Συμμετοχή και του Δήμου Κιλελέρ στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο

*ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΟΛΩΝ *ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2022 21:00
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προχθεσινή σύσκεψη που έγινε σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, μέλη της Oργανωτικής Eπιτροπής και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προχθεσινή σύσκεψη που έγινε σε αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, μέλη της Oργανωτικής Eπιτροπής και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων.

Ένας ακόμα Δήμος του νομού Λάρισας την τελευταία στιγμή διεκδίκησε και πέτυχε, έστω και για λίγα χιλιόμετρα, τη συμμετοχή του στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας που αναβιώνει φέτος μετά από δέκα χρόνια.


Και αυτός είναι ο Δήμος Κιλελέρ που βλέποντας ήδη τα κέρδη που αρχίζουν να έχουν ο Δήμος Λαρισαίων (ετοιμάζει μια σειρά από παράλληλες δράσεις) και ο Δήμος Τυρνάβου, ήδη πήρε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης (Downhill) Ορεινής Ποδηλασίας, αποφάσισε να συμμετέχει και αυτός, με απώτερο σκοπό μέσα από παράλληλη ποδηλατική δράση να αναδείξει τα αρχαία της περιοχής του Κραννώνος, σημαντικότατης πόλης της Πελασγιώτιδας, που άκμασε κυρίως κατά τους αρχαϊκούς και κλασικούς χρόνους (6ος - 4ος αι. π.Χ.).
Με συνεργασία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του προέδρου της Oργανωτικής Eπιτροπής κ. Γιώργου Λεβεντάκη και των Λαρισαίων μελών κ.κ. Κουρδή, Τσοπούρογλου, βρέθηκε η «χρυσή τομή» ώστε να υπάρχει πέρασμα από τον συγκεκριμένο Δήμο.
Ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός και τόνισε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε η περιοχή να προβληθεί.
«Αυτού του επιπέδου οι διοργανώσεις και ειδικότερα της ποδηλασίας, πέραν του αγωνιστικού χαρακτήρα, εμπεριέχουν πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Θυμίζω ότι οι αγώνες διατρέχουν πόλεις και χωριά της πατρίδας μας, αναδεικνύοντας τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τα μνημεία μας. Κανένα άλλο άθλημα δεν παρέχει αυτήν τη δυνατότητα μέσα σε πέντε αγωνιστικές ημέρες να περιηγηθεί στη μισή Ελλάδα. Τα οφέλη, λοιπόν, είναι πολλαπλά, αφού η τηλεοπτική κάλυψη για περίπου δύο ώρες καθημερινά, θα μεταδίδεται σε εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο», τα λόγια του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλη Διαμαντόπουλου που ήταν τις τελευταίες μέρες στη Λάρισα με αφορμή τη διοργάνωση δείχνουν και τον στόχο που υπάρχει στη συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Περιφερειών, των Δήμων και της Ομοσπονδίας Ποδηλάτου.
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ...
Στον αγώνα αυτόν θα συμμετέχουν 140 επαγγελματίες αθλητές, αλλά και οι Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χρωματιστές φανέλες των πρωτοπόρων που θα δίνουν και ιδιαίτερο... χρώμα στον αγώνα.
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΓΑΛΑΖΙΑ ΦΑΝΕΛΑ
Πρόκειται για τη σημαντικότερη κατάταξη στον αγώνα. Στο τέλος του πρώτου ετάπ βγαίνει η πρώτη γενική κατάταξη. Από κει και μετά προστίθεται σε κάθε αθλητή ο χρόνος του ετάπ κάθε ημέρας και βγαίνει η ανάλογη προσωρινή γενική κατάταξη. Ο αθλητής που βρίσκεται στην πρώτη θέση, φοράει στη διάρκεια του αγώνα την κυανή φανέλα για να μπορούν να τον ξεχωρίζουν οι υπόλοιποι, αλλά και οι θεατές. Την τελευταία μέρα του γύρου, ο ποδηλάτης που θα έχει τον μικρότερο συνολικό χρόνο στα 5 ετάπ είναι και ο μεγάλος νικητής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΥΝΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ
Για να αναδειχθεί ο «βασιλιάς των βουνών» υπολογίζονται οι πόντοι που δίνονται στους ποδηλάτες μόλις περάσουν την κορυφή ενός βουνού, το λεγόμενο σπριντ ανάβασης. Οι πόντοι ποικίλλουν ανάλογα με τη δυσκολία της ανηφόρας. Έτσι τα βουνά χωρίζονται σε κατηγορίες, με τα πιο δύσκολα να δίνουν περισσότερους πόντους και τα πιο εύκολα λιγότερους αντίστοιχα. Όποιος αθλητής έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στο τέλος του γύρου, κερδίζει την πρωτιά στη συγκεκριμένη βαθμολογία.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΝΤΩΝ – ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ
Αυτή η βαθμολογία έχει να κάνει με τους πόντους που κερδίζουν οι αθλητές στο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας και στον τερματισμό. Ανάλογα με τη δυσκολία του ετάπ, τα ενδιάμεσα σπριντ είναι τοποθετημένα σε διαφορετικά σημεία. Όποιος αθλητής έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους στο τέλος του γύρου, κερδίζει την πρωτιά στη συγκεκριμένη βαθμολογία.
ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΕΟΥ ΑΘΛΗΤΗ – ΛΕΥΚΗ ΦΑΝΕΛΑ
Πρόκειται για τη γενική κατάταξη που λαμβάνει υπόψη της μόνο τους χρόνους από όσους ποδηλάτες είναι κάτω των 25 ετών την 1η Ιανουαρίου της χρονιάς που διεξάγεται ο γύρος. Όπως και στην κατάταξη της κυανής φανέλας, έτσι και εδώ, στο τέλος του πρώτου ετάπ βγαίνει η πρώτη κατάταξη, με τον καλύτερο νέο αθλητή, αυτόν δηλαδή που έχει τον μικρότερο χρόνο, να φοράει τη λευκή φανέλα. Την τελευταία μέρα του γύρου, ο ποδηλάτης που θα έχει τον μικρότερο συνολικό χρόνο στα 5 ετάπ είναι και ο νικητής στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass