάσισε την πραγματοποίηση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του, την Παρασκευή 18/2/2022 και ώρα 20.00 στις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεάπολης στη Λάρισα με θέματα:
α) Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης (Πρόεδρος και Γραμματέας)
β) Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ., Σ.Δ.Κ.ΚΔ Θεσσαλίας
γ) Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ., Σ.Δ.Κ.ΚΔ.Θ., Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ.ΚΔ.Θ.
δ) Εκλογή Αντιπροσώπων για Γενική Συνέλευση Ο.Δ.Κ.Ε. στις 19-20 / 03/2022
ε) Διάφορα θέματα
Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα, στον ίδιο χώρο και ώρα 20.30».

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass