Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με τους προέδρους των Λιγκών

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2022 20:05

Με τους προέδρους των λιγκών, των τεσσάρων επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας μας, συναντήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης του υφυπουργού Αθλητισμού με τους Γιώργο Μποροβήλο (Super League 1), Λεωνίδα Λεουτσάκο (Super League 2), Βαγγέλη Γαλατσόπουλο (Basket League) και Παντελή Ταρνατώρο (Volley League) ήταν:
- Οι θεσμικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει άμεσα η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, όπως αυτές καθορίστηκαν στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.
- Η οικονομική ενίσχυση των επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών του Στοιχήματος.
Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε την αρωγή όλου του επαγγελματικού αθλητισμού και τη στήριξη στα επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που σύντομα θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα στους ποδοσφαιρικούς εκπροσώπους την αυξημένη ευθύνη που έχουν οι ΠΑΕ για τις έκνομες συμπεριφορές των οπαδών τους. Οι πρόεδροι των λιγκών δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν σύμμαχοι σ’ αυτήν τη μεγάλη μάχη της Κυβέρνησης για καθαρό και ασφαλή αθλητισμό.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της Οικονομίας της χώρας, τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο.
Αναλύθηκε στους εκπροσώπους του επαγγελματικού αθλητισμού ο μόνιμος μηχανισμός χρηματοδότησής τους, που θεσπίστηκε σε ετήσια βάση, από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος και τους εξηγήθηκε ότι η προκαταβολή των 31 εκατ. ευρώ, που εισέπραξαν πέρυσι τον Μάρτιο, θα μπορεί να αξιολογηθεί εντός του προσεχούς τριμήνου, ως προς την πραγματική ροή εσόδων στα κρατικά ταμεία, καθώς αυτή εκκίνησε στις 12 Ιουλίου 2021.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass