MotoGP Mandalika Test

ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΠΙΣΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2022 17:20

Ήταν ένα λαμπερό παράδειγμα αναβατών των MotoGP που εργάζονταν μαζί για να σώσουν την πίστα των δοκιμών Mandalika ή μια άδικη -και δυνητικά επικίνδυνη- απόφαση για να καλυφθεί η κακή προετοιμασία της πίστας;


Η βροχή το πρωί της Παρασκευής είχε συνδυαστεί με έντονη σκόνη για να δημιουργήσει συνθήκες λάσπης για την έναρξη της πρώτης μέρας δράσης των MotoGP στην Ινδονησία μετά τη Sentul το 1997. Η κατάσταση της πίστας σύντομα έφερε τη διακοπή ως αποτέλεσμα. Όμως, καθώς οι προηγούμενες απόπειρες καθαρισμού της επιφάνειας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση και τελικά οι αναβάτες είπαν να ολοκληρώσουν περίπου 20 γύρους στη βρώμικη πίστα μέχρι τις 3 μ.μ. για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την κατάσταση. “Είχαμε μια συνάντηση για να αποφασίσουμε είτε να προσπαθήσουμε να καθαρίσουμε την πίστα με ένα μηχάνημα ή να οδηγήσουμε τις μοτοσικλέτες”, επιβεβαίωσε ο Andrea Dovizioso, ο οποίος ήταν μεταξύ εκείνων που γνώρισαν την πίστα στις πρώτες δύσκολες συνθήκες. “Λοιπόν, η ερώτησή μου ήταν, εάν μπορείτε να καθαρίσετε με καλύτερο τρόπο (με μηχάνημα), τότε είναι καλύτερα να μην οδηγήσουμε (σήμερα) και να περιμένουμε μέχρι αύριο. Αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε η ευκαιρία να καθαριστεί με τον σωστό τρόπο… Δεν είχαμε άλλη ευκαιρία να οδηγήσουμε και έτσι καθαρίσαμε την πίστα”.
Ως εκ τούτου, 24 αναβάτες MotoGP και οι μοτοσικλέτες τους έγιναν οι πιο ακριβοί καθαριστές πίστας στον κόσμο. “Όλοι φοβήθηκαν, αλλά στο τέλος ήταν η σωστή απόφαση”, είπε ο Dovizioso. “Επειδή η πίστα έγινε αποδεκτή στην κανονική (αγωνιστική) γραμμή. Μπορέσαμε να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε την πίστα, οι γραμμές και ο χρόνος του γύρου ήρθαν πιο φυσιολογικά”. “Λοιπόν, ήταν η σωστή απόφαση, αλλά νομίζω ότι αυτά τα πράγματα δεν έπρεπε να συμβούν. Εννοώ ότι ήταν ξεκάθαρο πόσο βρώμικη ήταν η πίστα. Οι συνθήκες ήταν αξεπέραστες στην αρχή. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε αυτήν την κατάσταση. Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση από ό,τι αν συγκρίνουμε με την Αργεντινή. Υπήρχε σκόνη παντού. Ήταν απίστευτο”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass